|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:06 pm
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
"Не си правете сметки, сега вирусът ги прави" или Как COVID-19 победи науката и провали идеята за колективния имунитет https://www.168chasa.bg/article/8460406
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Апр 16, 2020 3:54 pm |
|
 |
|
nik
|
от както спря футбола и коментаторите са си сменили професиите, започнали са да пишат статии за 168 часа 
|
| Чет Апр 16, 2020 3:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
поредната статия за плашене на народа, аман. Имунитет се изгражда със сигурност, въпросът е колко траен е той. относно повторно заразени това все още е много неясно, като че ли повечето такива не са боледували а са били само с положителни резултати, или пък не са били оздравявали напълно, но и тези неща са все още препдоложения. Ако имунитет не се изгражда тогава карантината е съвсем безмислена. Това означава че няма как да има ваксина, а за лекарство не знам какво да говорим и защо изобщо се споменава, доколкото пише в учебниците срещу вирусите лекарства няма, вирусните заболявания НЕ СЕ ЛЕКУВАТ, лекуват се техни симптоми, може да има медикаменти които евентуално да забавят разпространението в организма. Та ако не се изгражда имунитет няма нужда от никаква карантина, това само ще удължи агонията, тогава най-добре е да се заразят абсолютно всички, които имат вроден ще оцелеят другите ще измрат, иначе в следващите 100 години ще трябва да сме под карантина.
|
| Чет Апр 16, 2020 4:03 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
А четох някъде, може би линка беше от форума, че в Германия се разработва препарат който пречи на размножаването на вируса в клетките. Инхибитор на някакъв негов белтък. Понеже и аз така знам, че вирусни заболявания не се лекуват, се замислих по тоя въпрос, явно е дошло времето да се направи лекарство което лекува вирусни заболявания. https://www.dw.com/bg/%D0%B3%D0%B5%D1%8 ... a-52967677
Последна промяна slav4o.com на Чет Апр 16, 2020 4:29 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 16, 2020 4:18 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ебати глупавата статия. Въобще не си заслужава да се коментира, личи основната цел на мисирката - създаване на паника. На един факт слагаш 3 лъжи, гарнирани с пророчества стил Нострадамус и внушенията на Кашпировски. Само цъкаш на името на мисирката и се появява нейното творчество, като гледам само НЛО липсва: Хазарта го е казал много готино, точно за случая: "Нещастник, седи дома, чети "Шок" Кажи ми шубе ли те е бе, мишок"
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Чет Апр 16, 2020 4:32 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 16, 2020 4:22 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Абе ние малко само си ланкаме тука, ама вече на всички би трябвало да им е станало ясно че от вирус до вирус има разлика - ретровирус и коронавирус (на грипа пък даже не мога да напиша вида) са съвсем различни видове вируси, които работят по съвсем различен начин. Съответно и схемата на заразяване е различна и по всяка вероятност лечението също. Просто досега не е имало нужда да се изследва по-подробно - явно никой не е очаквал точно пък коронавирус да направи белята.
@Цецо - като те карат да ходиш с тия маски кво да стане - вместо да се очистиш от остатъците ти си ги вдишваш обратно - та дори и да можеш да издържиш при нормални обстоятелства, с тия маски сам ще си направиш viral load достатъчен да те събори. Ама такива неща не се пишат.
|
| Чет Апр 16, 2020 4:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Носенето на маска на открито при спазване на дистанция е безмислена глупост. Иначе на закрито си е много смислена, каквато и да, ако и да носна кърпа. Освен това носенето на маски си има правила. То и чорапите зимата са задължителни, ама като ги носят по две седмици почват да вредят 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 16, 2020 4:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Аман от неграмотност! Статията е свободно съчинение. Няма нито научна/медицинска организация, нито научен материал в научно списание, което да препоръчва хората да се заразяват с нещо за което няма нито ваксина, нито лечение. Това със стадния имунитет си беше гаф на някои политици и на някои самозвани гении. Не бъркайте науката с циганите дето събират дърва.
