|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 8:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
Няма да се плашите, господ ще ни пази... Добре че не съм набожен https://youtu.be/VWcajDiGAq0
|
| Сря Апр 15, 2020 10:06 pm |
|
 |
|
s.ivanov
Ранг: Новодошъл
|
Последна промяна s.ivanov на Сря Апр 15, 2020 10:38 pm, променена общо 3 пъти
|
| Сря Апр 15, 2020 10:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Животът ще продължи и след месец-два 
|
| Сря Апр 15, 2020 10:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30857 Местоположение: София
|
ха, ама то оставането без книжк няма нищо общо с карането, аз 3 години така си карах, това което ме накара да си извадя книжка не беше закона, кат, прокурора или господ, а жена ми, тая сила трудно се пренебрегва  , иначе в интерес на истината, от дори не помня кога, поне от преди 5 години съм пак без талон, дори може и отново да нямам книжка ама да не съм разбрал  в някои отношения вижданията ми са тотално променени, точно защото не съм от тия за които по високо от витоша няма и по дълбоко от искаро няма. в други обаче не съм мръднал и на мм, и преди 20 години отношението към живота е било същото, а като казваш как ще обесня на майка ми, аз отдавна и казах директно че е в групата която е за прежалване и ако зависи от мен бих ги заразил всичките,, а и едва ли е имало нужда да и го казвам, тя ме познава достатъчно добре.
|
| Сря Апр 15, 2020 10:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
ха дано, ама надали  на мен и предишната им прогноза ме устройваше, ама щом са казали...
|
| Сря Апр 15, 2020 10:38 pm |
|
 |
|
quad
|
 |  |  |  | ToHu написа: ха, ама то оставането без книжк няма нищо общо с карането, аз 3 години така си карах, това което ме накара да си извадя книжка не беше закона, кат, прокурора или господ, а жена ми, тая сила трудно се пренебрегва  , иначе в интерес на истината, от дори не помня кога, поне от преди 5 години съм пак без талон, дори може и отново да нямам книжка ама да не съм разбрал  в някои отношения вижданията ми са тотално променени, точно защото не съм от тия за които по високо от витоша няма и по дълбоко от искаро няма. в други обаче не съм мръднал и на мм, и преди 20 години отношението към живота е било същото, а като казваш как ще обесня на майка ми, аз отдавна и казах директно че е в групата която е за прежалване и ако зависи от мен бих ги заразил всичките,, а и едва ли е имало нужда да и го казвам, тя ме познава достатъчно добре. |  |  |  |  |
Точно така е Тони, хората се променят, жената е сериозен фактор. Други неща обаче си остават константа, примерно възпитанието. За едни майката е за прежалване, за други не е. nik: не виждам нищо което да загуби форума, ако получи отново този път перманентен бан. Само по-малко плява и по-голям процент стойностни мнения.
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Сря Апр 15, 2020 10:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
quad, всеки се прежалва, има приоритет, майката и всички роднини са далеч надолу в приоритетите, за момента при мен най-високият приоритет са децата, все още са малки и имат нужда от помощ, след няколко години ще трябва да се оправят и сами, , тук няма да говорим за ценностна систем, разбирания , морал, не е това темата, но силно неодобрявам българската ценностна система, нито в посока родител-дете, нито в посока дете-родител, от един момент нататък това са различни хора, с различни животи и пътища.
|
| Сря Апр 15, 2020 10:46 pm |
|
 |
|
quad
|
 |  |  |  | ToHu написа: quad, всеки се прежалва, има приоритет, майката и всички роднини са далеч надолу в приоритетите, за момента при мен най-високият приоритет са децата, все още са малки и имат нужда от помощ, след няколко години ще трябва да се оправят и сами, , тук няма да говорим за ценностна систем, разбирания , морал, не е това темата, но силно неодобрявам българската ценностна система, нито в посока родител-дете, нито в посока дете-родител, от един момент нататък това са различни хора, с различни животи и пътища. |  |  |  |  |
Всеки се прежалва, в тази категория след няколко годинки ще попаднеш и ти, когато децата ти кажат тоя е за прежалване, сега имаме други приоритети...пък тебе примерно нещо си го закъсал и няма как да се оправиш сам, пък няма кой друг...щото нали приоритетите... По нашему му викаме неблагодарници (не само егоисти), като малък родителите му бършели задника, като одъртее приоритетите се сменили, а на родителите като почне да не им държи задника, тях вече няма кой да ги забърше..
|
| Сря Апр 15, 2020 10:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
по нашенско може всякак да му викате, то затова сме на това дередже, ама как да е. Нямам никакво елание някой да ми бърше задника, нито като съм бил на 5 нито като стана на 85, не съм го правил за децата ми защото съм очаквал те да го првят за мен, ама трудно ще го разбере балканец.
|
| Чет Апр 16, 2020 12:05 am |
|
 |
|
quad
|
То не е само до желание, а до възможности. Има някои балкански традиции, дето хич не са лоши.
|
| Чет Апр 16, 2020 12:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
това съвсем друга тема, доста мога да поспоря, но хайде да не е в тая.
