| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Тръгвам да се връщам
Миии два пъти платих цели 2.40 евра. Иначе да поддържаш средно 150км/ч е достатъчно да не падаш много под 140 - истинска магистрала е. Нагоре бих минал 170 ако не ме беше страх да не ме удари болт по челото. А за няк'ви си три часа не ми се наложи да спирам. Държа да напомня, че преди време минах цяло гръцко по дължина със средно 150км/ч пък бях със женуродецата 
|
| Сря Окт 24, 2012 11:07 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Оф недеи така че ще се пръкне някоя нова физика .... наи малкото че по скоростомер – ВСИЧКИ скоростомери на коли са направени да показват по малко – в общия случаи на плюс са 5-до10км в час а на минус не повече от 1 км в час – т.е ако показва 140 то реалната е 135 ако не и по малко ..... и по законите на некаква друга физика ти минаваш обаче 150 . Освен на твоита кола скростомера някои да го е ръчкали да си с 10-20 км на минус – друго обяснение няма.
|
| Чет Окт 25, 2012 10:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Искаш да кажеш направени са да показват повече, не по-малко. Щото ако са направени да показват по-малко няма да платя нито една глоба за превишена скорост  .
|
| Чет Окт 25, 2012 11:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ннам кой к'во е ръчкал по баба Рено ама аз гледах да поддържам 160-165км/ч като оптимална, над 170 и да съм се качвал едва ли ми е било до зяпане на километража, рядко падах до 120 по някой баир или в крив тунел. По магистралата всичко е плааавно (иначе изхвърчаш) и километрите общо взето отговарят на часовете.
P.S.: По-скоро си представях, че управлявам огромен и неповратлив кораб отколкото летяща кола. Може би в това е разковничето на успеха.
|
| Чет Окт 25, 2012 11:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Тръгвам да се връщам ама в Занзибар :(
И то утре сабахлъм - няма друг начин. Нали съм ценен кадър сега пък БГ не ще да ме пусне а аз обух баба Рено с летни сандалки. Я кажете (спешно) много ли е заснежено, че не ми се товарят и гуми!
|
| Вто Мар 26, 2013 9:27 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тук е сняг до колене, така че натовари гумите плюс няколко торби с пясък, да тежи 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 26, 2013 10:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Добре че беше Пирев да ми даде полезно инфо!
|
| Вто Мар 26, 2013 10:33 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Питай майор Костов  В Котел снега остана само по покриви и поляни, така че смело с летните галоши друже.
|
| Чет Мар 28, 2013 1:59 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Вече съм в "Занзибар"  Тук баба Марта се мръщи и е само 22 градуса и подухва  Иначе: хич не беше лесно, добре че земята беше топла. Аз тръгнах по обед когато по асфалта се разтопи снега, за всеки случай си купих и вериги. Купих си и два флакона "течни вериги": бързо съхнещ каучук, много ефикасно, ама попадне ли на асфалт се търка. Най-гадното бе мокрият асфалт, тирове и отрицателни температури (до -3): чистачките не сварваха да изстържат леда по джама а течността за чистачки само не замръзва и не помага за размразяване. Добре, че ми беше останала бутилка с моя патент: евтин "ябълков" оцет с 5-6 пакетчета лимонена киселина и пакетче сода бикарбонат  , ливнах го. К'ви ги патих ще пиша като (ако) ми остане време.
|
| Пет Мар 29, 2013 5:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, какво ревеш като ощипана госпожица бе. Бил патил на -3 градуса. Ние какво да кажем тук като понякога ходи на -40  , а на -3 ходим на плаж  .
|
| Пет Мар 29, 2013 5:39 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе той да гледа да не го изпохапят минотаври, горгони и други подобни гадини (Лернейската хидра май не му е на път) по островите там. -40 са си жив ужас и за мене дето всяка зима има поне -15 тук в/около София, -20 не са редки и те; а ти на Бонго дето живее по средиземноморието, целогодишно гол може да ходи дет се вика, му размахваш *** -40 ***. Дай му -5 и не му се хаби повече, еднакъв ще е ефектът 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 29, 2013 5:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Е, то не е често да е -40, ама се случва. Например аз цял живот съм си мечтал да живея в Сан Диего и жена ми като спечели зелената карта къде ще ходим - ми в Чикаго, щото само там познаваме някой (то по-точно се бяхме запътили за Бафало, Ню Йорк, ама първо спряхме в Чикаго). Беше 20-и декември и кацаме ние на летището и цялото летище мирише на канела от коледните бисквити, а аз от канела направо повръщам  . Излизаме вън и е минус 38 градуса Целзии. Викам си баси къде дойдохме тук в ада на земята  . Почти бях тръгнал на обратно  . Ама после се свиква и почва да не ти пука. Още повече тук като не се ползва градски транспорт и няма къде реално да усетиш студа (чакайки на спирки примерно). От сграда в колата и после пак в сграда. Та от оная злополучна коледа май само още 2 пъти е било около минус 40. Повечето време се върти около минус 15-20 ама и то е само за максимум 2 месеца около януари. А вериги и зимни гуми пък никога не съм ползвал, щото в момента в който спре да вали снега и улиците са като облизани. Единствено е проблем ако се случи да вали яко в пик часовете и тогава заради задръстванията не могат да изчистят бързо.
|
| Пет Мар 29, 2013 6:07 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Дамммм... а -40 са си -40 и по целзий, и по фаренхайт.....
|
| Пет Мар 29, 2013 6:37 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе и -20 си е ад, а и там при вас май е равнинно и открито, кой знае какъв ветрилник е. Ама като не ти се налага да си за дълго навън какво толкова, ще видиш баш колко студено е било чак по сметката за отопление  . Аз днес излизах на +5 обаче такъв шибан вятър духаше, за 5 минути съжалих, че бях без ръкавици. Гадна целогодишна зима ни пуснаха, мамицата им...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 29, 2013 7:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да ама на -40 тировете не ти обливат джама с ледена вода - това имах впредвид. Едит: пак да напомня, че баба Рено беше по летни джапанки и доста залиташе докато стигне до близката бензиностанция. А тази зима беше лека - направо не я усетих, минимум -15 и само три пъти сняг. Кръвта вода не става - не ме пишете за занзибарец! Е, -40 не съм виждал но едва ли ще ме уплаши повече от -25, сняг и ураганен вятър идващ директно от Петербург 
|
| Пет Мар 29, 2013 11:54 pm |
|
|