|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:10 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Дали ще покажат видео .... да не се окаже че е бил някой надъхан агент който се е престарал. Аз се връщах в дена на атентата, на отиване към самолета един малоумен надъхан като ме подхвана ... по едно време ми се искаше да му завра главата там де слънце не огрява ... абсолютен кретен, все едно гледаш младо българско катаджийче, само дето не проси пари, иначе ти рецитира закони свят да ти се завие, това в Детройт де.
|
| Сря Май 22, 2013 11:33 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ако е имало видео, до сега да го покажат. По ме притеснява, че сега го снимат.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Май 22, 2013 11:53 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
http://www.rarenergia.com.br/Е това е хората си направили вечен двигател. Макета е грандиозен.
|
| Нед Юни 02, 2013 11:18 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Каква е тази глупост? Машина за хабене на метал ли?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 02, 2013 4:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ferrari R12 engine 
|
| Нед Юни 02, 2013 4:35 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ти пък хората казват 30kW free energy. Явно инвеститора е сменил дилъра щом се е навил да пръсне толко пари.
|
| Нед Юни 02, 2013 11:21 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ето на какво попаднах днес, тук нали наскоро се говореше нещо за майчински и т.н.: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22751415Кашонче с нужни неща, което служи и за креват в началото....  . Къде по-практично от това да им се дават пари, хем и обучаващ ефект има. Но това може да се случи само в държава, която е добронамерена спрямо населението си. Много държави, БГ в това число, са открито злонамерени и антиобществени като поведение просто защото имат за първи приоритет да опазят нечий - понякога и външен- контрол над обществото, та дори до подобни дребни практични решения е трудно ако не невъзможно да се стигне.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юни 04, 2013 6:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
То не е много от цивилизования свят,ама е доста близо до нас и ни засяга доста пряко. Още някой време остане ли сегашното управление на власт, Турция ще си стане съвсем мюсулмаска страна с имперски амбиции и тогава мамата си ще е ебало ... http://turkishpolicebrutality.tumblr.com/
|
| Сря Юни 05, 2013 12:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Там се надяваме на военните. Друг никой не може да ги вкара в правия път.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 05, 2013 1:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ама на военните доста им подкастриха крилцата. Проблема който имат там е че мнозинството не е това което виждаме по телевизията, това което става основно в големите турски градове, най-вече тия на запад е едно, но е организирано от малцинството. Турция е 73 млн, и не малка част са си традиционалисти въпреки светските промени по и след Ататюрк. Истина е и че текущото правителство постигна доста сериозен икономически ръст, като цяло индустрията придоби ново лице, вече произведено в Турция не значи боклук, както писах и преди имат доста добри продукти. Според мен бизнеса в не малка степен подкрепя правителството, както и голяма част от по възрастното население, съответно нещата не са много розави. Друг въпрос обаче е че Турция сама се регулира и дори по ислямистки настроените партии са далеч от екстремизъм или пък имперска политика, може да го говорят но няма да го направят, те са твърде икономически зависими от ЕС затова и искат да станат членове. Друг е въпроса дали ще е все така приятно да ходиш на почивка в Турция, защото за момента това за мен е едно от най-добрите места, не само в региона, а като цяло, доста съм пообиколил.
|
| Сря Юни 05, 2013 5:55 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Аз не съм, но ако "срежат" моста на Босфора аз не съм против европейслката част да стане част от евросъюза!
|
| Сря Юни 05, 2013 6:14 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не мисля, че Ердоган и политиките му имат нещо общо с икономическия ръст на Турция. Точно обратното. Няма как да радикализираш религиозно, богати хора. Трябва ти беден и прост матриал за целта. Колкото повече Турция вдига икономиката/стандарта си, толкова по - трудно ще е да обясниш на тия хора, че трябва да имат джамии вместо молове. То това и се случва в момента де, Ердоган е изправен срещу по-богатата част от населението, което всъщност прави икономиката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 05, 2013 6:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .... не забравяй че там западния модел не е в сила, все още, има икономика но по богатите и най-вече по богатите млади са в големите градове. Провинцията е съвсем друго, икономиката върви на горе, градовете са чисти и подредени, но да кажеш че хората са богати не са чак богати, ходят си по джамиите и моловете не ги вълнуват много. Тук в БГ селското население е малко и предимно застаряващо,там си е доста и хич не е застаряващо, и осен това си е малко или много старомодно, консервативно и по-набожно от градското. Аз обичам да ходя там на почивка, ходя с колата точно за да мога да обикалям, и съм обиколил доста, дори нетолкова големи колкото малки градове и селца, съвсем различно е от одрин, инстанбул или някой от другите западни градове. Дори самата Анкара, макар и голяма и уж модерен град, е много по консервативна от Инстанбул.
|
| Сря Юни 05, 2013 8:22 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22857062Почти мигом го изчезнаха Сноуден, не си поплюват. Той явно се е надявал с публичността да си гарантира някаква защита ама е подценил до каква степен всяка империя с годините неизбежно се превръща в империя на злото и айде в чувала. Интересното е, че все пак се вдигна някакъв медиен шум (не и в БГ де, тука освен за цигании за друго на медиите не им е разрешено да вдигат шум ако не се налага). Едва ли има човек в "цивилизования свят" комуто да не е било очевидно, че всичко се записва и че ако нещо купено от магазина отиде онлайн до каквото инфо се докопа това нещо то става налично за властите. А бе няма го вече Джо Хелър да пита "къде са сноудените от миналата година"... Що трябва всичко първо да отива в киреча само за да може да измре дребна шайка овладяла контрола отгоре при днешното развитие не ми е ясно, то ми е ясно де, просто развитието е недостатъчно та това да става инак някак по-безболезнено ама ми се ще да не беше така.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юни 11, 2013 9:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз честно да ти кажа въобще не можах да схвана тоя пич какво точно иска и най-вече на какво се надява  ? Първо е някакъв пълен малоумник, на който поради някакви неведоми причини са дали достъп до секретна информация, второ въобще не е ясно как така отишъл на работа и изкопирал секретните документи от компа. Аз колкото съм бил по разни секретни места всичко е така заключено и такъв контрол се упражнява, че въобще не виждам как някой ще може да изкопира секретна информация. Да не говорим, че всички портове на комповете са заключени и не можеш ръгна нищо по тях. Та в тоя ред на мисли цялото това нещо ми прилича на доста нагласена работа  . Иначе аз ако съм на правителството на мястото - на тоя просто ще му се завие свят, заради това, което е направил. Не може да работиш за NSA и CIA и ей така да почнеш да дрънкаш безнаказано. tgi, що ти е толкова чудно, че САЩ шпионират който си искат - къде пише, че това не може или не трябва да се прави. Китайците също шпионират, европейците също, ама като гледам никой не го прави на проблем. Единствено правят на проблем за САЩ, защото явно са световната глобална сила. Трябва човек да е много наивен, за да си мисли, че правителствата ще си стоят мирно и ще си кротуват. Особено пък след това, дето се случи на 9/11  . А оня пък смешко Путин (точно пък той тръгнал да защитава свободата на словото) се кани да му дава на тоя убежище  .
|
| Вто Юни 11, 2013 10:29 pm |
|
|