Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Ами не ги знам американците защо толкова сложни гимнастики правят. Повтарям се ама в БГ си е решено със закон. Който си е правил паспорт последните две години знае :)

Едит : аз обаче имам една забележка към цялото нещо - като си правих паспорта се наложи да ми сканират кутрето на лявата ръка. Точно тогава правех някъв засукан проект и бая време бях с поялник и нож в ръката, та целите ми пръсти бяха изпогорени и нарязани - машинката не хареса ни палец ни показалец ни на дясна ни на лява.... Предполагам че всички тука знаят как им изглеждат пръстите като се работи:)

Съб Сеп 14, 2013 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Ами не ги знам американците защо толкова сложни гимнастики правят. Повтарям се ама в БГ си е решено със закон.
...

Е това е лесно. Далеч не всички са свикнали да бъдат мачкани като българите, виж какъв зор
е да се прокарат едни "identity cards" в Англия примерно (не знам прокараха ли ги отказаха
ли се, шумът беше преди няколко години). Сигурно има поне милиард двуноги, които да са
им "проблемни".

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Сеп 14, 2013 11:02 am
Профил WWW
Аватар

ike написа:
...Ставаш неудобен на някой, изчакват някой наркоман да пречука някой друг наркоман и хоп оказва се, че отпечатъците дето ги имат са същите, като твоите. Ако преди за да го извъртят този номер са били необходими 10-тина човека и 2-3 месеца време, сега може да го направи един човек за 15 минути.

Така е, но само по филмите. На практика снемането и съхранението на "отпечатък" нямат нищо общо с електронния модел, който визираш.

Съб Сеп 14, 2013 11:06 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
tgi написа:
..... виж какъв зор
е да се прокарат едни "identity cards" в Англия примерно (не знам прокараха ли ги отказаха
ли се, шумът беше преди няколко години).....

Ами то си е им в кръвта. на агличани и ирландци не могат да свикнат с идеята за ID карта. за тях е ненормално да си носиш постоянно докментите за самоличност. даже тук ако не си носиш шофьорската книжка не рядко те пускат само проверятат стикерите на колата дали е валидна застраховката и техническия преглед(ако имат съмнения те придружават до вкъщи да им я покажеш).
Демек не е голямо престъпление ако не си я носиш.
Паспорта им е за пътуване зад граница, у дома шофьорската книжка им е достатъчна - с нея може банков акаунт да си отвориш( всичко останало)

Съб Сеп 14, 2013 3:07 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Cekins написа:
.. Който си е правил паспорт последните две години знае :)

Проблема е в
европата, не в БГ властите. Натискат за chiID в паспортите. ако си минавал скоро през хийтроу има едни много големи опашки за проверка на пристигащите и едни гишета с онзи знак дето е на паспортите с чип дето са като бариера на метрото с камера отгоре и малко екранче. Обслужващия персонал беше един античен дядка с акцент като водещ на ВВС дето приканва хората ако имат чип паспорт да минават оттам. Та аз все на тези гишета минавам - по бързо е , няма опашки, така или иначе пръстовите отчепатъци съм ги оставил къде ли не по света ( генетичен матрял също :oops: )
Дето се вика избираш анонимност доколкото може в този модерен свят ( да прекараш 30-40 минути на бордер контрола) или удобството да седнеш да изпиеш една бира за това време :)

Съб Сеп 14, 2013 3:18 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Cekins написа:
Ами не ги знам американците защо толкова сложни гимнастики правят. Повтарям се ама в БГ си е решено със закон.
...

Е това е лесно. Далеч не всички са свикнали да бъдат мачкани като българите, виж какъв зор
ли се, шумът беше преди няколко години). Сигурно има поне милиард двуноги, които да са
им "проблемни".

Тук няма здължително федерално id. Има само паспорт, за който вземат отпечатъци, но той не е задължителен. Щатските id-та и шофьорските книжки се изкарват за 10 минути и за тях не се събира нищо друго освен тукашното егн и адреса. Така че, си нямаме база данни с отпечатъците на всички, както стана в БГ. До сега колкото пъти са се опитвали да правят федерално id съда ги отрязва тотално.