|
| Чет Апр 16, 2020 12:48 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2767 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: quad, всеки се прежалва, има приоритет, майката и всички роднини са далеч надолу в приоритетите, за момента при мен най-високият приоритет са децата, все още са малки и имат нужда от помощ, след няколко години ще трябва да се оправят и сами, , тук няма да говорим за ценностна систем, разбирания , морал, не е това темата, но силно неодобрявам българската ценностна система, нито в посока родител-дете, нито в посока дете-родител, от един момент нататък това са различни хора, с различни животи и пътища. |  |  |  |  |
Знаеш ли Тони принципно ти се кефя на писаниците и с някои съм съгласен с теб, ама тука много прекали с писаниците. Ся не те познавам дали верно така мислиш или ся се правиш на жесток тиранин да не би някой тука да си помисли че си се размекнал покрай родата ти и бацило.
|
| Чет Апр 16, 2020 1:25 am |
|
 |
|
nik
|
абе от прагматична гледна точка висчки ще измрем, рано или късно, въпроса е обаче да не е предварително, щото много глупави хора има които нито себе си пазят нито околните, и вече не отива само предварително умиране, а предумишлено... е на такива ме е яд а иронията е че точно тия същите са и най ревливите като се обърка нещо - както цял живот не са си правили сметката така и сега, и накрая карантината им виновна че живеят от заплата до заплата и не могат да си платят сметките... без да се замислят защо никога нямат 5 лева заделени настрана, все някой им е крив на такива...
|
| Чет Апр 16, 2020 1:43 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2767 Местоположение: София
|
Малко по темата за вируса, че много се разводни последните станици, отиде към политика и икономика. Това е пост от един друг форум от 24 март.  |  |  |  | Цитат: Уважаеми съфорумци, коронавируса не е шега работа и не е за подценяване. Живея в едно от европейските огнища на чумата на 21-ви век, Мадрид. Тук мерките закъсняха много и хората умират като мухи по 200-300 човека на ден. Не си мислете, че искам да нагнетявам паника, просто такива, са фактите. Не съм фен на Бойко, но той взе мерки много навреме, което е от решаващо значение за ликвидиране на епидемията. Какви, са му мотивите, вече е друг въпрос и няма да коментирам. Под карантина сме вече 10 дена, но пика на заразата още не е достигнат и хората продължават да умират все повече на ден. Болниците, са препълнени и вече военните правят временни болници в поодземните паркинги. Казват, че вируса мутира и започват да умират все повече млади и здрави хора без съпътстващи заболявания, медицински сестри, полицай и други. Все повече хора от медицинския персонал са заразени. Вече се мобилизират лекари и сестри в пенсионна възраст да помагат. Обстановката е отчайваща. Аз също се боря с вируса вече една седмица в къщи и съм под наблюдение от личния лекар. Карам по-леката форма и вече съм по-добре. Доктора ми изписа парацетамол и нищо друго. Но аз и него не съм пил първите 5 дена, а се лекувах с чай, мед, лимон, джинджифил, прополис и други народни илачи. Важното е да се засили имунната система на организма. И другото много важно нещо е, че не съм се хранил първите 4 дена, по съвет на лекаря. На третия ден свалих температурата, а тя не е висока до 37,5 градуса. На 4-тия ден усетих ситен обрив в гърлото, силни болки в гърлото и започна кашлицата, а тя е ужасна, като на 100 годишен старец. Болките в гърлото станаха непоносими и пак потърсих личния лекар. Той ме попита дали имам налепи и храчки и аз казах, че имам и ми изписа антибиотик „Амоксициклин“. Каза ми, че най-вероятно съм развил бактериална инфекция на гърлото, а това са последствия от вирусната инфекция. Вече два дена пия антибиотика и пия вече и парацетамол за болките и се чувствам по-добре с всеки изминал ден, но кашлицата продължава. Не е постоянна, а на някакви кризи особенно, като легна и се загрея. Още от първия ден нямам никакво обоняние, но носа ми е чист и си дишам нормално през него. Постоянно ми се спи от самото начало спя по 12 часа на ден, а преди ми бяха нужни само 5-6 часа. Засега дроба ми е чист и се надявам да преборя заразата преди да слезе надолу. Първите симптоми при мен бяха силни болки в мускулите и ставите, много силен главобол, температура около 37,5 градуса и общо неразположение, и липса на обоняние, без хрема, лека кашлица без храчки, суха. Много е важноо да се вземат мерки още в самото начало. Доктора ми каза, че ако се заразиш, чрез пипане на заразени повърхности и след това заразата попада в носоглътката, тогава симптомите се проявяват, като при мен и се кара по-леката форма. Но ако се заразиш, чрез вдишване от кихане или изкашляне на някой заразен, тогава вируса попада директно в дроба и се размножава там и се стига до фатални последици при хора със слаба имунна система и не само. Мисля, че тази информация ще ви бъде полезна, за да не се подценява заплахата. Пазете се! |  |  |  |  |
|
| Чет Апр 16, 2020 2:37 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Въпроса е какво правим с тия пикове и пикчета в дългосрочен план. Ето какво казва Мангъров, много хора не го харесват, щото е омекотен вариант на Тони  , ама човека е инфекционист, цял живот с бацили се е занимавал, апарата от знания и опит го има. https://m.fakti.bg/mnenia/465473-doc-ma ... ronavirusa
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 16, 2020 7:36 am |
|
|