|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 3:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
НЕ ТРЯБВА да напускате дома си по никаква причина, но ако имате причина, можете да напуснете дома си.
Маските са безполезни, за да ви предпазят от вируса, но може да се наложи да носите такава, защото може да спаси живота ви, но може и да не работи, но може да е задължително, но може и да не е, но здравният персонал абсолютно се нуждае от тях, но вероятно не и вие, но така или иначе забравихме да поръчаме всякакви маски, но се постарахме всички да произвеждат маски.
Магазините са затворени, с изключение на тези магазини, които са отворени. Отворените магазини могат да продават само стоки от първа необходимост, но и несъществени вещи, като дрехи, но магазините за дрехи не могат да се отварят.
Не трябва да ходите на работа, но можете да получите друга работа и да отидете на работа.
Не трябва да ходите на лекар или в болницата, освен ако не трябва да отидете там, освен ако не сте твърде болни, за да отидете там.
Този вирус може да убива хора, но не се плашете от него. Той може да убие само онези хора, които са уязвими, или онези, които не са уязвими. Възможно е понякога да има широко разпространение, но и да бъде контролиран, с изключение на това, че понякога това води до глобална катастрофа.
Ръкавиците няма да помогнат, но все пак могат да помогнат, така че може да ги носите понякога или не. Трябва да миете ръцете си, но не е нужно да миете ръкавиците си.
СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ, но е важно да излизате.
Ще имате много симптоми, ако се заразите с вируса; но можете също да получите симптоми, без да се заразите с вируса; да се заразите с вируса, без да проявявате никакви симптоми; или да бъдете заразни, без да имате симптоми; или да не бъдете заразни, но със симптоми. Но нямаме достатъчно комплекти за тестване и затова никой няма да разбере дали имате вируса. Може да успеете отново да се заразите с вируса, но може би не.
За да се предпазите, трябва да се храните добре и да спортувате, но яжте каквото имате под ръка, тъй като е по-добре да не излизате да пазарувате, но е добре да отидете да пазарувате, ако трябва.
Важно е да дишате чист въздух, но не ходете в паркове, а отидете на разходка. Но не сядайте, освен ако сте стари, но не за твърде дълго или ако сте бременна или ако не сте стари или бременни, но трябва да седнете. Ако седнете, не си сваляйте маската, но можете да ядете.
Не посещавайте стари хора, но трябва да се грижите за старите хора и да им носите храна и лекарства.
Не можете да видите баба си и дядо си, но те могат да разхождат кучето си, да пазаруват или да ходят на разходка и да бъдат близо до други хора, но не и близо до вас.
Вие сте в безопасност, ако поддържате безопасното социално разстояние, когато сте навън, но не можете да излизате с приятели или непознати на безопасното социално разстояние.
Вирусът остава активен на различни повърхности в продължение на два часа ... или четири часа ... шест часа ... Имам предвид дни, а не часове ... Но той се нуждае от влажна среда. Или студена среда, която е топла и суха ... във въздуха, стига въздухът да не е сух
(записки от брифинги на едни объркани хора)
|
| Пет Май 01, 2020 10:50 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Друго не ми е ясно, свинята твърде често взе да се проявява, раздава, подарява, последно гледма дарил ама 1000 лв ли по 1000 лв ли, малко не разбрах, та се чудя, да не се готви да става примиер ......
|
| Пет Май 01, 2020 11:27 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Да не става премиер!
|
| Пет Май 01, 2020 12:35 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Готви се да става цар/собственик, а нас ни готви за крепостници. Или може би готви царуването на кукловода си...
|
| Пет Май 01, 2020 12:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тя работата с него е много неясна, мен ако питаш кукловод вече няма, то това е по-страшното, бившия му ако не друго е най-последователния и може би един от най-хитрите ако не умните политици които сме имали, макар да гледа само собственият си интерес... стршано няма, аз може да съм свиня но ям свинско канибализма не ми е чужд, може би идва време за отстрел
|
| Пет Май 01, 2020 1:13 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1643 Местоположение: София
|
Не знам дали тази мацка е първоизточника, текста е почти същия и по-дълъг: https://segabg.com/hot/istinata-za-virusa-necenzurirana
|
| Пет Май 01, 2020 3:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
абе от 30-40 мин ми е зле, едвам си поемам въздух, тежко ми е, едвам гледам, дали е корона ..... никак не ми е добре, дори няма сили за последните две кюфтенца, все пак с другите осем се справих, трите кебапчета изядох някак, може би не съм толкова зле .. и сладко не ми се яде, е хапнах си два крем карамела и едно мляко с ориз ама то колко е и ... 4 сокчета .... тоя вирус така ли действа ???
