Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Цецо написа:
Да не говорим какво е "удоволствието" да целунеш хубава жена с воняща уста....

а ако не е толкова хубава - може ли?

Чет Май 30, 2013 9:58 am
Профил

Баси и държавата дето ще кърпи здравеопазването с пари от пушачите ...
Пълен абсурд ... А-бе хора, дайте поне ние да не дрънкаме глупости и да мислим рационално в посока на здравето на хората в дългосрочен план ... Няма защо да очакваме тютюневите лобита да мислят за това, нали? Баси и абсурда ...

Хайде да си спомним кои въртяха бизнеса с нелегалните цигари и укриването на акциз от тях. Къде отиваха парите и кои опъваха "чадърите" върху тази "дейност" ...

Парите за онко-болни дето ги цитирате са пълна смешка, защото са крайно недостатъчни. Ако хората трябваше да получат здравната услуга както трябва - едва ли парите щяха да са толкова ...

Чет Май 30, 2013 10:18 am
Профил

по повод цитатите на Private с даровития автор... сетих се за една реална случка...
да ме извиняват всички ама пушачите са едни от най нетолерантните хора, да не кажа нахални...
на гости съм на един приятел, вечеряме, по време на вечерята !!!!! жена му решава да запали цигара на масата, единствен пушач в стаята, пали си и си пуши докато всички вечеряме.... а през това време приказката се завъртя за някакъв филм и тоя приятел казва примерно: "както в един филм... напил се, издрайфал се, подхлъзнал се на повръщаното и паднал, и като изтрезнял не помни че е бил пиян и се чуди що е целия в оповръщано"
при което жена му с цигара в ръка прави забележка за нещо което НЕ присъства в стаята..... "ако на вас не ви пречи да говорите това на масата на мен ми пречи"

миро, за всеки 1 лев влязал в държавата значи някой си е направил труда това да стане, този някой си прави труда само ако може да открадне минимум още толкова, а това че вече има някакави събрани пари далеч не означава че ще бъдат използвани пълноценно без да бъдат крадени още и то на няколко нива докато стигнат до крайната цел
цифрите които цитираш по скоро означават че пушачите НЕ плащат за здравето на останалите, по скоро парите им отиват някъде другаде, където по лесно могат да бъдат откраднати

Чет Май 30, 2013 10:37 am
Профил
Аватар

nik написа:
....на гости съм на един приятел, вечеряме, по време на вечерята !!!!! жена му решава да запали цигара на масата, единствен пушач в стаята, пали си и си пуши докато всички вечеряме...

Представям си какво е трябвало да преживее жената - нек'ви да се хранят пред нея докато пуши... :D
В цитирания случай, нахален си ти. Когато си на гости, се съобразяваш с правилата на домакина. Ако не ти допадат, не ходиш на гости.

А "даровитите" автори на приватьо всъщност са нищо особено, с най-обикновен просташки изказ и тип хумор. Казано иначе - нищо невиждано и заслужаващо внимание...

За "протокола" - всички знаем "сръбски". Това, че не го използваме при комуникацията си във форумите, не е защото сме го забравили. Причините са други.

Чет Май 30, 2013 11:14 am
Профил
Аватар

Стига с тия цигари бе. Спрях да пуша преди малко повече от 20-ина години та знам
какво е и от двете страни.
Непушачите са пъти по-нетолерантни от пушачите. Още не съм видял непушач който
да е поискал да приеме факта, че няма такова нещо като "вреда от пасивно пушене",
количествено ефектът е повече от пренебрежим (колко полоний ще се отложи по
дробовете сравнено с вдишването от цигатара - 1e6 пъти по-малко? Или е 1е8 и нагоре;
а и при интензивно пушене резултатът от полония - рак на белия дроб - не е никак гарантиран,
макар това да е основният причинител).
Миризмата може да бъде неприятна ако е остатъчната миризма, т.е. ако някой пуши в кола
или стая в които не се пуши. Е, това не е толкова трудно, просто там не им се дава да
пушат и толкова. Ако някой няма възпитанието да приеме такава забрана пушенето
е най-малкият му проблем.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Май 30, 2013 11:17 am
Профил WWW

ицо, поканен съм... не съм се натрапил, така че не виждам какво нахално има да приемеш покана от приятел, ако не знаеш какво ще ти сервират като отидеш.... не съм правил забележка на домакина, нито той към мен, бях просто свидетел на поредното нахално държане на пушач, което е еднакво винаги и навсякъде не само докато е домакин, иначе да, вече не ходя там

тги, вреда може и да има може и да няма, дискомфорта обаче го има, дори много пушачи признават, че когато някой друг пуши им е гадно... но това не им пречи да продължат да не се съобразяват

Чет Май 30, 2013 11:53 am
Профил

Пушачите са далеч по-толерантни от непушачите ... Все пак никога един пушач не прави забележка на непушач - защо не пуши, нали?

Чет Май 30, 2013 11:57 am
Профил
Аватар

Ник, то дискомфорт от много работи може да има. На мене ми е приятна миризмата на хубава
цигара (очевидно не и тая на фас, разбира се). Повечето непушачи оплакващи се от миризмата
на нечия цигара (докато тя е пушена, не остатъчната - която е гадна наистина) просто
си живеят самонавити и се оплакват от бръмбарите в главата си :D .
Е, на обществени места където се пуши няма начин да няма и миризма на фас разбира се,
но пък баш какво става по кръчмите е последното, което би ме заинтересувало.

