Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
AliExpress.... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: AliExpress....
Не се връзвай толкова на думите ми де, нищо обидно не съм искал да кажа, такъв ми е изказа.
Иначе начина да ъпдейтнеш до 4.21i примерно е да имаш по-стар фърм, да го заредиш през атмелската SAM-BA и после да пуснеш някое от инсталираните приложения на версия 4.21i - примерно GDB Server, който веднага ще ти предложи ъпдейт. Сега, като си на версия 4.12 спокойно можеш да си я ъпдейтнеш до по-висока.

Вто Юли 17, 2012 4:23 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Тоя вариант вече ми го предложиха и довечера смятам да го пробвам - има ли възможност да го скапя така ако не направя нещо както трябва или винаги после може да се възстанови с атмелската SAM-BA? Май трябваше да купя 2-3 ей така да има :) .
Демек няма някаква програмка в j-link софтуера, с която да си зареждаш текущата за тоя софтуер версия на фърмуера - по същия начин както го ъпдейтна до по-новата версия.

Вто Юли 17, 2012 4:33 pm
Профил

Нямаш грижи и да е чист, в него винаги си има USB boot менажер. Има само едни процедури, които трябва да направиш, ама ако опре до там ще ти ги напиша.
За възстановявания не знам, аз като ми се скапе си изтривам чипа (има процедура) и после наливам през SAM-BA-та стар фърм и след това ъпдейтвам.

Вто Юли 17, 2012 4:49 pm
Профил
Аватар

Еми значи ще го пробвам това довечера и ще видя какво ще стане.

Вто Юли 17, 2012 8:31 pm
Профил
Аватар

Направих му всички процедури по изтриване, връщане на първия фърмуер, преинсталиране на IRA-а, софтуера на Segger и така нататък и пак продължава да работи само с RDI и да не иска с J-Link и да ми дава грешки в dll-a :? .

Сря Юли 18, 2012 5:59 am
Профил

Виж, в IAR-а не знам що е така, но и при мен ми прави същите номера. Не Ползвам IAR и за това нямам тези проблеми. Ако някой колега има идея да помага. Ползвам GCC с Eclipe плюс софта на сегер или KEIL с вградения си софтуер за дебъг и флаш. Там проблеми няма.
Да уточня коя версия на сегерския софтуер ползвам и кой фърм от коя версия на софта на сегер съм заредил в чипа:
Имам инсталирани версии 4.21i и 4.42a. След като заредя през SAM-BA-та стар фърм, ъпдейтвам с по-нов от софтуера с версия 4.42a. А работя с версия 4.21i на софтуера на сегер - GDB Server, J-Flash и т.н.

Може да се "разходиш" из този форум за консултация http://electronix.ru/forum/index.php?sh ... 841&st=360

Сря Юли 18, 2012 7:34 am
Профил
Аватар

Ами IAR-a нали го изтрих и го инсталирах на ново, пък и в началото преди да ъпдейтна първия път фърмуера нали си бачкаше :) . Да не е нещо от серийните номера, защото сега е с друг сериен номер :? .

Сря Юли 18, 2012 3:36 pm
Профил

A ми може от това да е, там във форума на русначетата пише някакви такива работи и как да ги излъжеш компилаторите...

Сря Юли 18, 2012 3:53 pm
Профил
Аватар

fan написа:
A ми може от това да е, там във форума на русначетата пише някакви такива работи и как да ги излъжеш компилаторите...

Да ве пише. Като гледам всички там реват, че имат проблеми.
И аз ползвам един клонинг(благодарение на приятел от форума) и онова досадно съобщение, че иска ъпдейт, го игнорирам.
Fan, при теб работи ли J-link клонинг без да реве, че му е стар фърмуеъра и как го излъга? Че не знам кога по погрешка и аз ще щракна в бързината върху "OK" да се ъпдейтва.

Сря Юли 18, 2012 9:09 pm
Профил

Ми, няма начин да реве при мен, щото ъпдейтвам до версия по-нова от тази, която е вградена във софтуераната версия, която ползвам. Ъпгрейдвам със фърма записан във версия 4.42а, а ползвам софта версия 4.21i. Последния кейл, който ползвам и не ми пищи с тази версия е 4.50. Поне тези конфигурации работят без да пищят.
Мойте клонинги са версия 7 - Мичев знае.

Сря Юли 18, 2012 10:12 pm
Профил
Аватар

Аха, такъв ли бил номера. :) Значи ако искам да ме остави на мира да търся по-стари версии на приложенията.

Сря Юли 18, 2012 10:28 pm
Профил

Ми, да :) иначе можеш да ползваш и до версия 4.42a, но тя нещо не е стабилна и за това ползвам по-стара.
Иначе русначетата трият някакъв сектор, който е за служебна информация и серийния номер, ама за сега това е временно решение за по-новите версии, щото работи само известно време. После пак се налага същата процедура, ако искаш да работиш с последните версии на фърма.

Сря Юли 18, 2012 10:36 pm
Профил
Аватар

Ами аз засега май най-вече ползвам J-Flash. Чат-пат gdb сървъра им за да погледна в мемори прозореца. Така че що се отнася до мен, работата е лесна - ще изтегля стара версия та да миряса.

Сря Юли 18, 2012 11:26 pm
Профил

Ами, да то и за сега не е нужна нова за това, което ползвам. Обаче, от сегер са направили кофти тегленето - искат валиден сериен номер за да ти дадат да теглиш! :) Мога да пусна линкове на някои версии.

Сря Юли 18, 2012 11:43 pm
Профил
Аватар

fan написа:
Ами, да то и за сега не е нужна нова за това, което ползвам. Обаче, от сегер са направили кофти тегленето - искат валиден сериен номер за да ти дадат да теглиш! :) Мога да пусна линкове на някои версии.

Пиши 111111115 и пробвай :) може даже 11111111N където N е 1..9 :)

Не знам как е при вас но при мен си работи със 4.50 без проблем или поне не съм забелязал.

Чет Юли 19, 2012 12:24 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща