Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
nik написа:
щом ти е просветнало че си в тая графа - значи добре следиш, сега остава да спреш с изтърканото "крадеца каза дръжде крадеца" :D

Не, просветнало ми е, че от пишещите в темата ти си комай си единствения в тая графа.
Поговорката е ценна. Въздържах се да я използвам по твой адрес, но след като я спомена, намирам, че тя те онагледява блестящо. :D

Вто Апр 14, 2020 3:33 pm
Профил

продължавай да се самозаблуждаваш, щом така ти се налага за да живееш със себе си... :D

Вто Апр 14, 2020 3:35 pm
Профил
Аватар

nik написа:
продължавай да се самозаблуждаваш, щом така ти се налага за да живееш със себе си... :D

Не знам как го постигаш. Поразително прецизен си в преценката си. Все едно пишеш за мен, гледайки се в огледалото. :D

Вто Апр 14, 2020 3:38 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

miro_atc: “...What we really need to focus on is finding those who are sick, those who have the virus, and isolate them, find their contacts and isolate them...”

Абсолютно съгласен съм с горното. Даже по-назад в темата имаше линк към световноизвестен ... ( не помня точната професия ?) който казва същото 2006 г. (по ТЕД).

Само, че в България самото търсене (тестове) засега се отрича. Но не виждам нищо за бележки по вратите в цитата? Даже и не съм против бележките. Вероятно ако се разболея бих предпочел да имам (за да пазя околните). Стига това да не ми донесе много негативи. А като гледам как се гледа бинарно (бяло/черно) а не аналогово на света се съмнявам, че сме дорасли дотам...

П.П: Не са проблем самите бележки а принципите на поставяне, и най-вече следене. За мене от там тръгна спора: общинари към гражданите - следете се. Предпочитам полицаите да проверят за спазването на мерките а не "доброжелатели" и абсолютни аматьори (комшии).

miro_atc: "Някои държави могат да го направят по силов начин. Може да се пусне армията да стреля на месо, за всеки който си покаже носа. Това ли искате?" - Ами излизането навън не е забранено. Все още.

А пускане на армия и стреляне на месо? Гениално, за да не ни убие COVID-а дай да се избием сами.

Изобщо това да се предизвика гражданска война е такава простотия в която нямам желание да участвам. Подобни подмятания не са шега работа. И то заради вирус. Въпреки, че постояно се ползват воени термини на вируса не му дреме за пушките.

Последна промяна s.ivanov на Вто Апр 14, 2020 4:11 pm, променена общо 4 пъти

Вто Апр 14, 2020 3:40 pm
Профил WWW

иценце, гледам... ама не огледалото... гледам, че старателно се опитваш да догониш обонго в малоумните му подмятания, тия тролски маниери нищо хубаво няма да ти донесат в живота, освен отвращение в околните, което може би е и причината да ставаш още по-досаден... и колелото се завърта... ама дали другите са ти виновни че си им противен или ти сам си си виновен... оставям те да си размишляваш, а аз ще пропусна тролските ти наклонности :)

Вто Апр 14, 2020 3:43 pm
Профил
Аватар

nik написа:
иценце, гледам... ама не огледалото...

Точно това ти се губи - погледа в огледалото. Погледни, ще ти е от голяма полза.
На останалите ти подмятания няма да обръщам внимание. Безинтересни са. Обичайните бля-бля когато се изчерпиш. Нищо ново при теб.

Вто Апр 14, 2020 3:50 pm
Профил
Аватар

Остави го пидера nik, аз от пети март не съм си виждал семейството и още малко ще изкарам. Ама той мрънка, че другите не спазвали карантината.

Edit: Допълнение по повод казаното от Цекинс отдолу: и аз съм изкукал, и работата не ми спори, искам да ме оставят на мира пък ако ще да се заразя. Обаче тарикатите си маат на тема криза, вече си раздават наградите и от ден на ден им се услажда и искат още. А разни тролове ги подкрепят за жълти стотинки.

