|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:35 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Лично оръжие - дискусия
виждал си ти, носа си ако можеш да видиш пак ще е добре... толкова народ като идат в щатите хора стават ти още глупости само ти в главата казах че съм виждал всякакви емигранти но полицай не съм видял.... не съм казал че няма, ама щом е за заяждане и дай сега панделки от задника да си вадиш...
|
| Вто Дек 18, 2012 10:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами ти използваш факта, че не си видял емигрант полицай и съдия, за да заключиш, че те не емигрирали, защото били добре в БГ. Е аз пък ти казвам, че съм виждал такива емигранти, т.е. теорията ти, че хора с въпросните професии не емигрират не е вярна. Също така съм видял хиляди, дето са дошли тук и не са станали нищо, даже са още по-зле и от когато са били в БГ - специално около Чикаго е пълно с такива. Иначе можеш да изпишеш още колкото си искаш глупости по мой адрес, но това няма да промени факта, че си кон с капаци и че си смучиш разни "факти" от пръстите  .
|
| Вто Дек 18, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По принцип за БГ. САЩ ги ползвам само като пример, как не трябва да е. Или поне как аз не искам да е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 18, 2012 10:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Това каза човека, дали е вярно или не не знам... Но ето какво чета от твоя линк за случайно избран щат: Колкото и да съм забравил английския мисля, че цитатът няма нужда от тълкуване. По-скоро може пак да повториш твоята теза, че почнах да й губя нишката. Веднъж твърдиш че има пълна свобода и искаш това да се запази, веднъж че всъщност има голям контрол и едва ли няма накъде повече. Последно каква ти е тезата?
|
| Вто Дек 18, 2012 10:58 pm |
|
 |
|
nik
|
то се вижда кой ръси глупости... значи казваш там по зле от БГ.... също така не можеш да отречеш факта, но можеш да се оправдаеш с още хиляди други че и те са за зле ей направо без думи оставам като чета такива простотии...  и аз познавам хиляди дето са в чужбина и са зле... ама много зле.... и пак 100 пъти по добре от колкото когато са били в БГ
|
| Вто Дек 18, 2012 11:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Миро, не ми тълкувай думите като дявола евангелето. Ти каза, че за бира искали да се покаже ID, докато за оръжие не било така. На което аз ти отговорих, че не само че искат ID, но и в много от щатите има специални разрешителни. В случая в цитата, който ми цитираш въобще не става въпрос за ID-та, а за лицензи и разни други неща, които нямат нищо общо с твърдението ти от предния пост. Ако пак виждаш някакво противоречие в това, което казвам - кажи, ще се опитам да го повторя по-ясно  .
|
| Вто Дек 18, 2012 11:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ти лично имаш ли нещо интересно да кажеш по темата или ще продължаваш с личните нападки какъв съм бил и какъв не съм бил станал в щатите, понеже няма какво друго смислено да кажеш и понеже не споделям твоята позиция по въпроса с оръжията  ?
|
| Вто Дек 18, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
nik
|
за оръжията казах доста смятам.... и съм се обосновал до колкото мога, както за преки така и косвени причини и следствия колкото до личните нападки... не са точно лични към теб, по скоро към простотията генерално, без значение драган или петкан позиции много, всеки си има своя, това не го бъркам с простотиите, те са нещо съвсем различно ако ще и точно моята позиция да споделаш
като цяло стигнахме до задънена улица - налага се да решаваме приблеми с оръжия заради друг нерешен проблем - криво разбраната демокрация, т.е. анархията, т.е. да борим анархията с още анархия, нама как да стане не знам до кога ще замазваме едни нерешени проблеми с други....
ако сегашните криви закони и липса на контрол, подпомогнати от безхаберието на народа, водят до нуждата от оръжие, то това оръжие нали също трябва да се обоснове законово, пак със същите криви закони, пак подпомогнати от същите безхаберници и пак без никакъв контрол... резултата? същите лайна... нима някой очаква да смеси 2 каци с лайна и да получи мед?
