|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:09 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: Коронавирус 2019
Цецо, явно се разминаваме в критериите за отличниците... За мен това са държави, които ще приключат бързо и безболезнено с тоя цирк. Ако гледаме само процент от населението, китайците имат 5 пъти по-нисък процент от нас. По твоята логика излиза, че Китай тепърва ще ги удря, или че китайците са 5 пъти по-здрави кучета от нас  Сега, че може да ги удари - може... ама факт е че там в момента имат 3 пъти по-малък брой вирусоносители от нас. И се отнасят много, много, много по-сериозно, така че ако те не опазят една шепа хора - не знам ние как ша опазим нашите.
|
| Вто Май 05, 2020 4:06 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Имат малко официално. В действителност колко са знае само партията. А в Северна Корея са 0.... официално. Значи те са истинските първенци. Не мога да разбера що вярвате на официални данни от държави които като ти кажат добър вечер и задължително трябва да погледнеш къде е слънцето.
|
| Вто Май 05, 2020 5:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ти на Тръмп ли вярваш? 
|
| Вто Май 05, 2020 5:51 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Бахти мисирките... Въпросният Лотарчо е нещо като нашия Мутафчийски, демек съобщава на немците числата... от един час насам му гледам брифингите... Поне на 5 места казва, че не трябва да се олабват мерките, че искат да повишат още тестването, още по-бързо да откриват контактните лица и даже моли гражданите... Сега или тоя Лотарчо страда от шизофрения и на брифинг говори едно, а пред мисирките друго. Или мисирките им говорят звездите. Обзалагам се, че не е шизофреник  Ако някой гледа немските новини да каже...
|
| Вто Май 05, 2020 7:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Споко, кризисните мерки се отменят и съвсем скоро ще ринат трупове с фадромите!!!
|
| Вто Май 05, 2020 9:37 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
miro_atc, провери как се отчита смърт от К-19 в Германия... hint: отчита се само белодробни инфекции, сърдечните ( които са с най-голям % ) не се отчитат !? тъй че този "отличник" заминава директно в кофата...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Май 06, 2020 10:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Между другото се замислих за още нещо по отношение на "отличника" Германия. Забелязва се един много отчетлив контраст спрямо останалите в статистиката. В Германия има 160 000 кейса, от които 130 000 вече са "оздравели". В други пак развити държави оздравелите са около 10 процента...
Бах тая Германска здравна система дето лекува болести с такава скородт, пък другите се мъчат с месеци....Или просто броенето е едно към гьотере в Германия... а и навсякъде другаде.
Това кореспондира и с това, което на мен ми казаха - в Германия при домашно лечение не се правят тестове. Ако на 14-я ден нямаш симптоми, си здрав, аре свободно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 06, 2020 10:37 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
В Германия и Русия има някава огромна аномалия в броя загинали, в някои щати на САЩ също но с обратен знак. За Испания и Италия дори няма да говорим, не може данните да са верни, няма начин няма как да има такава разлика между Германия и Италия, и то северна италия, ми то тм са 500 км разстояние бре, хората не с чак толкова различни, а разминаванията в статистиката с огромни, единственото зключение може да е че данните са грешни. Дали са изкривено нарочно или по случайност кой да ти каже. В германия може да има натиск от бизнеса нещата да се смекчат и да се излиза по-бързо от тази ситуация, знаейки че Германия е модел и за други това би бил доста логичен ход на аутомотив индустрията, а и на всички индустрии, та не би ме учудило днните да се манипулират в тяхна полза.
|
| Сря Май 06, 2020 12:56 pm |
|
 |
|
nik
|
За германия ясно - не отчитат всички смъртни случаи. Другия месец ще се види в общата смъртност. Пък русия е още рано. Там по късно тръгна. До 2 седмици ако не скочат и смъртните случаи значи и те нещо послъгват.
Мен обаче друго ме смущава. Русия са на една граница а са толкова назад. По данните за най много случаи сякаш вируса е тръгнал от щатите не от китай. Или от някъде другаде. И франция и италия открили пациенти от декември. Просто цифрите във времето някак не ми се връзват.
|
| Сря Май 06, 2020 1:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И аз така си мисля. Немеца като цяло не му е присъщо да се самосъжалява и да циври. Което пък си е отличителна черта на италианците (и българите). Реципрочно немеца вероятно е понамалил труповете с 30-40%, италианеца пък всичко дето е кихало го пише корона и те ти драстични отклонения...
Затова трябва да се гледа общата смъртност. Дали е от корона или от самоубийства следствие на карантината, все тая. Умрелите са си умрели.
Руснаците млатят българска БЦЖ... Не, че вярвам в панацеии ама статистиката си тежи в тая посока. Има някакъв ефект.