Последна промяна bongo_x2 на Вто Апр 14, 2020 4:05 pm, променена общо 2 пъти

Вто Апр 14, 2020 3:54 pm
Профил
Аватар

Абе като споменахте детски градини - тая работа ич не е на таман. Децата ми вече са за психиатър - тия тикви въобще не се замислят за това. Пазим пенсионерите, пък децата - "бъдещето" както им викат някой - кучетата ги яли. И не са само моите - всички се оплакват.

Вто Апр 14, 2020 3:57 pm
Профил ICQ

те възрастните не знаят къде се намират и изтрещяха ти децата...
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mazh-s-c ... ra-na-selo
и болен сидеров отново се развихрил
https://dnes.dir.bg/temida/volen-sidero ... 0-000-leva

Вто Апр 14, 2020 4:06 pm
Профил

кво ви стана бре, да не коронясахте >

Вто Апр 14, 2020 4:31 pm
Профил
Аватар

Класификация на хората според отношението им към епидемията:

1.Егоисти (не ми пука, аз не съм на 60)
2.Разтревожени (Всичко е много по-лошо отколкото си мислите)
3.Паникьори (Всички ще умрем!!Края на света настъпи!!Купувайте маски, храна и тоалетна хартия)
4.Антипаникьори (Окола нас е пълно с паникьори)
5.Математици (Вирусът се размножава по експонента!!vs Заразените са 0 цяло 0000 част от някакво население)
6.Вирусолози (Този вирус е по смъртоносен от вируса на грипа vs Този вирус е по малко опасен от вируса на грипа)
7.Расисти (Вирусът убива само китайци/За всичко са виновни китайците)
8. Опозиционери (Правителството действа прекалено бавно/Правителството ни отнема правата)
9. Лоялисти (Мерките на правителството са навременни и заслужават аплодисменти)
10. Икономисти (Основният удар ще понесе икономиката)
11.Параноици (Това е заговор на масоните/релиптоидите/производителите на тоалетна хартия/евреите и т.н.)

Вто Апр 14, 2020 4:41 pm
Профил ICQ

и без това си знаех че съм егоист :)

Вто Апр 14, 2020 4:43 pm
Профил

s.ivanov написа:
Само, че в България самото търсене (тестове) засега се отрича. Но не виждам нищо за бележки по вратите в цитата?

Тестовете са друга тема. За тях и според мен не им е дошло времето.
Виж за търсенето у нас определено не се прави. Освен като примера по-горе където болен бяга от болница с такси. Интересно къде ли е тръгнал? Да си вземе вентилатора от село?
На хартия РЗИ съвместно с полицията трябва да следят изолираните. На практика това което правят е да звънят веднъж седмично и само в някои по-съмнителни случаи да отидат на адрес.
Това е отбиване на номера... Това доказано заразени да си седят вкъщи, ако са с леки симптоми, също е отбиване на номера от страна на държавата.

Вече няколко пъти го казах, но пак ще повторя, че и при най-добро желание може да не успееш да предпазиш тези около теб. Затова е по-добре, изолираните да са някъде, където има по-добри условия. По-добре е за всички, защото докато не го направим ще продължават да се пръкват такива единични случаи и всички ние да сме ограничени. А това което се казва за маските (същото важи и за бележките) - те нямат толкова голям ефект върху собственото ти здраве (особено ако си заразен). Но те показват, че на теб ти пука за здравето на другите, което е "клеймо" но в много по-различен смисъл на думата.

Вто Апр 14, 2020 4:52 pm
Профил

TheWizard написа:
Класификация на хората според отношението им към епидемията:

...

То хубаво, ама нормалните ни няма в списъка :)

Вто Апр 14, 2020 4:52 pm
Профил
Аватар

Киро Скалата ... форева :D
https://www.youtube.com/watch?v=at0k7GyZNGg&t=556

Вто Апр 14, 2020 6:21 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 403  Следваща