|
| Пет Май 01, 2020 3:29 pm |
|
 |
|
nik
|
така действа... ако кантара хукне да бяга значи работата отива на зле... 
|
| Пет Май 01, 2020 3:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
маСките отпаднаха, маЦките - не! може би е време да се замислиш за ЛПС (или поне за Лично Измервателно Средство) тип 'кантар', ама като тия по борсите са 200-300 кила?
|
| Пет Май 01, 2020 3:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
ТоНи, ако довечера не му цапнеш поне две греяни ракии - пиши се умрял! 
|
| Пет Май 01, 2020 4:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
|
| Пет Май 01, 2020 5:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз предвидливо съм го вързал 
|
| Пет Май 01, 2020 6:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе незнам, ама разхлабването на мерките става прекалено бързо, даже и за мойте разбирания. Днес в парка беше тотална леш, все едно никога не е имало вирус, само кръчмите дето не работеха, социалната дистанция беше не повече от метър, а маските се носеха на "уволнение". От неделя пускат и планината, което значи, че трябва да махнат и КПП-тата... Малко съм в шах, баси... Да не би Мангъров да е станал премиер 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 01, 2020 8:10 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1382 Местоположение: Phoenix AZ
|
Лично мнение ( след 9г живот в Америка): Тва горе си е пропаганда отвсякъде . Аз лично смятам че повечето политически личности тука са маска -зад тях седят еди какви си интереси и всичките тия изказвания и локуми са МНОГО ДОБРЕ аранжирани прдварително. Отначалото следях доста подробно кои какво казва и какво прави най-вече - бетер БГ е. Обещава се наедро и после почти нищо или минимално се прави. Нашия бос на щата е републиканец - а сещаи се какво говори и прави.. Ама боската на бившия ми щат Мичиган не е от на Тромпетчо партията -а сега се сещаи тя пък какво говори и прави. Това го копирам от един линк дето е пуснат тука но расъжденията са напълно вярни. Здравната застраховка струва десетки хиляди долари годишно, като по-евтините такива планове идват с доплащания от страна на пациента в размер на хиляди долари преди застраховката да започне да изплаща каквото и да било. Това в държава, в която повечето семейства нямат никакви спестявания. Като застраховката не важи във всички болници и дори не важи изцяло в рамките на една и съща болница, тъй като, точно както и в България, американските болници са осъзнали, че поддръжката на спешни и интензивни отделения струва много пари, и така вече в много случаи в тях работят външни контрактори, които не винаги се в рамките на същата мрежа на покритие. Резултатът от което е, че човек отива в болницата с идеята, че има покритие, след което получава изненадваща сметка за десетки хиляди долари.
Логично хората отлагат ходенето в болница колкото се може по-дълго, което води до влошаване на състоянието им и често ненужно фатален край (има огромно значение кога точно бива открит един тумор и колко бързо започва неговото лечение). И десетки и стотици хиляди всяка година умират без да получат лекарска помощ, тъй като не могат да си платят.
Дефектите на системата лъснаха ярко на показ и в контекста на COVID-19 – когато тестването струва няколко хиляди долара, а лечението струва десетки хиляди, разбираемо е, че много хора решиха да поемат риска и да го изкарат на крак, разпространявайки го навсякъде.
Освен това в САЩ няма федерално изискване работодателите да осигуряват платени болнични и работникът може да бъде уволнен ако не се появи на работа. И отново, в държава, в която повечето хора нямат никакви спестявания и са на улицата в рамките на месец-два ако не могат да си платят наема или ипотеката, това води до хиляди заразени с COVID-19, които продължават да ходят на работа и да разпространяват вируса.
И в такава крехка икономическа система, карантината е горчиво, много трудно за преглъщане хапче, поради което и не беше наложена навреме (и все още не е, все още има пет щата, които не са въвели никакви ограничения). Така се стига до вече 700,000 официално регистрирани случая, незнайно колко повече нерегистрирани, десетки хиляди жертви, и неминуемо още много пъти по толкова в идните седмици и месеци.Вчера даваха по новините как хора дето са от първите уволнени вече нямат 2 месеца доход и направо пред камерата казаха - ами от глад със 100% ще умрем ама от короната може и да не умрем( това в резюме) Току що проверих - таз дама и тя е републиканец.
Последна промяна HSB на Съб Май 02, 2020 5:27 am, променена общо 2 пъти
|
| Съб Май 02, 2020 2:28 am |
|
 |
|
s.ivanov
Ранг: Новодошъл
|
Жалко, по принцип същото си помислих и аз. По принцип избягвам да чета/слушам за политика - твърде много лицемерие накуп. Просто горното сравнено с тукашната обстановка изглежда много примамливо.
|
| Съб Май 02, 2020 2:49 am |
|
|