Съб Сеп 14, 2013 3:52 pm
Профил
Аватар

Ми не виждам що и щатите да не са "проблемна територия" за събирането на отпечатъците,
нали са бивша (? :D ) английска колония .... :D

Съб Сеп 14, 2013 4:00 pm
Профил WWW

Dimitar написа:
Тук няма здължително федерално id. Има само паспорт, за който вземат отпечатъци, но той не е задължителен. Щатските id-та и шофьорските книжки се изкарват за 10 минути и за тях не се събира нищо друго освен тукашното егн и адреса. Така че, си нямаме база данни с отпечатъците на всички, както стана в БГ. До сега колкото пъти са се опитвали да правят федерално id съда ги отрязва тотално.

Ами и в БГ не са ги взели на всички, само на които искат паспорт. Точно както при вас.
Моите не са ги взели. Старият паспорт изтече и още не съм го подновявал, из Европа се мотая с лична карта.

Съб Сеп 14, 2013 5:25 pm
Профил
Аватар

За личната карта не вземат ли отпечатъци?
А тук сега като се замисля отпечатъците ги вземат за натурализацията, а не за паспорта. Т. е.ако си роден тук и си вадиш паспорт не ти вземат никакви отпечатъци.

Последна промяна Dimitar на Съб Сеп 14, 2013 5:55 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 14, 2013 5:52 pm
Профил

Не, само снимка и подпис.

Съб Сеп 14, 2013 5:54 pm
Профил

За паспорта вземат отпечатък, за лична карта не помня, за новите може и да вземат. За тия автоматичните теринали не знам в лондон,но в софия още малко ако се беше помоткал и щяха да ме пишат във вестниците ... то това работи 1 от 10.
Ike, изобщо не говори за копютърни софтуери, не е въпроса на ресурс а на алгоритми. Аз не съм споменал никъде РС софтуер, говоря за сериозни системи, тия софтчета по РС са всичко друго но не и сериозни, те сравняват точно снимки по най-баламския начин, и да съхраняват снимка. Но това не са публични продукти, в смисъл не са правени да се позлват от държавни агенции и др. подобни, те са за лично ползване и могат да съхраняват такива данни. Към продуктите за публично ползване има строхи изисквания какво и как да съхраняват, говорим за системи за контрол на достъп, работно време, АТМ и др.
Отделно пък това което се ползва от полиция, гранични власти и др. е съвсем различно, защото там целта пък е съвсем друга, точно обратната.
Така че има не малка разлика от приложението, има доста литература по въпроса който иска да се образова, а за нещо повече от образоване си се иска учене. А това пък по филмите няма нищо общо с действителността но това е друг въпрос, нали затова са филми.

Съб Сеп 14, 2013 6:48 pm
Профил
Аватар

Да пикам и на демокрацията и на модерните времена!
Доколкото си спомням моите отпечатъци са вземани само веднъж по комунистическо на една бригада защото ни бяха окрали и трябваше да разберат кой е счупил джама.
Това сега какво е, талибаните не са чували за ръкавици ли?

Нед Сеп 15, 2013 6:18 pm
Профил
Аватар

http://www.theguardian.com/world/2013/s ... olina-1961

Бая животоспасяващо ключе, мале мале ще е била работата... Има и линк към
оригиналния документ ама заспивам вече та не съм го чел.

Съб Сеп 21, 2013 9:43 am
Профил WWW
Аватар

http://www.dnevnik.bg/video/2013/09/21/ ... addcomment

Понякога се удивлявам, колко много късмет сме имали през периода на студената война....

Съб Сеп 21, 2013 10:04 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
http://www.dnevnik.bg/video/2013/09/21/2145577_gardiun_vodorodna_bomba_edva_ne_e_izbuhnala_v_sasht/?p=0#addcomment

Понякога се удивлявам, колко много късмет сме имали през периода на студената война....

Цитат:
Когато устройството удря земята

Тия бомби не се ли взривяваха преди да се ударят в земята :D ?

Съб Сеп 21, 2013 4:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 1194  Следваща