И спокойно, няма да сме в карантина следващите 100 години. Целта на карантината е само за да се забави пожара. Това е наложително, ако искаме да го овладеем. Дори и да не искаме пак е наложително, просто защото иначе покрай сухото ще изгори и мокрото. Само че угасянето на пожара е за предпочитане под "контролираното горене". Аз разбирам, че ви звучи невероятно че бацила може да бъде спрян. И че още много хора си мислят, че е по-лесно да оставим природата да си свърши работата. Този начин на мислене ни доведе то тук, но не той ще ни изкара от положението.
|
| Чет Апр 16, 2020 4:35 pm |
|
 |
|
nik
|
задължителното носене на маска на открито също има ефект - всички които не им е комфортно и се срамуват да ги видят с маска щото нали са големата работа - ще си стоят в къщи и ще излизат по-малко, иначе няма как на "големата работа" да му обясниш че трябва да пази дистанция за да пази и себе си и околните, иначе обикалят като щурави за щяло и нещяло, дискомфорта си е метод за насочване на говедата. а много хора се доказаха че не са нищо повече от говеда, тъй че методите се налага да са сходни, например на прасетата така им слагат халка на носа да не ровят...
|
| Чет Апр 16, 2020 4:44 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами на мен ми се събира около 1 час ходене на ден, е га па не ходя с маска... Нося си я професионално на врата и я слагам само за да отдам чест на старшината  Иначе то много ясно пролича що ги направиха задължителни от една фраза изпусната преди това в ефир - "Едни хора там седят по пейките и пият бира!"... продължението е "А дали могат да пият бира с маски?"
|
| Чет Апр 16, 2020 4:49 pm |
|
 |
|
nik
|
това не съм го чул ама без да искам съм познал горе долу причината ами така ще е, всички ще страдат заради прослойката говеда която се откроява с приоритети като биричка, ракийка, мохабети, разходки, събирания и други неадекватни дейности предвид ситуацията до сега не съм чул някой да е умрял ако спре да се налива с алкохол за няколко седмици или без кръчма ама квото е...
|
| Чет Апр 16, 2020 5:09 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
а дали е така, кой ще ни каже ( колко са умрялите от ... грип като инициатор ) https://www.nsi.bg/bg/content/3359/%D1% ... 0%BF%D0%B8дали интереса клати феса? пак повтарям: Медицинско изследване се прави само ако има файда или грант и никога в полза на ... бедните
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Апр 16, 2020 5:18 pm |
|
 |
|
nik
|
стига с тия сравнения на нещо което е приключило с нещо което тепърва започва същите глупости се говореха и преди да се появи в БГ - щом в италия има толкова заразени а в БГ са 0 значи в БГ ни пази ракията... пълни глупости са това технически личности сме тук, очаква се да умеем да мислим в перспектива и да отсяваме неуместните сравнения
|
| Чет Апр 16, 2020 5:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
Ник ти очила носиш ли ? Аз нося, и като сложа маска очилата се запотяват. Общо взето каквато и маска да сложиш винаги става така, бил съм в какви ли не условия и маските които съм използвал не са били по 2 лв, били са професионални на производители като 3М, но никога не ми се е случило да нося маска и да не ми се замъглят очилата. Това е причината да не нося маска, но аз няма и къде да я нося, ако 10 м от вкъщи до колата са толкова опасни явно съм много опасен. Имам си маска, като влизам в магазин си я слагам, съвсем безсмислено е но я слагам и свалям очилата щото ако ги оставя ми се завива свят, не мога да гледам през замъглено 
|
| Чет Апр 16, 2020 5:24 pm |
|
 |
|
nik
|
тони, разбирам те и теб и всички логични обяснения против маските, но такива методи се налагат заради всички останали, на които им липсва логиката (и много други неща) и дори не трябва да остава зад кадър такъв коментар... трябва ясно да се посочва защо се налага такъв дискомфорт имаше един филм преди време, не помня кой, нещо от сорта във военно училище: кадети, стройте се, заради провинението на кадет еди-кой-си ви отнемам на всички завивките за 1 седмица, след като изляза можете да му благодарите 
|
| Чет Апр 16, 2020 5:30 pm |
|
|