|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 5:24 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Коронавирус 2019
Ще се увиваме с нея... То между другото Каолин само заради тоалетната хартия още не са спрели тотално...
|
| Пон Апр 13, 2020 12:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Само на мен ли ми направи вчипетление?!
Шестотин и нещо заразени, за умрелите - съболезнования. Ама ликвидирахме държавата!!! Днес заговориха за до края на юни! Аз мога и камъни да хвърлям и "молотов" знам как се прави! Прегледах данните за Африка: най-много заразени в Южна африка, с незначителен процент умрели. На бас, щото не ползват вентилатори! Бай ви Бонго без да е доктор си направи извода, че нежната вътрешност на белия дроб не трябва да се надува като балон, за да разшири ребра и мускули. Пък се знае за над 50% смъртност - коронавирусът е виновен само в определени държави да мрат като мухи!
Последна промяна bongo_x2 на Пон Апр 13, 2020 1:09 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 13, 2020 1:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
незнам тука дали го писах, ама това си е нагледното доказателството за "Butterfly effect": В Ухан китаец дъвче крило от прилеп - в Пловдив свършва тоалетната хартия. Бонго, началото на Май и аз почвам да си пълня джобовете с камъни... Нема как да стане тая - не е чума това, няма как да ни удържат. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 13, 2020 1:07 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Не мога да разбера какво ще постигнете с камъните?
Ще уцелите вируса, ще накарате Каолин да бачка или какво...
|
| Пон Апр 13, 2020 1:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ще спрем малоумните мерки, бре! Тук на 50км няма доказано заразен, в Силистра няколко броя (май), а мерките са като при пришествие на извънземни. И както се почна - хареса им и ще ги удължават до безкрайност. Търси кой има полза...
Edit: днес се сетих за чалъм с маската: носиш си отдолу нещо с по-свободна яка и като видиш зор си я нахлузваш на муцуната - хем ти е под ръка, хем не храниш мутрите.
Последна промяна bongo_x2 на Пон Апр 13, 2020 1:33 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 13, 2020 1:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, я ни светни кой е тоя,дето има полза от това да се затвори целия свят и да се разкаже играта на икономиката?
|
| Пон Апр 13, 2020 1:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
|
| Пон Апр 13, 2020 1:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Държа аз да съм първия - и без това повече от месец съм изолиран, писна ми!!! Този, който от началото на миналата година ни плашеше със световна криза без да има защо. Има си гугъл за тези работи. Пак ще спомена за пролетта преди да бъдат съборени небостъргачите: пущат по гръчката ТВ няк'ва чалма да се пени и жената взе да споменава Господ, аз още не разбирах. - К'во става, ма? - Мии тоя обявява тотална война, казва как ще ползват и граждански самолети... Кофти е късата памет!
|
| Пон Апр 13, 2020 1:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не, не ти е писнало!  Тепърва ще имаш време да ти писва и още повече да ти писва... и ако искаш да се заразяваш и за това ще имаш шанс. Спокойно, всяко нещо с времето си 
|
| Пон Апр 13, 2020 1:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Народът е казал: че ще се мре е ясно, ама как ли ще се рита... А мен ме карат да ритам без да мра, маайм! "Карантина" означава "Четирсе дена" - за черната чума.
Още малко ще ги почакам и като гледам - не съм само аз!
