Отговори на тема  [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Автомобилите ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Автомобилите ...
Дали пък тия вашите дилъри не са регистрирани като чарити сдружения, при толкова безплатни работи да се чудиш как не са фалирали досега.

Вто Фев 25, 2020 3:58 pm
Профил
Аватар

Цецо, явно не съм те разбрал предния път. Аз мисля прочетох че ти трябвали няколко хилки на година и мислех че става дума за докато е в гаранция, а не за скед 150к километри. То всяка кола от такъв ранг след толкова километри си е цифра да се поддържа и те затова хората ги карат основно на лизинг за по 3 години и после вземат нова.

Вто Фев 25, 2020 3:58 pm
Профил
Аватар

Дали са чарити или не лично на мен не ми пука, важното е че мен лично ме устройва. Даже получавам допълнителен бонус като гледам игноранти като теб как се пенят :D .

Вто Фев 25, 2020 4:00 pm
Профил

Dimitar написа:
Дали са чарити или не лично на мен не ми пука, важното е че мен лично ме устройва. Даже получавам допълнителен бонус като гледам игноранти като теб как се пенят :D .

Естествено че те устройва, защото си платил за всичко това когато си купил колата. Доколкото знам комунизмът още не е дошъл в щатите

Вто Фев 25, 2020 4:03 pm
Профил
Аватар

Там е работата - нищо не знаеш 8) .

Вто Фев 25, 2020 4:35 pm
Профил

Dimitar написа:
Там е работата - нищо не знаеш 8) .

Знаеш ли като ти прочетох писанията още веднъж и оставам с чувството че си се прецакал с това БМВ - не си се спазарил за безплатен бензин. Иначе за безплатните банички искрено ти завиждам.

Вто Фев 25, 2020 4:50 pm
Профил

Не бързайте, кандитатстването за детските градини започва следващия месец :D

Вто Фев 25, 2020 5:01 pm
Профил
Аватар

Лексус дилъра пък дава безплатен фитнес та другия път може да купя един лексус за да има къде да си горя калориите от безплатната закуска при баварките. Ако дето викаш някой даде безплатен бензин това вече ще е рая :D . Макар че нищо не може да се сравнява с пещерата, дето всичко е безплатно.

Вто Фев 25, 2020 5:05 pm
Профил

Не бъркайте компютри с компоти, пазара в САЩ няма нищо общо с пазара в Европа, с коя да е част на Европа. А за парите в които в Европа караш някое счупено пежо/рено, там си караш без грижи BMW, Audi или Лексус. Знаеш ли там за 500$ на месец каква кола ще караш ,на Димитър лизинга сигурно е там някъде.

Вто Фев 25, 2020 5:08 pm
Профил

Тук си е практика - безплатна служебна кола с неограничено безплатно зареждане т.е. вместо да го плащаш от заплата след платени осигуровки работодателя ти го поема като служебен разход - нещо като безплатна абонаментна карта за градския транспорт.

Вто Фев 25, 2020 5:11 pm
Профил
Аватар

Един път срещам един бивш колега, дето беше почнал да работи за Крайслер и той така ми показва една карта за неограничен бензин за служебната му кола. И аз му викам - това е яко, можеш да зареждаш и на жена ти колата, затова почти всички шофьори на камиони в БГ карат дизелови коли :D . И оня ме гледа умно и вика - що всички шофьори карат дизелови коли :D .
Тук почти не се срещат служебни коли - единствено съм чувал за хора, дето работят за автомобилните компании. Може би една от причините е, че данъчните смятат служебната кола и безплатния бензин за доход и го облагат. И след като ще е така по-добре да си ми дават парите и аз да си решавам какво да карам. Даже съм чувал, че вече така го правят - примерно Крайслер ти казва че имаш право на да речем нов Крайслер 300 на всеки 6 месеца или на $500 на месец и ти се оправяй сам. Та доста хора избират парите и после карат някоя по-евтина кола за примерно $200 на месец и си спестяват останалите кинти.

Вто Фев 25, 2020 5:19 pm
Профил

Dimitar написа:
Може би една от причините е, че данъчните смятат служебната кола и безплатния бензин за доход и го облагат.

Що може би? Това си е основната причина ;-)

Те и нашите се изхитриха и те затягат колана. Иначе сметката е проста. Ако фирма има като приход 60000лв и си купи фирмена кола (сега е трудно, но преди ставаше) то просто се купува кола за 60 бона и се изчиства ДДС, няма печалба, няма данъци.
Но ако иска да ги даде на работник, трябва първо да се приспадне ддс-то 20%, останаха 50к. После работникът трябва да си плати едни 30-35% ДФЛ+осигуровки и т.н И в крайна сметка хазната ще прибере половината от парите за колата ;-)

Вто Фев 25, 2020 5:54 pm
Профил
Аватар

То същото важи и за служебните телефони (и въобще всичко служебно) ама е странно че тях някак си ги подминават. Примерно в нашата фирма никой няма служебна кола, но около 50 човека имат служебни телефони, което си е $50к само за телефоните на всеки две години, плюс сметката за услугата всеки месец, която кой знае колко е, но никой не плаща данъци за телефоните, въпреки че те са на стойността на поне 5-6 коли на всеки 4 години. Явно гледат да хванат по-едрите неща или пък кой ги знае.

Вто Фев 25, 2020 6:20 pm
Профил
Аватар

Начи, тръгнах да търся нещо си в дълбоките дебри на форума по смътни спомени. Натъкнах се на дискусия за Made in China и Swiss made. И думите на Дедо (отнесете си ги към колите):
Цитат:
има разлика между:
- да искаш да си сменяш часовника всеки месец
- да можеш да си сменяш часовника всеки месец
- да ТРЯБВА да си сменяш часовника всеки месец

Сря Фев 26, 2020 1:13 am
Профил

Абе в БГ с колите никога не е било толкова просто, единствено ако е определен тип ти се възстановява ДДС. Колата е дълготраен актив и като такава се амортизира, съответно се приспада от данъка на части. Много по-лесно е с лизингите., особенно оперативните, те са ти 100% разход и получаваш ДДС кредит без значение от колата, зависи как е оформен лизинга.

Сря Фев 26, 2020 5:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15