Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Ай честито ви и първо място в Евровизия - Софи Маринова. Майтапът ще е ако стигне до финала - догодина ще им пуснем Азисчо за втори път да ги доразбие, мамка им неориентирана!

Чет Мар 01, 2012 12:29 am
Профил
Аватар

мисля че това е най-добрия вариант ако може да амбицира всички цигани из европа да гласуват за нея това е единствения ни шанс да спечелим :)

евровизията показва реално колко разделена на лагери е европа - скандинавците си гласуват заедно, бившите сръбски и руски републики също

няма значение колко е добра песента ти а каква политика ще завъртиш да гласуват за теб
много тъп конкурс последните няколко години въобще не съм го гледал

последната евровизия която гледах бе с лорди, те изкараха едно рок парче което обедини рокаджиите от европа по не-лобистки принцип и им развали статуквото на останалите сладникави шлагери

да се надяваме сега с помоща на циганите които са пръснати навсякаде из европа да има успех софи, стискам и палци защото сигурно пак ще пропусна да гледам евровизия

Чет Мар 01, 2012 9:19 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Заек, идеята е доста добра, но си мисля, че циганите няма да дават пари за смс-и да гласуват... Иначе за Софи - гнусна циганка, но така или иначе евровизията стана чалга конкурс така, че... :finga:

Чет Мар 01, 2012 10:41 am
Профил
Ранг: Почетен член

Честит национален празник!

Съб Мар 03, 2012 11:33 am
Профил
Аватар

http://dnes.dir.bg/news/gorivo-bokluk-b ... 84344?nt=4

Ето това, ако наистина е вярно, ще има голямо практическо приложение.
Стига да не е поредна криво-измислена/криво-отразена глупост

Вто Мар 06, 2012 1:44 pm
Профил
Аватар

http://www.career-chronicle.com/job-new ... 109&c1=cpx

Тази реклама напоследък се ми се набива в очите. Някой има ли представа каква е тая зарибявка и то на Гугъл.

Вто Мар 06, 2012 1:46 pm
Профил
Аватар

Учените от БАН пак откриха ... колелото.

В света има сметища които така са направени, че да генерират и събират ефективно метан. Без никаква допълнителна енергия. Без строежи на каквито и да било сложни съоръжения. Това за което съм гледал му предвиждат около 40 години да отдава. Газа който събират го вкарват в ТЕЦ който захранва с ток разни поддържащи съоръжения около сметището (сепариращи и подобни).

Това с боклука в БГ, можеш да бъдеш сигурен, че е въпрос на икономически интерес и желание.

Вто Мар 06, 2012 2:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Zeus написа:
http://www.career-chronicle.com/job-news/in-breaking-news.php?ex=109&c1=cpx

Тази реклама напоследък се ми се набива в очите. Някой има ли представа каква е тая зарибявка и то на Гугъл.

това че ползват картинки на гугъл не значи че е от гугъл, виж какво пише ситния шрифт:

**This site and the products and services offered on this site are not associated, affiliated, endorsed, or sponsored by Google, Youtube, Digg, Blogger, Twitter, Facebook, Myspace, Yahoo, ABC, CNN or CNBC nor have they been reviewed tested or certified by Google, Youtube, Digg, Blogger, Twitter, Facebook, Myspace, Yahoo, ABC, CNN or CNBC. All trademarks, logos, and service marks(collectively "Trademarks") displayed are registered and/or unregistered Tradmarks of their respective owners.

поредната глупост някой плаща стотинки на лебедите да линкват сайтове за да им се качва гугъл ранк-а

Сря Мар 07, 2012 8:56 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Cekins написа:
Това за което съм гледал му предвиждат около 40 години да отдава. Газа който събират го вкарват в ТЕЦ който захранва с ток разни поддържащи съоръжения около сметището (сепариращи и подобни).