Чет Май 30, 2013 12:02 pm
Профил WWW

tgi написа:
Ник, то дискомфорт от много работи може да има. На мене ми е приятна миризмата на хубава
цигара (очевидно не и тая на фас, разбира се). Повечето непушачи оплакващи се от миризмата
на нечия цигара (докато тя е пушена, не остатъчната - която е гадна наистина) просто
си живеят самонавити и се оплакват от бръмбарите в главата си :D

+1
И продължавам да се чудя защо непушачите така усилено мрънкат, че се е пушило в заведенията, като така или иначе почти не ги виждам там - дори и сега, когато за тях е създаден пълен комфорт!
Къде сте бре, що не ходите ли да пиете и ядете достатъчно, а? Тия заведения от какво да се издържат? Забавно е, когато видя тумба хора пред заведение с бира в ръка си лафят и пият, докато пушат, а вътре ... ми те масите празни, има-няма някой и друг самотен индивид, да кажем под 30% от клиентелата ;) Та това е реалността, щете или не ...

Чет Май 30, 2013 12:18 pm
Профил WWW

именно - при 70% пушачи доста дим се събира за останалите 30%
иначе да, случвало се е да изляза навън с пушачите за да си говорим, но не е като да пушат всичките вътре, много бързо дискомфорта от миризмата вече се замества от лютене на очите...

тги, все едно някой да ти се изсере на масата докато се храниш и после да ти каже, че мрънкаш щото имаш бръмбари :)
кво толкоз - само преди няколко часа е било същата храна като тази в чинията :)

това на което казвате "просташки" израз на "даровитите" автори, всъщност му се казва ирония

Чет Май 30, 2013 12:43 pm
Профил
Аватар

Съвсем все едно като да ти изсерат едно хубаво, може би леко поразредено и зловонно
лайно на масата, дааа.

Чет Май 30, 2013 12:59 pm
Профил WWW

Естествено, че не е все едно. От цигарения дим умираш малко, докато от лайното не можеш да умреш.
Освен това, хората с моторни резачки, които ходят по улицата и режат хора са много по-толерантни от срязаните хора. Хората с моторни резачки никога няма да ти направят забележка, защо си без моторна резачка, докато хората които ги режеш постояно ти правят забележки и ти задават тъпи въпроси от сорта защо ги режеш.
Държавата не печели от хазарта и от цигарите. Ако хората не си дават парите за цигари и хазарт, ще ги дават за облекло, храна и образование. От там чрез данъците тези пари отиват в хазната.
Цигарите са първата и най-голяма причина за смърт в световен мащаб: http://life.dir.bg/news/smartnost-tutun ... 32748?nt=5

Чет Май 30, 2013 1:19 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Естествено, че не е все едно. От цигарения дим умираш малко, докато от лайното не можеш да умреш.

Пробвал ли си :D :D :D

Аман от самонавити глупости, ей. Лайното може и пренася сума инфекции, холери и прочие.
Затова се е наложило градовете да имат канализация (намери историята за Лондонската такава
от преди няколко века).

Цитат:
Освен това, хората с моторни резачки, които ходят по улицата и режат хора са много по-толерантни от срязаните хора. Хората с моторни резачки никога няма да ти направят забележка, защо си без моторна резачка, докато хората които ги режеш постояно ти правят забележки и ти задават тъпи въпроси от сорта защо ги режеш.

Пълно е с моторни резачки по улиците, ахааа. Истинско тексаско клане (на филма аз, в тоя ред
на мисли, от години си му викам "тексаското сране"). Айде стига идиотии, като имаш проблем
с мисълта за нечии цигари мисли за нещо друго.

Цитат:
Държавата не печели от хазарта и от цигарите. Ако хората не си дават парите за цигари и хазарт, ще ги дават за облекло, храна и образование. От там чрез данъците тези пари отиват в хазната.

Не знам колко печели държавата от цигарите но ако сложат на облеклото и храната същия
акциз като на цигарите в БГ всички ще измрат от глад. Май кутия цигари сега струва към 5 лева,
е, бяха много печеливши и като струваха под 1 лев. Смятай сам.

Цитат:
Цигарите са първата и най-голяма причина за смърт в световен мащаб: http://life.dir.bg/news/smartnost-tutun ... 32748?nt=5

Баш такъв вид статии са източник само на агитация, не на информация. Че пушенето е вредно
няма съмнение (една от причините да спра да пуша преди 20+ години), но по-вредно от
пушенето е тиражирането на глупосит като тия. "Изследвания" показвали, де ги тия изследвания
бе. Кой ги е чел или знае за какво става дума, ама и те да кажат, "изследвания", да знаеш.

Главната причина за смърт били цигарите, такива дебили. Непушачите си живеят вечно щото.

Чет Май 30, 2013 1:39 pm
Профил WWW
Аватар

Имам един комшия, японче или корейче, пече едни смърдящо-отровни изсушени риби, вонята е отвратителна. Контратакувам с варене на шкембе чорба или с кубинска пура :D . Като ме види с пура и лицето му се опва като на летец камикадзе и дим да го няма :P

Против цигарите в ресторантите съм, ама за пурите съм за. Друго си е да джаснеш една пура и да разревеш всички 8)

Чет Май 30, 2013 1:47 pm
Профил WWW
Аватар

Имаше една босненка, живееше в Кьолн 2 етажа под мене. Веднъж се събудих от миризма,
стълбището беше *непрогледен* пушек. Хукнах да излизам на улицата, да викам пожарната
отвън - и я видях, печеше си чушки някакви на стъблището пред тях.... :D :D :D :D

Чет Май 30, 2013 1:54 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 1080  Следваща