Отговори на тема  [ 362 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следваща
Работа в Apple?! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Работа в Apple?!
Ами то много неща трябват, най-основното да можеш да си напълниш полетите. Обаче те целят гръпа която не знам как ще им пасне. Да верно че Чикаго е много посещавана дестинация, но факт че много Българи не летят точно до там, Чикаго не е и от най-готините летища за прекачване. От друга страна Бг айр, още повече тия BH не са мног клиентски ориентирани, как да сменя полета на делта с тях когато с делта мога да си променям билета по 10 пъти без да ми струва нищо, или в най-лошия случай някакви минимални доплащания а с тези кога може кога не никой не знае. като сменям с делта, те сменят и този от БГ айр и хич не ми пука дали тях ги кефи. Като летя с делта имам два куфара, тия знаеш ли кога ще ми дадът два куфара, дори и да ми дадът ше е до първата дестинация в САЩ щото не партнират с никога ... умряла работа.
Ние купуваме сигурно по 100-на билета на година до САЩ, да ама те са все за бизнес пътувания, как да разчитма на полет на БГ айр, и от друга страна как да разчитам че ако се наложи ще могат да ми го променят без да ни кожодерстват ... няма как. Първо който и да е оператора трябва да влезе в някоя от големите групи, и по добре да е тази на делта, поне ако целят бизнес клиенти. Тая на луфтханза и юнайтед не е далавера, скайтим като компании предлагат много повече полети до по незначителни дестинации, затова с жената позлваме основно тях. Само за щатите, или полети основно до там Юнайтед и луфтханза може и да стават, преди летяхме с тях но се отказахме.

Сря Мар 04, 2015 5:46 pm
Профил
Аватар

1. малко съм сбъркал, не били $130,000, а $150,000. не че има значение.
значение има какво са правили гювендиите и как никой не носи никаква вина. същото става в момента и КТБ, малко по-наедро.

2. предполагам, че не те интересува кафето :D
като му чух името, помолих стюардесата да му каже, че съм в салона. след половин час дойде нахилен, загладил косъма. изглеждаше точно като капитан на полет от рекламите. в София ходеше до летището с трабатче и се майтапеше, че има моторетка с обща каска за жена му (беше стюардеса). за какво ми е лада, която половината време е пред блока, а друга на летището. на мен ми трябва да мина 10км до леглото, след като съм хвърчал няколко хиляди. прагматично, няма спор.

вика ми - натиснах копчетата и сега можем да пием кафе. дано не се налага да пипам нещо.
тогава ми разказа за голямата летяща тухла. каква степен на автоматизация има, какви процедури са автоматизирани и т.н. общо взето можело да я приземи и старшата стюардеса, но само ако летището го има в компютъра. иначе дори и пилота може да не поиска да кацне на него. и програмирането било толкова скъпо, че имало самолети, които цял живот курсират между две летища. по-късно почнах да се заглеждам по бордните номера и засякох една и съща машина по маршрута Шипхол-Токио ... 12 пъти. не съм правил по-научно изследване, просто номера и дати в едно тефтерче. сега сигурно е по-лесно да се засече по транспондерите, има доста публични сайтове с всички полети по света.

та да влезеш в някакъв коридор със страна 500м, трябва някой да те води. не ставало с въртене на геврека. отделно имало блеклистани зони, дето колкото и да буташ машината, тя нямало да завие към тях. шегуваше се, че тренировките на нервната система с трабатчето много му помагал. шегаджия си е той, но му повярвах.

Сря Мар 04, 2015 7:53 pm
Профил

Абе .. тия зони ги има само ако са въведени, сега не знам как е при неговото добиче, но много други ги нямат тия зони, а пък над страни като БГ е все тая какво има, тя цялата страна е една военна зона дефакто съставена от много малки, кога кой какво отваря и затваря си ебало мамата, особенно предния мандат на боко, то и сега може да е така ама от известно врме сме спрели мониторинга на кулата та не чувам какво се случва, нали и ние вече не летим много .. тъкмо да пона да ги разпознавам по глас пилотите ... а за приземяване от стюардесата дано не се случва, че както занеш по закона на мърфи ако пилота сдаде багажа със сигурност поне още 5 неща ще са се пребали начело с хидравликата :)

Сря Мар 04, 2015 9:25 pm
Профил
Аватар

Така, ако всичко е наред, утре ще се пътува.
Вчера си правих малки планове, какво може да посети човек ако е наблизо:
1.Тесла
2. АМД
3. Интел
4. Майкрософт
5. НАСА Амес рисърч център (и доста уникално летище до него, дадено наскоро на Гугъл за 60 години)
6. Гугъл
7. Марвел
8. Локхиид Мартин
9. ebay
10. linkedin
11. GM

не съм проверявал за всички, колко точно са наблизо. Надявам се да имат някакви отворени часове или нещо подобно. Ако се сещате за нещо друго интересно, свиркайте.

п.с. отказвам се - има още много - Atmel, Microchip, SI Labs, AD, Linear, Xilinx, Altera и незнам още кой.

Нед Мар 08, 2015 12:49 pm
Профил

И все при конкуренцията. :D
Ще стискаме палци да те вземат!

Нед Мар 08, 2015 3:05 pm
Профил
Аватар

:D благодаря за стискането на палците, дано да стане както трябва

важното, че намерих и увеселителен парк с влакчета - много близо до AMD

Нед Мар 08, 2015 3:40 pm
Профил
Аватар

Какво разбираш под "да се посети" - да се снимаш до табелките им ли или нещо друго?

