|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:52 am
| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Кризата в бранша
Мейдън, сега е времето да избиеш рибата. Ето ти един проект който ако реализираш с твойте инженерни познания ще изкараш милиарди. Едни келеши навремето изкараха няколко милиона долара само то 2-3 такива видеа. Сега ти можеш да изкараш повече с малко инженерни познания. Проекта: https://www.youtube.com/watch?v=Y3kilRJ4BxA
|
| Пон Фев 17, 2025 9:29 pm |
|
 |
|
HCL
|
Това отдавна е решено и се казва AirPods. Това че си бил добър по математика, в никакъв случай не гарантира финансов успех. И това е добре, защото в противен случай щеше да се занимаваш с всякакви глупости само не и с математика. Пари се правят с бизнес, на такива като нас ни трябва колкото жената и децата да са доволни и да има джобни за играчки. Ама не за твърде много играчки, че тогава математиката страда 
|
| Пон Фев 17, 2025 9:56 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Точно това беше обсъждано тук мисля някъде в безумните идеи преди 20-на години... Както вече писах няколко пъти, правенето на нещо е тривиално умение. Продаването му е изкуство.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Фев 17, 2025 10:10 pm |
|
 |
|
maiden
|
Финансов успех днешно време е разтегливо понятие. Може да изкарваш 30 000 лв месечно чрез знания и пак чрез бизнес, но 20 годишен да те бие на десетата секунда от бягането на 100 метра и да изкарва 100 хиляди. Опитвате се да ми внушите че не е такава трагедия в България каквато я виждам. Аз изкарвам 30к чрез знания и аз виждам как са нещата. България е пълна трагедия. Мразя че хората дори подкрепят млади келешчета, казват ми прави и ти така. Много млади хора теглили кредити за трейдинги, хазарт, онлайн магазини, всичко лесно на тоя свят.
|
| Пон Фев 17, 2025 10:42 pm |
|
 |
|
HCL
|
Аааа, трагедия е, ама не защото се унасят по тарикатлъка, такива винаги ще има, а и до някъде си ни е национална черта. По-скоро защото взимат много дроги. Ама в едно общество на което устните на водещите по телевизията изглеждат като на макака гъ*за, това не бива до учудва много много. Та от тази гледна точка, не търсете вина в младите. Родителите им така са ги научили.
|
| Пон Фев 17, 2025 11:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Няма да успееш с милионите. Проблема не е в България, проблема е в теб. Може да имаш вскякави умения, да можеш всичко, но имаш един много сериуозен проблем, завист, това за съжакление е проблем който е неличим. Губиш време, енергия и фокус за неща които нито можеш да промениш, нито има смисъл да променяш, затова и няма да успееш нито с милионите, нито кой зане колко в живота. Може би е време да потърсиш специализирана помощ, не знам има ли терапевти работещи в тази посока, но определено не смениш ли подхода и нагласата няма да стигнеш до никъде. През живота си съм видял много хора които са имало отличнио възможности но са с епровалили поради точно тази причина, дали ще го наричеш завис, каквото е , дали неприемане на действителността, гледане в чуждото канче или каквото и да е друго, но това не ти позволява да с ефокусираш на нещата които биха те направили успешен. А .. иимаш някаква фиксация на парите, това е най-сигурният възможен начин никога да нямаш пари и да не направиш пари. При хазартно зависимите например, има няколко основни причини за зависимостта, някои проста са пристрастени към риска, а някои са вкопчени в идеята за печалбата, има и други, тов акоето е важно е , че най-зел то всички са точно тия вкопчени в идеята за печалбата, колкото и да печелят, те винаги са губещи .. а най-печеливши от тях са тези които го правят просто заради тръпката, не им пука за парите, и точно това ги прави добри играчи, това са онсовно такива които играят на живи игри, карти, рулкетка и т.н. Същото е и в живота, ако се фиксираш върху това да печелиш, да изкарваш пари, или в-у самия факт да си успешен това обикновенно е камъка който винаги те дърпа надолу и неминуемо те удавя.