|
| Пон Апр 13, 2020 2:08 pm |
|
 |
|
nik
|
Обонго пак ли се е разбунтувал. Защо на блокиран потребител пак свети в червено темата? Смятай що за човек е щом единственото останало му в живота е да се налива в кръчмата и сега живота му е спрял... Още се чудя как намират тия хора време за скука... Миро, айде спирай вируса https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/polits ... ne-pred-ms
|
| Пон Апр 13, 2020 2:22 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Малко да разведря обстановката... Спретнал съм си една класацийка кой държави ще се справят най-добре с бацила и икономиката. И тъй като е прогноза няма как да не я споделя  Според мен отличниците ще са - Австралия, Виетнам и някои други азиатски държави като Южна Корея, донякъде Китай. Защо мисля така... значи това са държавите, които вземат едновременно адекватни и комплексни мерки срещу бацила. Така че тия държави здравословно не ги мисля. Проблемът при тях ще е икономически и естествено за китайците ще е най-сериозен и може изобщо да не са сред отличниците накрая, но имам чувството че ще успеят някак си да пренастроят икономиката си. Затова залагам че ще са в групата на отличниците, макар и в края на тая група. Другите азиатци също със самия бацил ще се преборят. Южна Корея направиха някои грешки за разлика от Виетнам, но като цяло азиатците ще се справят. Но те имат същия икономически проблем като Китай, макар и в много по-малка степен. Австралийците за лично са изненада, защото от там се чуват много популистки приказки. Обаче пък на дела правят точно каквото трябва и видимо се справят засега. За съжаление не ги познавам като икономика. От малкото което знам - няма видими проблеми. Сега втората група са държави, които ще минат по-трудния път... Това са естествено германците и шведите, може би и други от северните. Просто тия са примерите за добра дисциплина и икономика и се открояват. Тук странното е може би че слагам немци и шведи в една група. Специално за немците имат някакъв шанс да обърнат палачинката, но засега си ги оставям в тая група. Шведите... при тях нещата изглеждат "грубички" сигурно затова Груби си харесва тоя ник  Аз лично не одобрявам това, което правят... обаче реално повечето от държавите (дето не съм споменавал досега) ще минат към шведския модел. Само че за разлика от другите, шведите са малко по-подготвени и ориентирани. Третата група са останалите за които говоря. Повечето европейски, както и щатите и доста други. В момента всички са под яка "карантина", която обаче не е решение. Да, в момента е неизбежна. Но тя и след месец ще си е неизбежна и след два месеца и след три месеца... освен ако не се случи чудо. Данните засега категорично говорят, че всички са още много далеко от "стадния" имунитет. Да вероятно броя на изкаралите бацила е многократно по-голям. Само че "многократно" спрямо нищожната бройка не значи нищо. При тая стагнация си трябват година-две до смислен имунитет. Да речем ще разлабят малко и ще го сведат до 6м. ама и това не е решение. Така че драги зрители, чака ни тежък и дълъг филм. Запасете се с пуканки  Четвъртата група ще са тия, които не им издържат нервите. И както се оказва... и гръм ще ги удари. Дано да няма такива и дано ние да не влезем в тая графа. Но с молитви тия неща трудно се постигат. А ние къде сме? Все още се чудим дали да останем в първата или да отидем в третата група. За съжаление нито мерките ни са комплексни, нито манталитета ни, нито нервите на някои, така че аз не съм голям оптимист. Ако останем сред отличниците ще е по-скоро чист късмет. И тъй като по дефиниция втората група не е за късметлии, то най-вероятно клоним към 3-тата. За "щастие" в случая нито ние като народ сме толкова смели, нито пък имаме по-кадърен материал за управляващи, така че у нас революция е малко вероятно. Демек надявам се че няма да стигнем до 4-тата група с двойкаджите Това дето го давате за Възраждане, Атака... не съм казал, че нямаме заблудени. Проблемът е че имаме много заблудени хора. Толкова заблудени, че освен да се прострелят те в краката и нас да ни докарат проблеми друго няма какво да стане.
|
| Пон Апр 13, 2020 3:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
nik, и на мен ми свети в червено като си вкараш царевичен кочан в гза - то цяла дискотека. Аман, да не те спомене човек!
ПС: Да повторя: късата памет е кофти нещо!
|
| Пон Апр 13, 2020 3:13 pm |
|
 |
|
nik
|
За китай недей да бързаш https://m.dir.bg/dnes/svyat/vtora-valna ... ata-snimkiНие сме гарантирано в 4та група - за нещо смислено може да няма организация ама на малоумника да му казваш какво да прави - е това вече е война...
|
| Пон Апр 13, 2020 3:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не бързам, болшинството са "новопристигнали", което значи че са под ключ. Но и това не е важно. Въпросът е че китайците ще се справят дори и с многохилядни случаи вътре. И да вероятно ще имат някакви нови огнища. Но все пак трябва да си даваме сметка, че там са 1млрд. и не пламнаха. И не само че не пламнаха ами към днешна дата са толкова активни случая, колкото никоя друга държава може да се похвали. Даже у нас не си правим илюзията, че са по-малко. А къде е България, къде Китай като население...
|
| Пон Апр 13, 2020 3:25 pm |
|
|