Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
miro_atc написа:
А ти кога мислиш, че ще може да отидеш пак при децата или у мехико?

Ами при децата когато ме поискат, сега се притесняват да не ги заразя, за БГ май все още няма забрана за влизане в САЩ. В Мексико мога да вляза без проблем, ама точно сега нямам какво да правя, не че тук имам ама това е друг въпрос.
За мен това не е проблем, аз по принцип рядко съм с децата, последната година малко по-често че се задържах в Мексико, по често ще рече веднъж на 2-3 месеца, но по принцип с тях се виждам 3 пъти в годината.

За мен нито липсата на кръчми е страшна, нито това че не може да излизаш навън, всъщност защо да не може, аз си излизам, как да е. Реално нищо не ме притеснява, аз съм от тези хора които приемат нещата каквито са, до вчера може да сме живели с милиони, от днес ще живеем със стотинки, мен това не ме притеснява, а кое е най-лошото което може да стане, да умре човек, ами че това не е лошо, не е и толкова страшно, живеейки в мексико като бял особено с моя стил на работа със съмнителни контактори, риска да бъда разфасован жив е доста сериозен но мен това не ме плаши, просто една малко по-неприятна смърт.

Та не е въпроса дали нещо ме притеснява или плаши, не дразни ме, ако трябва ще ям коренчета в това отношение аз проблем нямам, но когато това става защото някой много го е страх за живота си, И сега всеки, или не всеки но масата, толкова са се притеснили за техните "безценни" животи че няма на къде .... ако ми каже някой с какво е по -различен от човек живял преди 500 или преди 1000 години ... освен че е по-голям лицемер :)

Чет Апр 16, 2020 12:31 pm
Профил
Аватар

Миро, пеят различно от Мангъров викаш... Меркел - "70% от хората ще се сблъскат с вируса". Премиера на ВБ и принца се разболяха и оздравяха. Шведите направо все едно Мангъров им е премиер се държат...

Пеят различно от Мангъров викаш - Китай твърдо опитва да отвори. Австрия и Чехия започнаха полека да отпускат. Дания пуска детските градини и началните училища. Швеция въобще не ги е затваряла. Германия започва поетапно отваряне от края на месеца.

И кое му е различното бе, Миро? Всички разбраха, че не могат да махнат тая гад, могат само да я контролират засега.

Единственото различно е СЗО. Защото СЗО всъщност нищо смислено не казва. Тия 5 точки дето си ги извадил приличат повече на лозунги на стената на пионерски лагер, отколкото на някакви смислени препоръки. Абсолютни общи приказки, точно същите както и преди заразата - никаква конкретика, да не би да накърнят нечии интерес.

Точка 1 - кърти направо - Предаването на заразата трябвало да бъде контролирано. Велики са, страшна препоръка. Как пък никой досега не се е сетил за това се чудя...

И все пак ако се загледаш в "мерките" на СЗО и те вече не са за блокиране на заразата, а за контролирането и.

Дали ни харесва или не - не можем да го махнем това нещо. Или само ще се махне или ще живеем заедно, докато измислим как да го махнем. СЗО го разбират това, що ти не го приемаш незнам.

Чет Апр 16, 2020 12:32 pm
Профил ICQ

Добре де, що не гласуват в ЕП едно законче, после и в националните парламенти и да забранят на тоя корона вирус да скача от човек на човек, най-малкото да иска писмено съгласие, не знам за какво са ни тия бюрократи едно законче елементарно ако не могат да съставят.

Чет Апр 16, 2020 12:37 pm
Профил

Цецо, няма смисъл... ако не искаш да вникнеш какво ти казват, така може да си играем на развален телефон вечно.

И не ме карай да разказвам по картинки...

Чет Апр 16, 2020 12:39 pm
Профил

миро, остави какво пеят философите, имаш си глава, мисли логично, като програмист - имаш перфектно написан план (програма) обаче устройствата на които трябва да се зареди тая програма имат мозък колкото 1/4 на к155ла3 - т.е. нищожен капацитет но за сметка на това безумна консумация
как ще изпълниш програмата на такива устройства които нямат нито процесор нито оперативна памет, обаче си искат консумацията?!?
не разполагаш с необходимия капацитет за изпълняване на такива сложни програми, какво следва? връщаш се на молив и хартия и търсиш измежду ВЪЗМОЖНИТЕ решения това с най малко зло
това е
ако нямаше толкова много малоумници и всички стриктно спазваха предписанията, можеше да се мине и без лок даун, да обаче тия дето разнасят заразата я разнасят в пъти по-бързо от колкото може да се проследи - т.е. прослеждането се превръща в загуба на време и ресурси, които биха били по-полезни някъде другаде, при 1 млн мангала и още толкова малоумни българи не можеш да сложиш до всеки по 1 полицай да го наглежда дали спазва дистанция и карантина, просто е невъзможно, сходно е положението и в останалите държави