Нед Мар 08, 2015 5:25 pm
Профил
Аватар

ами надявам се да не са само табелки и офиси :), по-големите може да имат някаква обиколка за простосмъртни или музей някакъв, всъщност вече видях поне на летището че има. ако не ще се занимавам с влакчетата - от радост или мъка след интервюто с ябълките. видях че има един самолетоносач от другата страна на golden gate - но да видим. Ако Тесла дават по някое кръгче няма да им откажа. И така - мокри сънища на инЖинер.

Нед Мар 08, 2015 10:43 pm
Профил
Аватар

Аз бих посетил Skunk works на Локхийд мартин ако въобще дават. Другите някак си не са ми интересни :) . А за самолетоносачите - яките са на атлантика в Норфолк, Вирджиния. Даже ако имаш познат воннен, без значение че може да не е точно в тая база може да те качи на някой от самите самолетоносачи и разправят, че е мега яко щото може да си ходиш и разглеждаш почти навсякъде :) .

Нед Мар 08, 2015 10:57 pm
Профил
Аватар

ами и на мен това ми е интересно, и ми е на едно бягане сутрин разстояние - така че няма да му се размине.
Всъщност не си спомням оригиналните хангари къде са се намирали (въпреки че съм чел книгат и сега мога да го потърся)
и какво е останало от тях. Но на това летище има един хангар за цепелини, който трябва да се види.

http://en.wikipedia.org/wiki/Moffett_Federal_Airfield

да, за онова другото ще трябва да сляза 300-400 мили на юг, и да почакам половин живот да ме пуснат вътре.
http://www.flightglobal.com/blogs/the-d ... unk-works/

Нед Мар 08, 2015 11:10 pm
Профил
Аватар

е мина днес, блиц интервюта с 4ма - отново много практично, този път с малко боза.
истински маратон, като на изпит и после си оставаш като изстискан лимон.
или поне аз така се чувствах, имаше и добри моменти и не-толкова добри,
но опита си е опит. организацията им доста куца, но интервюират много
народ наистина и бързат заради визите до 1ви април.
незнам дали и какво ще предложат, вероятно ще знам до 1-2 седмици

успях да разгледам малко в Sunnyvale - оказва се, че има доста българи
тук даже имало БГ училище.

Успях да ям в стола на Ябълките, минах през магазина им в основния офис
- нищо специално и невиждано не успя да ми направи впечатление.

Видях хангарите на летището до мен, както и офисите на Yahoo, Juniper Networks,
Локхиид Мартин, Seagate и паркинга на мотела ми вчера беше групове сборище на колите
на Google Street View. Но засега освен табелки, друго не съм снимал.

Ще си спестя личните впечатления засега, много е различно,
ходя пеша и с автобус, утре ще тествам и влак. Колата
наистина е задължителна, освен ако човек не е милионер
или не кисна по 18 часа в офиса. Придвижването с колело
също е добре уредено.

Чет Мар 12, 2015 7:06 am
Профил
Аватар

Ябълката никога не е била нещо особено откъм офис обстановка. Прескочи до Гугъл да видиш как е.
Аз лично най-яките офиси които съм виждал са на Макларън. Но пък не дават много добри пари там...

Чет Мар 12, 2015 11:12 am
Профил
Аватар

ябълките нямат клиенти. имат поклонници. все повече заприличват на секта.
и е нормално работещите в храма да са благонадеждни правоверни.

според мен има нещо гнило в ябълката. златен iWatch за повече от $10К :-k
дето, ако си гледаш часа не повече от 6 пъти на час едвам издъжа без зареждане 18 часа?
от друга страна имат $170 милиарда кешовица, а пазарната капитализация гони $700 милиарда.
евала на финансовите гурута в плод-зеленчука (по форест гъмп), обаче връзката инженерен продукт - финансов резултат ми е крайно необяснима.

Чет Мар 12, 2015 12:25 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

ДедоБоре - сам го каза, това си е секта.

Има много хора искат да имат техни продукти и стадният инстинкт си казва думата. Особено с това с блъскането в магазина, когато можеш да си го pre-order-неш без проблеми... И други марки има с поклонници, но май Apple най-добре монетизират марката си засега.

Н'бабане Гт'муан'га това с Google не изисква ли да имаш най-малкото приятел, който работи там ? За вътре в Google Plex-a си трябва пропуск, за отвън ми бяха казвали преди, че можело да се разкарва човек...но не е проверено лично (засега).

Чет Мар 12, 2015 3:17 pm
Профил
Аватар

Дедо, няма проблем в златен часовник за 10к (всъщност най-скъпия iWatch е 17к) - има проблем точно този часовник да е толкова пари, защото обикновено часовниците за толкова пари с времето стават по-скъпи, а тоя точно след година вече ще obsolete, щото ще е излезнала следващата версия :) . Та един вид се получава така че е еднодневка за една торба кинти. Иначе въобще не съм съгласен за сектата - аз примерно никога не съм харсевал техните продукти и винаги съм бил с уиндоус-и и андроиди. Преди 4 месеца обаче смених HTC-то с айфон 6 единствено поради това че са направили колата ми да може да се интегрира само с айфон и с андроида въобще не мога да и ползвам доста от гъделите, а и телефона ми е служебен и не го плащам аз. Ами трябва да ти кажа, че преди само съм си мислел, че имам хубав телефон :) . Айфона е и по-добре направен и по-стабилен като софтуер. Същото мога да кажа и за таблетите, въпреки че все още ползвам андроидски таблет, но просто въобще не може да се сравнява с айпадите на жената и сина. Сега въбще не отричам факта, че има и стаден ефект, т.е. модно е да имаш продукти на Епъл, но пък и не мога да се съглася с мнението им, че продуктите им не стават. А това, че изкараха и толкова пари от тях и то без да са по-скъпи от на конкурентите (поне телефоните и таблетите, които им носят основните приходи не са по-скъпи от андроидските) е единствено за адмирации.

Чет Мар 12, 2015 3:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 362 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следваща