|
| Пон Фев 17, 2025 11:03 pm |
|
 |
|
maiden
|
 |  |  |  | ToHu написа: Няма да успееш с милионите. Проблема не е в България, проблема е в теб. Може да имаш вскякави умения, да можеш всичко, но имаш един много сериуозен проблем, завист, това за съжакление е проблем който е неличим. Губиш време, енергия и фокус за неща които нито можеш да промениш, нито има смисъл да променяш, затова и няма да успееш нито с милионите, нито кой зане колко в живота. Може би е време да потърсиш специализирана помощ, не знам има ли терапевти работещи в тази посока, но определено не смениш ли подхода и нагласата няма да стигнеш до никъде. През живота си съм видял много хора които са имало отличнио възможности но са с епровалили поради точно тази причина, дали ще го наричеш завис, каквото е , дали неприемане на действителността, гледане в чуждото канче или каквото и да е друго, но това не ти позволява да с ефокусираш на нещата които биха те направили успешен. А .. иимаш някаква фиксация на парите, това е най-сигурният възможен начин никога да нямаш пари и да не направиш пари. При хазартно зависимите например, има няколко основни причини за зависимостта, някои проста са пристрастени към риска, а някои са вкопчени в идеята за печалбата, има и други, тов акоето е важно е , че най-зел то всички са точно тия вкопчени в идеята за печалбата, колкото и да печелят, те винаги са губещи .. а най-печеливши от тях са тези които го правят просто заради тръпката, не им пука за парите, и точно това ги прави добри играчи, това са онсовно такива които играят на живи игри, карти, рулкетка и т.н. Същото е и в живота, ако се фиксираш върху това да печелиш, да изкарваш пари, или в-у самия факт да си успешен това обикновенно е камъка който винаги те дърпа надолу и неминуемо те удавя. |  |  |  |  |
Тони, аз псувам директно американец и той така не ме разбира изобщо както ти:). Вие си живеете там в някъв друг филм. Ти не разбра че аз не търся милионите. Ти живееш в САЩ и ти е все тая. Криво ми е за България, за младото население, че вече няма да запояват пик16ф84 на платка да учат. Че доктор пише в ютуб канал и те му пишат "зарежи тия глупости брат, изкарвай кинти". Доктор пише в канал на 30 годишни трейдъри и те му казват, "зарежи тия глупости брат, изкарвай кинти". Що за опростачено младо население, гледащо и търсещо кинтите. Тони, тотално неадекватно мнение, на човек който не живее в България! Ти си се скрил във велика сила и пишеш за България, дори не пишеш за България а пишеш общи приказки за успешност по американския модел. Аз изкарвам 30 хиляди лв месечно и работя когато си искам и когато си реша. Много често просто си лежа по няколко часа на ден и мисля докъде се докарахме. 2 милиона изчезнаха на запад да клатят кура. Малцина са на истински стабилни позиции с 10-20 000 евро заплати. Запада е един мираж. Запада създаде бананова република. Като се замисли човек, това е просто един кошмар. Тепърва ще е осъзнаването.
|
| Пон Фев 17, 2025 11:23 pm |
|
 |
|
HCL
|
Абе не се крие той във велика сила. Там където е, режат глави с триони и вадят сърца на живи деца за удоволствие. Гадна работа ама то и в Германия е било така преди 60-ина години. Ама ти се уточни срещу какво точно негодуваш. Защото с 30к месечно в българия, можеш да спретнеш един два смислени проекта и да увлечеш хора около себе си.
|
| Пон Фев 17, 2025 11:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами не знам за какво говориш, но всяка втора думна е пари и говориш за пари, не знам кой къде живее. Аз живея в Бг не по-малко от колкто в САЩ или Мексико. Преди тук ми казваха абе да, то затова децата ти живеят в САЩ, е те сега живеят в БГ. Това че не съм там физически нищо не значи. Всички тия проекти и разработки с които се знаиамвам са си все така стрнаично занимания, лично мои, всичко останало е в БГ, да има фабрики в Мексико, но това си има конкретни причини, логистични, митнически и други. Та не знам кой не живее в БГ, аз или ти. Ти май живееш в света на ютуб, и всичко кеото те вълнува е какво някой 15 годишен пикльо е казал на някой друг като и двамата са се хванали да си губят времето в тубата, фейсбук или други подобни. Значи преди 4 години, аз живеех основно в Бг а смеейството ми беше в САЩ, сега е обратното, те са в БГ аз съм в САЩ. Повярвай нито преди ми е пречело да имам точен поглед на това какво е в САЩ нито сега на това какво е в БГ. А псуването на американеца си е лично твой проблем, и като цяло ... това с рогите напред също е нещо което не помага изобщо, казвам ти го от опит, това обаче подлежи на корекция. И аз дълго време бях с рогите напред, докато осъзнах че това е неефективно, а на много места създава много повече проблеми от колкото решава. Пак да кажа, не виждам какъв точно ти е проблема, защото ти не говориш за нито един реален проеблем в БГ. А ако говорим за заплата, 10-20 хил евро заплата в България е нереално висока, макар да ги има, това не означава, че е нормално, ткаива зпалати няма и по европа, ако съпоставиш тов акоето реално получаваш. Къде са тия позиции в Европа които плащат по 30-40 хил на месец ? Това са смешки. И в САЩ заплати от по 30-40к на месец не са нещо нормлано, и то там където ги има обикновенно е на местат където това като покупателна способност е горе долу на 1/2 ... Просто си се фиксирал на парите, това е, и със всеки пост просто го затвърждаваш.
