|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:46 am
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
И след пълно зареждане пак така, спи си. Поне на моя грамофон това не е вярно демек.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 12, 2012 5:37 pm |
|
 |
|
tgi
|
http://www.bbc.com/news/technology-19635451Ей го бе, пуснаха и x86 телефон. Де да им видим съдбата.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 19, 2012 4:20 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе изпуснаха те питомното (арм-а), сега върви гони дивото. Не че е лошо да има конкуренция с тоя Атом, ама АРМ отидоха твърде далеч в тоя пазар, напрактика го държат тотално целия.
Единствения им коз според мен е да пуснат телефон с виндоус и атом и да направят голяма преносимост на приложенията от ПЦ, за да се опитат да откъснат поне твърдите ПЦ потребители... Докато не са си накупили и те таблети с Андроид или Епъл ОС.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 19, 2012 11:07 am |
|
 |
|
tgi
|
Е явно това мътят, да вкарат wintel PC-тата в джоба като телефони. Ама не ги виждам да успеят и аз, изтърваха влака сякаш. С x86 архитектура, каквото и да я правиш, няма как да се бориш по ефикасност с ARM - особено ако са я поизчистили а ако и да не са сигурно вече се потят по въпроса.
|
| Сря Сеп 19, 2012 11:22 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това ако го направят веднага ще ме спечелят за верен потребител на уиндоус телефоните и таблетите. И без това мобилния уиндоус се държи учудващо добре, даже аз лично мисля, че е доста по-добре от андроида и засега единствено им куца броя на приложенията  . Ако направят преносимост от РС-тата, това ще е убиец.
|
| Сря Сеп 19, 2012 4:27 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Сеп 19, 2012 6:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Това не виждам как ще го направят, дори ме съмнява дали са казали това. По скоро звучи че ще е направен да работи с Windows8, т.е. оптимизиран, но не значи заключен. Реално и доста от видеокартите с оптимизирани за directX. Практиката обаче показва че power management може да е препъни камък пред не малко писачи, аз имах подобен проблем когато на MAC инсталирах Windows, всичко работеше с изключение на Power management.
|
| Сря Сеп 19, 2012 6:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Вероятно са измислили някаква хитрина с консумацията на енергия и не искат да я правят общо достъпна. Или нещо подобно. Затова търсят система със затворен код за него, за да не се раздава публично информация, което би станало ако трябва да го направят линукс съвместим.
Иначе това си е x86, няма причина линукса да не може да запали отгоре му, по - скоро някой фичъри няма да бъдат използваеми.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 19, 2012 10:30 pm |
|
 |
|
tgi
|
Днес като излизах и нещо ми се видя, че много е изял за час-два дяволският грамофон. Погледнах - ми той въобще не беше заспивал, кво няма да яде. Но кога решава да будува е непредсказуемо явно. Четох някъде нещо, не помня детайли но същината беше, че в андроида е заложена една неграмотност, тасковете могат да заключват против заспиване (демек един като заключи и се успи да отключи и замина заспиването). Цярът е само ръчно май, с тоя cpu spy се вижда веднага спал ли е някога не е ли. Аз като го рестартирах днес и миряса, почна пак да спи.
|
| Чет Сеп 27, 2012 11:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ей за това си пазя и старите телефони. Щото като ида някъде, където телефона е кртично да е телефон, а не сбирщина от апликации с неясно предназначение...
|
| Пет Сеп 28, 2012 10:04 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе то и аз пазя старите телефони. Оня ден ги броих - колко включени някак слушалки имаме тук, само двамата с жената сме и каквото чува, че звъни тя чувам и аз. Излязоха.... 6! Това при положение, че се води по под 1 разговор средно на ден оттук общо, входящи и изходящи заедно. Та: един (моят) мобилен с предплатена карта (струва ми 10 лева годишно), един на жената на абонамент, новият грамофон на абонамент, и три апарата включени в стационарния. Баси телефоните баси чудото. Вярно, че като потрябва в критична ситуация си трябва, разбира се, и се случва няколко пъти годишно, ама бройката им тук си е смехотворна както и да го гледам  . Впрочем тоя с андроида си засега го намирам достатъчно надежден като телефон, разните глезотии по него току нещо има това-онова ама бива, нали изтрайва едно излизане (е ако не заспива цял ден няма да го изтрае и с музиката да ми гърми в ушите та ще е кофти изненада да е свършила батерията ако баш тогава има ситуация  ; знам и още един съфорумец тука дето си носи покрай грамофона и нормален телефон, баш по същите съображения  ).
|
| Пет Сеп 28, 2012 7:49 pm |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Пет Сеп 28, 2012 9:45 pm |
|
 |
|
tgi
|
Току-що направих експеримент какзвучи грамофон сравнен с телевизор (телефон с лаптоп де). Ми грамофонът - galaxy S advance, нямам причина да мисля, че свирките му са различни от тия нна другите им модели - си е трагичен в сравнението. Високите си му се губят както на касетофон от едно време с недотам добра глава... Нагласих една и съща песен, с горе-долу еднакви equilazer-щини и сменях все същите слушалки, разликата си е драматична. Е може би драматична е попресилено, но пък ако бях аудиофил щях да кажа "неприемлива"  . Кво сега, трябва сам да си правя и грамофон ли бе  .
|
| Съб Окт 06, 2012 3:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Еми това е телефон бе! Проблема е обаче, че и позлването му като телефон вече е компроменитрано  Утре като пуснат модел, който да прави орален секс, предполагам няма да очакваш да го прави като 20 годишна мадама? Така де, важно е да има функции... а как ги изпълнява е тема на друг разговор.
|
| Съб Окт 06, 2012 3:24 pm |
|
 |
|
tgi
|
Кво му компрометирано, струва толкова пари колкото лаптоп със сума ти възможности повече. Поне един свестен аудио изход може да очаква човек.
|
| Съб Окт 06, 2012 3:39 pm |
|
|