Отговори на тема  [ 535 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Следваща
Кризата в бранша 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Кризата в бранша
Заплата бре ...може, е не за девелопъри, но то даже по-лесно.
Иначе за кризата и другите, имам две дреболии, ще постна в друга тема ако има желаещи.

Вто Фев 18, 2025 7:53 pm
Профил

2 дреболии по 30 бона или 2 дреболии за 30 бона общо?

Аз не се сещам начин за изкарването на по 30 на месец. Наркотиците са доста канализирани вече и трудно правят големи пари. И с обирите е зор работата. И там е пренаселено. Остана отстрелването на тоя и оня но пак връзката с клиентите си е проблемна. Който знае бизнес - да казва.

Вто Фев 18, 2025 8:20 pm
Профил

Първото което беше - той бърка заплата с бизнес, за мен поне заплата означава трудов договор към чужда фирма, от 8 до 5 с отпуските, друг да поема отговорността с доставки/клиенти/пласмент и т.н. а неговото е било нещо около фриланс/бизнес. допускам, че е ровил в някакви хамерикнаски сайтове за фриланс проекти и от там е вземал по някоя друга поръчка, ама вероятно 30к му е бил макс веднъж-дваж през годините когато е ударил кьоравото. не ми звучи нито като скъпо платен специалист, не ми звучи и като човек който редовно изкарва 30к, малко намирисва работата...

Вто Фев 18, 2025 9:22 pm
Профил

Pif написа:

Аз не се сещам начин за изкарването на по 30 на месец. Наркотиците са доста канализирани вече и трудно правят големи пари. И с обирите е зор работата. И там е пренаселено. Остана отстрелването на тоя и оня но пак връзката с клиентите си е проблемна. Който знае бизнес - да казва.

А не, това няма общо с 30-те к..далеч от това, има две дребни задачки за по 2-3 дни работа но ще постна отделно.

Вто Фев 18, 2025 9:52 pm
Профил

Pif написа:

Ако намери клиенти на запад и му плащат 100-на евро на час при натоварване 20 дни по 8 часа излиза 16к евро на месец. Като плати 10% данък печалба и 5% дивиден горе долу остават чисти 30к

Вто Фев 18, 2025 9:59 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Pif написа:

Ако намери клиенти на запад и му плащат 100-на евро на час при натоварване 20 дни по 8 часа излиза 16к евро на месец. Като плати 10% данък печалба и 5% дивиден горе долу остават чисти 30к

Печалба, не заплата... :)
Пък и някой да плаща 100е на час за пълен ден в продължение на месеци и то дистанционно на човек в БГ... Трябва да е супер специалист в нещо, а единствения друг такъв в света да е зает в момента

Вто Фев 18, 2025 10:14 pm
Профил

Изключително много мразя да коментирам и се заяждам с хората. На мен това момче нищо лошо не ми е направило. Но ми направи неприятно впечатление посоката, която пое отпреди месец-два. Това е технически форум и нека остане такъв. А кой е по-умен от другия, кой е по-богат, стигне ли се до тези спорове, се опорочава всичко. Щом девицата си подаряваше пиккита, дето си е купил за да си прави дипломната работа, да кажем в периода след 2009, то ще да е поне 5 до 9 години по-малък от мен. Тук има доста по-пораснали момчета, дето са се сблъсквали също с две и двеста и е някак неприлично да им се хвалиш егоцентрично като професор Вучков колко по-умен си от тях, колко повече печелиш от тях, дори да си добил някакво самочувствие в последните 2-3 години. Щото момчето е регистрирано откъм 2008-2009, ама напоследък стана активно.
Вярвам, че когато човек порасне, се променя за добро. При мен поне се получи, но най-вече, защото заживях малко навън и се научих да мразя и завиждам по-малко, да бъда по-толерантен и да не подценявам никого, независимо от възраст, образование, религия или произход.