едит: за Димитър - тъй като редактирах докато ти си писал да не пускам нов пост - вече отговорих, ти си този дето не чете копирам ти го: позиции много, всеки си има своя, това не го бъркам с простотиите, те са нещо съвсем различно ако ще и точно моята позиция да споделаш
Последна промяна nik на Сря Дек 19, 2012 12:17 am, променена общо 2 пъти
|
| Сря Дек 19, 2012 12:07 am |
|
 |
|
Dimitar
|
T.e. като ми казваш, че не съм станал човек нападаш простотията генерално, т.е. индерекно ми казваш, че съм прост, така ли да го разбирам? И ако е така как точно реши че съм прост, затова че не споделям мнението ти за забрана на оръжията ли? И на кое точно казваш анархия - на правото да се притежава оръжие ли? Ти въобще четеш ли това, което пишеш или го праскаш ей така на един дъх и после направо натискаш бутона "Submit". Въобще тая тема взе да става много весела  .
|
| Сря Дек 19, 2012 12:13 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам кой какво тълкува... Цитирах някакъв си дето се възмущава, че за да си купят една бира младежите трябва да доказват навършени 21. Доколкото знам с изключение на Вирджинските острови никъде другаде не съществува правна възможност по-млад да си купи легално бира. Поправи ме ако греша?! Докато за оръжията има щати, които допускат ЛЕГАЛНА продажба на лица под 21. Отново ме поправи ако мкслиш че греша... Очевадно за оръжията легалната възраст е по-ниска и човекът намираше това за нонсенс. Аз също го намирам за такъв, но ти се хвана за думите, че казах че няма контрол. Признавам че контрол може и да има, но факта си е факт - пушка може, а бира не може...
|
| Сря Дек 19, 2012 12:32 am |
|
 |
|
Dimitar
|
В цитата ти се казваше, че за бира искат лична карта, а за пушка не, което е просто смешно. Иначе на 18 г. можеш да си купиш само ловна пушка. Пищов и другите по-специални пушки на 21 г. Отделно не мога да разбера каква е връзката с алкохола, та трябва да се правят такива сравнения. Да не би да искаш да кажеш, че е по-безобидно да се напиеш като казак, от колкото да притежаваш оръжие. Нали ти е известно, че тук на 16 г. всички имат книжки и могат да карат коли до 8 тона?
|
| Сря Дек 19, 2012 1:02 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Забавно как след доста страници приказки аргументите на тия дето искат да си стоят голи в стадо изтъняха (не че някой от тях би го признал, но то спор се води за тия дето четат).
Обаче споменаването на "кон с капаци" ми събуди спомен на 45 години и имам питане, може би има хора от Шуменския край дето да знаят най-после. Една учителка по математика имахме - научи ни много добре на каквото трябваше, всъщност големи късметлии сме били да сме нейни ученици - която току ни викаше "битуи конье бе, битуи конье" (ударението в "битуи" върху последното "и"). Пиша го както съм го чувал/запомнил де. Та някой с някакво обяснение, или някой просто да го е чувал някъде и т.н.?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Дек 19, 2012 2:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Те ме на Шуменец жив, ама това не съм го чувал,NikB може да е, той по отдавна на тоя свят.
|
| Сря Дек 19, 2012 2:58 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Убиецът от училището не бил луд: http://www.bnews.bg/article-65759Сега ще трябва да се пренапишат всички обяснения за случилото се.
|
| Сря Дек 19, 2012 9:29 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Димитре, съмнявам се че от мен чуваш за казуса с бирата и пушките... Но да приемем, че вината е моя и заради неточните ми думи не си ме разбрал. Сега надявам се разваления телефон се оправи  А дали има връзка.... ми според има и тя е очевидна. Изискването да имаш навършени 21 малко или много предполага, че има съмнения в тия лица дали могат да се самоконтролират. Ако всички пиеха по една бира и си лягаха в креватчето едва ли щеше да има федерална забрана. И ако за тези лица притежанието на бира е някаква опасност, как пък притежанието на оръжие (па макар не и тежки картечници) не е опасно. Както и да е, нямам мерак за спорове. Ще те разбера ако не си съгласен по същество, само нека не изпадаме в обяснения пак кой какво е искал да каже. Разчитам на твоята интелигентност да схванеш смисъла, дори и ако пак съм допуснал неточности 
|
| Сря Дек 19, 2012 12:08 pm |
|
|