|
| Вто Фев 18, 2025 12:13 am |
|
 |
|
maiden
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ами не знам за какво говориш, но всяка втора думна е пари и говориш за пари, не знам кой къде живее. Аз живея в Бг не по-малко от колкто в САЩ или Мексико. Преди тук ми казваха абе да, то затова децата ти живеят в САЩ, е те сега живеят в БГ. Това че не съм там физически нищо не значи. Всички тия проекти и разработки с които се знаиамвам са си все така стрнаично занимания, лично мои, всичко останало е в БГ, да има фабрики в Мексико, но това си има конкретни причини, логистични, митнически и други. Та не знам кой не живее в БГ, аз или ти. Ти май живееш в света на ютуб, и всичко кеото те вълнува е какво някой 15 годишен пикльо е казал на някой друг като и двамата са се хванали да си губят времето в тубата, фейсбук или други подобни. Значи преди 4 години, аз живеех основно в Бг а смеейството ми беше в САЩ, сега е обратното, те са в БГ аз съм в САЩ. Повярвай нито преди ми е пречело да имам точен поглед на това какво е в САЩ нито сега на това какво е в БГ. А псуването на американеца си е лично твой проблем, и като цяло ... това с рогите напред също е нещо което не помага изобщо, казвам ти го от опит, това обаче подлежи на корекция. И аз дълго време бях с рогите напред, докато осъзнах че това е неефективно, а на много места създава много повече проблеми от колкото решава. Пак да кажа, не виждам какъв точно ти е проблема, защото ти не говориш за нито един реален проеблем в БГ. А ако говорим за заплата, 10-20 хил евро заплата в България е нереално висока, макар да ги има, това не означава, че е нормално, ткаива зпалати няма и по европа, ако съпоставиш тов акоето реално получаваш. Къде са тия позиции в Европа които плащат по 30-40 хил на месец ? Това са смешки. И в САЩ заплати от по 30-40к на месец не са нещо нормлано, и то там където ги има обикновенно е на местат където това като покупателна способност е горе долу на 1/2 ... Просто си се фиксирал на парите, това е, и със всеки пост просто го затвърждаваш. |  |  |  |  |
Тони то няма значение къде работиш а колко струваш, или иначе колко си казал че струваш... Може и от Бангладеш да си опредилиш че струваш 15 000 евро месечно. Не беше за парите бе Тони, а упадъка. Тотален упадък. Мисловен, духовен. Не, ти мислиш за пари, аз говорих за по-глобални неща
Последна промяна maiden на Вто Фев 18, 2025 12:25 am, променена общо 1 път
|
| Вто Фев 18, 2025 12:20 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Maiden ,малко си се объркал.. Има значение не колко струваш, а за колко може да се продадеш. Като го разбереш товя, живота ти ще е по-весел, няма само да се оплакваш..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 18, 2025 12:24 am |
|
 |
|
maiden
|
аз струвам 30 000 лв месечно и се продавам за 30 хиляди месечно. Като помисля че струвам 50 хиляди ще се продавам за 50 хиляди. Логиката ти куца. Не е колко ще искаш, а каква сила имаш да си го поискаш, това кой ще ти даде е лузър стратегия. Ми никой няма да ти даде. Когато си кажеш аз имам знания за 30 хиляди месечно, но никой няма да ми ги даде, вече си загубил битката, генерално... Той живота учи бе човек, аз имам плащания всеки месец по 6000лв. Е така за добро утро от 5 години. Заплата , осигуровки.
|
| Вто Фев 18, 2025 12:26 am |
|
 |
|
Pif
|
Аз имам знания за 1300 лв/месечно. Толкоз ми дава Ицо да му копам градината. Други знания и да имам - не мога да се продам. Знанията и уменията ми са остарели. Бранша се промени. Поколенията се смениха. Ценностите се смениха. Аз може да смятам, че моите ценности са по-високи, по мисленни, по важни но ... вече на ръководните позиции са 20 годишните с милионите и те имат друго виждане. Така, че тука пенсионерите си търсим друга работа. Ицо реже със секачките, Груби кара камиона, Тони прави луканки, аз копам градината... Чакаме да те видим тебе като те отсвирят твойте клиенти как ще изкараш 3000 лв/месец а не 30000. След като можеш да продаваш за 30к - продавай за 100. Аз ще ти правя другите изделия за още 30 а ти ще си сложиш двойно отгоре.
|
| Вто Фев 18, 2025 12:45 am |
|
 |
|
maiden
|
Поне имаш ли имоти? Ще се спасяваме в планината на агне, и ще си спомняме за славните времена с платките.
|
| Вто Фев 18, 2025 12:51 am |
|
 |
|
maiden
|
Хора, просто имам вътрешна болка. Не може да сме произвеждали електроника и да се докараме до това положение. То не е срамно, подсъдно е. Това е подсъдно за хората които са го направили. А хората в девелопмънта би трябвало да имат сила. Тони и другите не ги броя, Тони живее в US и ръси акъл тука . Тони какво ми ръсиш акъл тука да те питам? Само простостии, аз съм бил в Сащ, пък семейството в България, пък после обратното... Айде стига глупости.
Последна промяна maiden на Вто Фев 18, 2025 1:03 am, променена общо 1 път
|
| Вто Фев 18, 2025 12:55 am |
|
|