Вто Фев 18, 2025 11:40 pm
Профил

Ами при него няма промяна, така беше и преди 6-7 години когато пишеше основно като сукхой. Аз не съм никак търпелив, но изчаках известно време да видя дали все пак няма промяна ....е както се казва, вълкът кожата си мени но нрава не. И тогава изпадна в подобна ситуация. Как да е.
Бабане, Ами има, плащат се , реално и за постоянна работа но това вече е друго, но за месец-два три проекти се плащат. Въпроса е, че точно в момента тия проекти понамаляха.
Това е друг симптом на кризата в бранша. Все още има големи фирми които плащат такива хонорари и за дистанционно работещи без значение къде, но доста понамаля това предлагане сравнено с преди няколко години.
В същото време работа има, не е като да няма. Ето днес стартирахме нов проект, като гледам дъската в момента движим 10-на, аз работя активно по 5 от тях, и имам още 3-4 които предстоят да започнат в следващите 2-3 месеца. Това е в една сравнително малка продукт девелопмънт фирма. Да проектите не са за милиони, но са редовни, и достатъчно, и резултата е сходен. Та явно зависи и кой как търси работа. Мен не ме бива в търсенето, особенно на този тип проекти, затова предпочитам да си партнирам с някой който го бива в това.
Но дали с тоя тип работа може да забогатееш, като изпълнител не, и по 24 часа на ден да работя няма как. За да се изкарват повече пари трябва бизнес, фабриката в Мексико без да сме я натоварили за месец изкарва колкото аз със странични проекти за година, и не че изкарва малко от тях, просто няма как да сравняваш производителността на един човек с тази на фабрика, т.е на бизнес.
Това със спекулата, работи при много малко хора, и всъщност там както се казва парата е във свирката, като им видиш данъчните декларации се оказва че не печелят колкото твърдят че печелят ...как да е, негативното от такива всъщност е това, което причиняват на младежи като него ...

Сря Фев 19, 2025 1:05 am
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Реконструктор написа:
Н'бабане Гт'муан'га написа:
Еее, не трябваше. Беше интересен кадър. Сега никога няма да разбера как се изкарва 30к на месец заплата в БГ... :)

Мога ти предложа няколко варианта, ама има известна доза риск... :D :D

Да не бъркаш заплата с печалба? :D

Да го наречем "доход". Официално за държавата ще си безработен. :D

Сря Фев 19, 2025 10:47 am
Профил
Аватар

За първи път ми отказаха работа с причина - твърде квалифициран. Но понеже са ме харесали директно ме вкараха в състезание за друга инженерна позиция...да видим.

Вто Мар 11, 2025 7:57 pm
Профил
Аватар

Що така, не ти ли харесва старата?

Вто Мар 11, 2025 8:22 pm
Профил

вероятно твоя случай не е такъв, но гледах едно видео в тубата, където обясняваха разни корпоративни фрази и термини какво означават. отказ с "твърде квалифициран" означавало културно "много се надценяваш, не си за нас" :D

Вто Мар 11, 2025 8:46 pm
Профил

И на мен няколко пъти са ми отказвали по същата причина. На други места ми казват - няма да ти е интересно.
А днес ми предложиха огромна заплата и аз толкова се шашнах, че вместо да кажа ДА казах НЕ. Предложиха ми 2000 чисто + 400 бонуси. Обясниха ми, че това е максимума който могат да предложат за човек без опит в тяхната сфера. И все разни младоци ме интервюират дето още се качват със стълбичка на килима и не могат да вържат 2 кабела на кръст.

Вто Мар 11, 2025 9:57 pm
Профил

Ами мнмого са ти дали, не са ли ти казали че ти си вече застаряващ кадър, такива като теб не обичат да учат нови неща, абе като цяло .... освен да носиш кафета за друго не ставаш :)

Вто Мар 11, 2025 10:10 pm
Профил

То затова по интервютата като те питат каква заплата искаш/очакваш цифра не се дава. Искаш да ти направят оферта и ако те устройва я приемаш или не. А дали те устройва зависи не само от парите. А ако бъдещия работодател дотолкова държи да му кажеш цифра значи не е твоето място - опитва се да те прецака още в началото, едва ли и ако започнеш работа ще е по добре.

Вто Мар 11, 2025 11:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 535 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Следваща