|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Проблема с мангалите е много лесно решим - просто трябва да се третират по устав (по закон де). Законите са достатъчно строги, да ги вкарат в пътя... ако има управник с топки да ги приложи де. Като му одрежеш достъпа до крадено и просия, ще-неще ще почне да работи. Като го опандизиш за 20 години за секс с малолетно, ражданията ще понамалеят. Като го опандизиш за неполагане на родителски грижи - ще спре да прави чавета.
Ама кой политик ще рита против тоя евтин елекорат?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 27, 2013 2:51 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Е, не щат. Но ако ти обещаеш, че ще го направиш - издигаме те за следващия парламент, става ли?
|
| Пон Май 27, 2013 3:08 pm |
|
 |
|
morpheous87
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 8:47 pm Мнения: 239 Местоположение: София
|
И аз ще гласувам за него  Също така може да се каже така: след 2/3то дете няма детски, няма помощи. Да не ми минават с номера, че трябвало да се насърчава разждаемостта. Едно нормално българско семейство ако смята, че може да гледа 5 деца, то тея помощи няма да ги подстрекат да направят 5 деца. Подстрекават Бай Мангал да прави деца. Също така ограничени помощи за хора без никакъв трудов стаж и образование. Строги закони и изпълнението им за малки кражби. И ще се озаптят. Или още по-лесно. Спират се изкупуването на черни и жветни метали. Но там парите са много и с оня закон дето направиха, да се иска документ за това което предаваш на вторични, въобще не се следи мамицата им...
Последна промяна morpheous87 на Пон Май 27, 2013 3:13 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 27, 2013 3:12 pm |
|
 |
|
nik
|
именно, прекалено много газят лука че да ги галим с паче перо... ама кой ще посмее пък и вече е малко късно, нароиха се... затворите няма да стигнат вече...
|
| Пон Май 27, 2013 3:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Емиле, и според теб "пчелички" се създават като почнеш да им раздаваш пари, а? Слезте вече малко на земята  .
|
| Пон Май 27, 2013 3:25 pm |
|
 |
|
head_up
|
Сещаш ли се за онзи виц за отстрела на мангали, ама само не на хранилките? Е, Цецо ще разреши и там! 
|
| Пон Май 27, 2013 3:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
носърчета 
|
| Пон Май 27, 2013 3:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
С чистка не става... да не изравяме Хитлер от гроба  Освен това не бива да ги слагаме всички в един кюп. Има цигани и цигани. Както има българи и българи... С някои меко казано не се гордеем. Ние обикновено гледаме само от нашата камбанария. Но ако трябва да бъдем честни, данъците в тая държава са основно от ДДС и корпоративен данък. Следват местните данъци и такси. Реално циганите плащат ДДС, и повечето си плащат и местните данъци, които даже не са никак малки, защото по принцип къщите се облагат повече, особено когато са върху общински терен. Това е масовия случай в "махалите". Единственото спасение за циганите е да живеят по цели фамилии, но далеч не всички живеят така. И тогава един "обикновен" циганин плаща по-висок данък, но няма улица, щото те не са асфалтирани не то времето на тато, ами от времето на Хан Аспарух. Няма канализация, даже контейнерите за боклук обикновено са на края на квартала... Не казвам, че заслужават да им направим алеи и паркове.... Но реално от демокрацията насам, в някои квартали единствената инвестиция е подмяната на кабелите и електромерите. Ама това го направиха ЕРП-тата. Общините не са дали и една стотинка, което рязко контрастира исканите по-високите данъци. Иначе за престъпността е ясно. Там трябва да се пипа със здрава ръка (и не само спрямо циганите). А относно привилегиите съм против. Помощи и социални политики трябва или да са към всички или към никой. Само в мноого краен случаи може да се прави изключения, ама те точно в тия случаи баш циганите се оказват най-нуждаещите се...
|
| Пон Май 27, 2013 3:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ъпсурт. Аз не ставам щото съм мекушав. Изберете си Тони, той няма да цепи басма на никой, само внимавайте да не изгорите на слънце, че току виж ви отстреляли в периода на инициализация на неговата система 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 27, 2013 4:09 pm |
|
 |
|
head_up
|
Не, не, Тони ще го сложим начело на МВР-то, така - да са му в ръцете изпълнителните елементи, тебе те искаме за премиер - слагаш подписчето, че е разрешено, той Тони ми се стува знае нататък какво се прави. Мисля, че добре ще се получи. Какво ще кажеш, кога започваш работа?
|
| Пон Май 27, 2013 4:29 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
Като разпределяте постовете, да не пропуснете другаря Zaphod !
|
| Пон Май 27, 2013 4:44 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Другаря Zaphod, ще го направим екологичен министър 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 27, 2013 4:58 pm |
|
 |
|
nik
|
като стана въпрос за кандидатури - според мен по циганските въпроси трябва да е човек който наистина си е имал вземане даване с цигани, а не само да бил чувал за картофи.... те са съвсем друга порода, нищо общо нямат с каквито и да било други хора, ето например на времето баща ми не знаеше че на циганин не се дават никакви пари докато не завърши цялата работа, веднъж беше пазарил един манго за няколко дена, на обяд като хапна и вика - бате дай 5 лева да ида за цигари аз съм си ги изработил вече.... взе 5те лева и не се появи 1 месец, зарязаза си и мистрията и кофата и други боклуци, чак след 1 месец се появи да пита къде му са инструментите че го викали за работа.... после разбрахме защо прякора му беше "пушека"
|
| Пон Май 27, 2013 5:35 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Миро, и аз съм против привилегиите, но съм и против дискриминацията. А дискриминацията на майките с малки деца и бебета е очевидна. Гледат да не ги наемат по понятни причини. Идеята на привилегиите е да "компенсират" причините за дискриминация. Т.е. да са еднакво предпочитани от работодателите спрямо жените без малки деца.
|
| Пон Май 27, 2013 5:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Ами няма "компенсация"... точно обратното е сега. Майче, което реши да работи не получава майчински. Ако работи много и има големи доходи губи и детските. Те не че са някакви пари, ама въпросът е принципен. Ако трябва да остане вкъщи за няколко дни работодателя гризва дръвцето и плаща, нормално е да избягва да наема майчета... Ако държавата не правеше тези 3 поразии, нямаше да има нужда да се компенсира толкова... Затова казвам че ако се дават майчински трябва да се дават на абсолютно всички живи деца. Ако се дават детски на всички или на никой.
|
| Пон Май 27, 2013 6:10 pm |
|
|