Чет Апр 16, 2020 12:40 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Една броилка, на терен: http://covistica.com/

Чет Апр 16, 2020 1:34 pm
Профил
Аватар

Цекинс, честито! Току-що по "Хоризонт" казаха, че от утре забраняват излизането от областните градове по повод ходене на работа. :evil:

Пък ако нивите останат "засети" с бурени - короната ще ви се види като водно пищовче сравнено с топ!

Чет Апр 16, 2020 1:36 pm
Профил
Аватар

кат ви чета - то кат футбола:
FIFA има правила за които Тръмп им спира кранчето
Треньора казва едно... друг друго
Отбора - кой колкото може (Божинката може и да пее)
Феновете льокат бира и заглеждат майката на съдията
БФС-то са на афтер-парти кьор-киндил пияни ( само Боко спасява света )
ТОТО-то зарибява всички
по статискита Бате Борисоф взима всички купи
а Путин играе черно тото с арабите...

кой е правия и е кой кривия?

Чет Апр 16, 2020 2:04 pm
Профил ICQ
Аватар

мда добро сравнение...

Чет Апр 16, 2020 2:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Ако още нещо забранят в БГ, може да направим революционния комитет в Северна Европа.

Чет Апр 16, 2020 2:40 pm
Профил
Аватар

Бонго - журналистите вече наистина трябва да почнат да се отстрелват като вреден дивеч. Забраняват само за празниците от утре ДО ПОНЕДЕЛНИК. Ама като махнеш последното, изречението не става лъжа - само непълна истина. Която обаче може да се тълкува че ще ми забранят да ходя на работа. Нека се пробват - само че освен мене, в мойта посока, има и едни дето са собственост на едни други дето честичко пошляпват боцко през ръчичките и му размахват пръстче от време на време. А тях се съмнявам да ги спрат дори и сега, щото там има и непрекъснати процеси, дето може да се стигне така че "виновния" за "събитие" може само да си мечтае да не се е раждал. Да не говорим че има реални шансове цялата околност да пострада в някаква степен от евентуална авария.

Въобще има толкова изключение дето трябва да се направят, че няма особен смисъл въобще от тези КПП-та. И кво като ги има - из околностите можеш да си щъкаш по селата както си искаш - 80% от населението на областта е извън областния град - е какво точно обхващат тия КПП-та? Единствено не пускат много хора без регистрация в града - ама кво от тва - половината град работи извън града и половината села работят в града. И то между другото не сме само ние така. А я виж Пловдив - там си е...о м....а...

Чет Апр 16, 2020 2:48 pm
Профил ICQ

По-скоро Бонго е отстрелване, щото "новината" беше, че няма да има нови забрани. Засега... Остава да важи старата, но тъй като през почивните дни фирмите няма да работят, съответно причината "ходене на работа" отпада. Освен за тия дето наистина ще работят естествено.

Все пак още не е късно за нови заповеди и ограничения, така че не бързайте да се радвате ;-)

Чет Апр 16, 2020 2:59 pm
Профил

ами то наред с журналята дето си измислят сензации от една дума, като се пръкнат и малоумни спамери дето чели недочели бързат да се покажат колко са зле и става мармалад... ама те журналята правят така щото виждат че има достатъчно малоумници да им кълват по сайтовете с реклами... а да не говорим че кълвачите във фейсбук рядко виждат истински новинарски сайт, масово са фейк сайтове представящи се за новинарски, където дори и журналя няма

ей го и тоя мизерник, за всичките глупости ще се размине само с глоби... а реално убиването му е малко, точно по време на пандемия такива действия трябва да бъдат съдени като тероризъм
https://dnes.dir.bg/temida/volen-sidero ... obvineniya

Чет Апр 16, 2020 3:08 pm
Профил
Аватар

винаги има циркаджия за отвличане на вниманието...

Чет Апр 16, 2020 3:21 pm
Профил ICQ

тоя дори не си струва усилието да бъде убит, за свинчо и някои други бих си отделил седмица две за бавно и методично разфасоване на живо, за тоя .... дори не си струва човек да го мисли, ако не му обръщат внимание сам ще си се затрие.

Чет Апр 16, 2020 3:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 403  Следваща