|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
и друг подобен експеримент знам - само че истински - човек ляга на земята и се прави на умрял - ако е на затънтена улица където рядко минават хора - всеки който мине го пита добре ли е - ако е на изхода на метрото например - не само че никой не спира, дори се бутат кой да го заобиколи и кой да го прескочи груповата отговорност винаги е на провал - най е лесно когато има кой да бъде обвинен за това по рано казах, по добре борбата да е в посока по добро заплащане, за да може човек по лесно да си получава каквото е заработил и по лесно да посреща трудните моменти било дете било нещо друго но реално след като някой е обрал каймака и плаща жълти стотинки, друг ти налага данъци, трети осигуровки, четвърти нещо друго, и накрая ако човек случайно е успял да събере някой лев, други почват да печатат банкноти като луди за да му обезценят още труда и за пример леля ми лека и пръст дето цял живот си плаща осигуровките така си замина млада докато докторите само я използваха да точат пари от касата до последно.... е, това е груповата отговорност
|
| Чет Май 23, 2013 4:44 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми това е хубав пример - звучи достоверно. Един от проблемите ни е, че не останаха места по планетата дето да не е гъз до гъз както на изхода на метрото  . Или поне няма места близо до хранилките (сиреч до магазините по градовете....)  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 23, 2013 4:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цяла Северна Америка е празна, заселена е единствено по крайбрежията, така че може да поеме и изхране още доста паплач  .
|
| Чет Май 23, 2013 5:05 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Напротив. Хората обичат да се размножават. Умните го правят отговорно, а тъпите - безотговорно. Ако имаха гаранции, средната класа българи, че децата им ще са добре нахранени, обречени и образовани, пак щяха да правят по 10 деца както преди 100 години. В момента понеже не се знае какво ще става, са спрели да правят деца(говоря за средната класа българи, циганите продължават да ги бълват http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0% ... 1%87%D0%B8).
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Май 23, 2013 5:24 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Де да можеха още много да бъдат изхранени. То и тия дето вече са в наличност по планетата не могат да се изхранят, колко приказки за полезните за ядене насекоми по BBC изслушах и не помня вече. В северна Америка може и да е по-малко задръстено но нали и там незаселената част изхранва бреговете, инак отде. И изнасят за други брегове и т.н., а бе глобално картинката е плачевна. Това, че в щатите населението е по-добре нахранено значи само, че си опазват добре границите от нашествие, почнали са тая политика от 20-те не без причина.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 23, 2013 5:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
ike, ти колко жени познаваш, които ще са готови да жертват около 20 г. от най-ползотворната част на живота си, за да ти народят 10 деца също като някакви бебе-машини? Аз като се замисля май не познавам нито една, която ще е готова да си жертва живота единствено в бърсане на насрани детски задници, за да задоволи мерака на мъжа си за 10 деца. Жените сега също искат да работят, да се развиват, да правят кариери и да бъдат независими - вика му се еманципация. Едно време са били принудени да го правят, защото битието и манталитета са го изисквали - децата са били нужни за физическото оцеляване на семейството - за работа и после да се грижат за родителите си. Ама вече е различно - време е и ти да го разбереш  . Даже най-големия майтап е, че колкото по-социална е една държава, толкова повече нараства сигурността за семейството и толкова по-малко то се нуждае от повече деца. Така че донякъде двете ви желания - това за социална държава и това за увеличаване на раждаемостта се взаимоизключват, т.е. работят в противоположни посоки  .
|
| Чет Май 23, 2013 5:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ммм изобщо не съм съгласен че хората обичат да се размножават, не бъркай чукането с размножаването. Някога са имали деца по две причини, първо защото това е било начин да се поддържа стопанство, децата са помагали навсякъде. Второ, тогава са нямали презервативи, хората не им е било ясно как точно се забременява, съответно мъжете са чукали жените си, а след това е трябвало да гледат децата си, и аборти не са знаели как да правят, и аборта е бил доста по рисков от разждането, то е ставало или с бох или с билки, т.е. отрови. Аз не се сещам за ни една жена която би искала да има 10 деца, познавам такива мъже ама жени не, не че тия мъже катоискат деца са готови да ги гледат, ама нали това е работата на жените.
|
| Чет Май 23, 2013 8:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тцъ-тцъ, не четете книги и това си е. Още древните шумери, вавилонци и египтяни са знаели как се забременява и как се абортира. Тибетците пък имат ръкописна книга на няколко хиляди години, в която е нарисувано в детайли как изглежда плода за всяка седмица от бременността. Китайците имат билкови рецепти за аборт на 7 хиляди години ... Да не говорим за Кама Сутра  Абортите не са били достъпни за простолюдието - никой владетел в ония времена на липса на механизация не би си позволил подопечните му да абортират, щото загубите на работна ръка са очевадни.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Май 23, 2013 9:16 pm |
|
 |
|
nik
|
така де, и сега помагат, да се вземат детски и помощи и да просят и какво ли още не а аз познавам много, и то не цигани, както има такива дето искат да са "еманципирани" така и има такива които искат обратното - да си чувал за професия домакиня? е, готови са на всичко за да си го постигнат, като знае че мъжа и ще я прати на работа като порастне детето... забременява не ами и от комшията ако трябва иска помощ... само и само да не ходи на работа, за гъркините например това е доста голям процент, само че те са толкова люти че успяват да си го извоюват с по малко деца и повече мърморене
|
| Чет Май 23, 2013 10:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Та с колко деца жени познаваш ... с 10 или с 3 ....
|
| Чет Май 23, 2013 10:58 pm |
|
 |
|
nik
|
и с 10 и с 3 преди години бях в една квартира с един малоумник, той имаше 10 братя и сестри, значи общо 11 са били...
|
| Чет Май 23, 2013 11:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе виж сега, то и аз познавам човек с 10 братя и сестри, само дето вече има внуци ... да не бъркаме времената. То сигурно има и у нас и циганки с по 10 деца. Аз се сещам за жени които искат да имат повече от 2 деца и обичат да са домакини, ама чак пък 10 за такава не се сещам ни една, 3-4 това е приемливо, и то за период от 10-15 години, а не 4 деца за 4 години ...
|
| Чет Май 23, 2013 11:24 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Интересно ми е колко деца има едно средностатистическо американско семейство?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Май 24, 2013 12:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Статистически не знам, но според моите наблюдения м-у 2 и 4, най-често 3.
|
| Пет Май 24, 2013 12:44 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Зависи от жената. Някой от тях наистина си умират да правят шефа си богат, но нормалните жени предпочитат да се радват на децата си и на внучетата. Нормалната жена един ден, като умре на гроба й ще ходи една тълпа хора, които носят част от нейните гени, докато кариериската ще я кремират и ще й изхвърлят праха да не пречи. Коя от тези жени ще определиш, като умна и успяла жена, оставям ти да си прецениш.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Май 24, 2013 2:05 am |
|
|