Да, това съм гледал за него в Калифорния. Едни мексиканос, обясняваха много подробно за строежа и полагането на отпадъци. Беше нещо от рода на при всеки нов слой боклук, се поставят специални тръби, след това нов слой боклук, постепенно защото е затрупан и поради гниещи продукти се отделя топлина. Тя пък от своя страна е катализатор за това гниене свързано с отделяне на метан, той се събира и използва в електроцентрала. Мисля, че бяха стигнали до момента в който могат да затруват цялото сметище с почва, да я рекултивират и едва ли не да направят парк отгоре... :rolleyes: :rolleyes:

Едит: Ето едно клипче http://www.youtube.com/watch?v=5hCp4hCWLUg

p.s. Абстрахирайте се от гласа на водещата :roll:

p.s.s. http://www.youtube.com/watch?v=3XPH3fV1 ... re=related :D

Последна промяна RFT на Сря Мар 07, 2012 2:17 pm, променена общо 3 пъти

Сря Мар 07, 2012 10:20 am
Профил
Аватар

И аз него съм гледал сигурно. А тия наште са открили колелото. Баща ми, като по-възрастен помни, че из нашия край е имало един Opel Blitz с такъв газ генератор - печаката зад каросерията, слага си дръвца човека, пали и кара. Ама продължават с глупостите си от БАН - сигурно имат норматив по една простотия на месец да изкарват че да не ги бастисат. Лично аз съм против затварянето на БАН ама трябва сичкото идиот да се очисти от там щото само се излагат. И 250 kW на тон енергия отивала и било нищо - за него 50 лв. са нищо явно. Обаче видя ли какво слагат вътре? Пластмаса и хартия - баш отпадъците дето в нормално сметище въобще не стигат до камарата ако са в достатъчно добра форма. Искам да го видя как ще изгаря стъклени бутилки и кенчета от кока-кола :)

Сря Мар 07, 2012 11:09 am
Профил ICQ

Абе че са идиоти идиоти са, репортерите тройно, а пък редакторите по 5 на репортерите. То такива газ генератори има д ане кажа от векове, ама от едно 120-150 години ... хората отдавна са открили че нагрявайки дърва от тях с еотделя горим газ, и да има такива автомобили, някои дори военни имат такива генератори.
А за сметището, там което отива там едва ли е способно да отделя някакви газове, едва след като развъди достатъчно гадини които да го ядъти и да пърдят тогава може да се събира някакъв газ.

Сря Мар 07, 2012 7:31 pm
Профил
Аватар

Е то ако трябва ще си посадят гадинки. Ама не е там работата. Тука просто някой няма интерес да се правят такива работи. И учените от БАН измислят глупости.

Сря Мар 07, 2012 7:53 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Е то ако трябва ще си посадят гадинки.

Буби обикновено се намират. Преди години сметището на Истанбул се беше взривило.

Сря Мар 07, 2012 8:48 pm
Профил

Извънземни зареждат от Слънцето
http://science.actualno.com/news_380863.html
много странно нещо.

Пет Мар 16, 2012 2:54 am
Профил
Аватар

Това ако не е естествен феномен (или фейк) няма какво друго да е освен черна дупка. Ако е това значи ни остават няколко дни до края на света :) И Маите не са уцелили съвсем точно края на света - сбъркали са с няколко месеца, което от астрономическа гледна точка е грешка от порядъка на фемтосекунда. Ако се съди по това което се вижда на снимката, "обекта" е с размерите ако не на Юпитер то най-малко Сатурн. Да не забравяме че 98% от масата на Слънчевата система е в слънцето. Обаче пък черна дупка с подобен размер вече би трябвало да оказва влияние на всички обекти в слънчевата система - демек катаклизъма трябваше да е започнал. Моето мнение е че това си е слънчев феномен невиждан до сега.

edit : между другото на сайта на НАСА въобще няма такива работи. В крайна сметка си е чиста проба фейк. Обаче как им се тътри сайта не е истина :)

Пет Мар 16, 2012 10:01 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 1080  Следваща