Другото е, че и до ден днешен в Русия си гълтат аналгин-хинин, български от Софарма.... И не мрат в адски мъки от това, колкото и да е странно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 06, 2020 2:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За преувеличаването от Италианци и Испанци съм почти сигурен, но по всичко личи че е тръгнало от Китай и то доста по рано, някъде четох за случай от Октомври мисля че беше. Защо в САЩ е така, реално не е толкова зле. Специално Ню Йорк според мен си е клоака, там изобщо не съм изненадан, по ме учудва как Сан Франциско не води, там и без короната си мрат от хепатит, аз не съм го виждал но според думите на очевидци в някои квартали било по-мизерно и от Индия, и от около година има върлуващ хепатит, чудно как холера и чума не е тръгнала. Ню Йорк имат нещастието да са свръх пренаселени, да живеят много на гъсто, да имат ненормално мизерни квартали, събрали са утрепките от целия свят там ... освен всичко друго американеца не може да спазва кой знае каква дистанция защото трябва да се храни, и в буквални и в преносният смисъл. Дори и с въведени ограничения не малко бизнеси си работят, и хората ходят защото не искат да останат гладни и на улицата. Американеца планирането му не се отдава, там принципа е он деманд, трябва му захар, отиде купи захар, верно има не малка част които пазаруват за седмица, но и при тях не е много по-различно, много неща се купуват он деманд. Това означава че трябва да се вдигнеш и да отидеш, щото костко няма да ти го достави след 10 мин. Нашите за последните два месеца, ако не и три излязоха един единствен път, предната седмица да отидат до един парк за малко, последното влизане в магазин беше на жената за да вземе пушките, щото няма как да ги доставят в къщи. Много хора обаче не са така, и аз ако бях така сигурно щях да снова напред назад. Онзи ден се обяснявахме как да си сложат една шведска стена и им трябва стъд файндер щото обясненията ми с мерене, почукване, гледане през някоя лампа не свършиха работа, ама не щат да отидат до хом дипо, сега ще чакат 10 дни доставка с камила от амазон  Та в САЩ за повечето изолацията не е като в Европа, съседите си излиали, сигурно си пазаруват, хом дипо си работи..
|
| Сря Май 06, 2020 2:51 pm |
|
 |
|
nik
|
а как да знаем че и в щатите няма случай от октомври? случаите могат да се появят само ако се търсят, ако не бяха започнали да тестват и до сега нямаше да има случай, подозрително дълго забавяха тестовете и после изведнъж изригна сякаш отдавна си е било там... просто не се връзва 4.3% от популацията да има 33% от заразените и 27.5% от смъртните случаи... кой знае...
|
| Сря Май 06, 2020 3:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то няма никаква гаранция, още повече че може да е имало леки форми много преди изобщо някой да е подозирал. Предполагам обаче поради факта че възрастните хора в САЩ са много по активни от почти всички останали, тъй като много често работят до смъртта си, и с оглед на това че при тях симптомите са по-тежки и риска по-голям, щеше да се открие. И по развитието изглежда че си е почнал точно в Китай, изобщо не значи обаче че е свършило, гаранция китайците лъжат. Когато казваха че няма нови случаи имаше, това го знам от китайци там, т.е. това че сега не ги репортуват едва ли е защото няма. Не съм разпитва в къщи какво са си говорили, те са в постоянен контакт със всички китайски които са идвали при нас, а и сега имаме една и родителите информират какво се случва там. При това говорим за доста географско отдалечени райони, та изоо не е било само в споменаваните провинции.
|
| Сря Май 06, 2020 4:01 pm |
|
 |
|
nik
|
и тая теория не се връзва https://www.worldometers.info/demograph ... xpectancy/средната възраст в щатите е бая надолу под другите държави, 46то място то и в БГ има нови случаи които не са регистрирани но това не значи че крият... а относно кой лъже - факт е че китайците лъжат яко, ама и хамериканосите не остават по-назад, гаранция ако е тръгнало от тях ще направят всичко възможно да го потулят и да обвинят някой друг, тъй че докато не излязат истински доказателства различни от лошо скалъпената хамериканска пропаганда - единствено можем да гадаем, и цифрите подозрително не се връзват
|
| Сря Май 06, 2020 4:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Според мен всички лъжат яко, едни да ги изкарат по малко, други повече, трети щото ги нямат и си ги измислят, изобщо съмнявам се че някога ще има точни данни. Погледни свински, СЗО казва 18 хил загинали, проучванията казват между 300-800 хил... а това беше преди сума и време. С тази няма да е по-различно. А дали и правителствата не се възползват всяко да постига неговите си цели... кой знае. In general some markets like medical, telecomm or defense are growing, but other markets like aviation or automotive have been affected. Това го пише мениджър на доста висока позиция в един от най големите ODM в света ... не всички страдат, а предполагам фармацевтичната направо цъфти и връзва 
|
| Сря Май 06, 2020 4:35 pm |
|
|