|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 11:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
Пропусна перушината... 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Апр 02, 2020 9:27 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 02, 2020 9:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
аз от кога разправям че карантина не работи, само си играем на иде ми дойде ми, който ще мре да мре другите да си живеят живота и това ... ако някой му е много съвестно че заради него ще мрат старци, аз на драгомсърце бих ги оттървал от мъките им така че да не се чувства той виновен, собственоръчно ще им спра въздуха още преди да са се коронясали. тук нещата опират до алоумното ни общество, станало е толкова разглезено че не може да примири съвестта си с живота на така или иначе мъртъвци ...няма изгледи за голям рестарт, тия общества не могат да водят война, те не могат да прежалят 5-10ммлн стрци, какво остава за 50-100 млн млади здрави и прави ...явно или метеорит или някой супер вулкан, няма да стане иначе....
|
| Чет Апр 02, 2020 10:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе не разбрах к'во ми се скапа на нетя, но не успях от другия комп да пратя картинката. Не се мъчих много, пък и друг път съм я пущал. Но ако много настоявате ще пробвам пак.
Значи: днес по радиото цитираха няк'в, дето изчислил, че жертвите на коронавируса са далеч по-малко от тези, дето щели да умрат от замърсяването ако икономиката работеше нормално. На момента ми присветна, че още като почнаха да се пенят за фините прахови частици аз заредих видео от НАСА за 2008-2009г. на което мнооо добре си личаха индустриалните замърсители и тази карта съвпада с броя умрели от коронавируса. Само чехите нещо се губят, ама шъ видим.
|
| Чет Апр 02, 2020 10:56 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Много си хуманен бре. Какво ти станА? 
|
| Чет Апр 02, 2020 11:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ми няма време за удоволствия в тая криза, да се свършва работата...
|
| Чет Апр 02, 2020 11:14 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Тони, късно е вече. Големите почнаха да свиват перките. Очаквах инерцията при нас да ни отнесе поне месец-два, ама то и две седмици не минаха и се почна. А те почнат ли - лавината е тръгнала. Дръжте се здраво щото кризата от 2007 ще е като разходка в парка - тогава някак по плавно се случиха нещата, обаче сега ще е изведнъж и много ще боли. И ще е без възелин, поръсено с пепел за по голям кеф. До седмица само от нашия регион ще има поне 20к. нови безработни. До месец не ми се прогнозира.
|
| Пет Апр 03, 2020 9:08 am |
|
 |
|
ToHu
|
Естествено че така ще стане, бизнеса е еко система, не можеш да затвориш една част от него и да се надяваш всичко да е наред, а пък с продължаващите простотии гарантирано ще стане по-зле. В крайна сметка всички работят за един клиент, крайният потребител който винаги е бай Иван. Няма значение дали произвеждал хляб, коли или самолети, плаща ги бай Иван. Като оставиш на улицата хората от магазини, ресторанти, кина, казина, услуги това са много пари които излизат от икономиката, останалите започват да забавят и също освобождават хора което пък вади още пари и така.. процеса е лавинен. Това не става само в БГ, така че дори тия които вземат пари не от Иван а от Ханс са на същото дередже. Не, не е късно, вдига се карантината, спират се всички социални плащания, пенсии, майчински, помощи за безработни и се наливат в бизнеса, да не се бърка бизнес със свиня пеевска. Проблема е че това трябва да стане не само в БГ.... и задължително се съпровожда с публично обесване на боко, меркел и подобните ним в едно с целите им правителства, парламенти, министри и администрация.
|
| Пет Апр 03, 2020 9:57 am |
|
 |
|
Цецо
|
И като извадиш парите от населението и ги налееш в бизнеса, той за кого ще произвежда, кой ще му купува стоките?
Всичко е навързано. Всички ще страдат, после всички бавно ще се възстановяват.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 03, 2020 10:06 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Което всички знаем че няма да се случи  Според мен е късно вече - момента беше миналата седмица - тогава все още се ослушваха. Вече и домусчо щом свива перките, начи положението не е добре. Амилум също. В Биовет и Амилум само външните фирми са над 2к. човека - каза ли са че всичко ще е аут. Каолин спират почти изцяло добива - щото Шишеджам и Идеал стандарт/Рока спират да работят, щото е спряно строителството. А шишето буквално храни над 50к. пряко или косвено. Те ако спрат и Търговище ще трябва да го закрият... Лавината тръгна - няма спиране. едит : Цецо - ще отидат в активното население. Щото при нас съкращения ще има не щото така им се иска на шефовете, а щото няма с какво да им плаща заплати и осигуровки. А и за какво да им плаща като няма да има какво да правят?
|
| Пет Апр 03, 2020 10:09 am |
|
 |
|
Цецо
|
А пасивното население да мре...
|
| Пет Апр 03, 2020 10:28 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Тони, варианта бизнес или карантина вече го тестваха. Резултатът е меко казано плачевен. Може би ти си един от малкото, които не го осъзнават... но това си е твой проблем. Проблемът на останалите е как ще се излезе от положението. Нямам предвид само икономически, защото икономиката е следствие и следствие не само на здравето ами и на политиката. Значи в идеална ситуация грипа минава по един или друг начин, после политически се оправяме и накрая икономиката отлепя. Но ситуацията е такава, че в много държави политиката няма алтернативи. Ние сме една от тях. Колкото и да не ни харесва Бойко, Курнелия и всички останали и за чеп за зеле не стават. Надявам се, че у нас няма да има драма от това, защото мерките на Бойко са долу-горе адекватни, поне по нашите стандарти. Подобно е положението в щатите, като гледам конкурентните на Тръмп също са гола вода. Няма кой да го смени. В същото време тоя човек не му е мястото в белия дом и това е ясно за всеки здравомислещ. Аз доскоро не бих го казал това, защото не ми е работа да давам акъл на американците, още повече като си знам у нас как е. Но нашия селски идиот си е на село и това не важи за Тръмп. Евентуална криза в САЩ ще засегне целия свят малко или много, а опасност от такава има. В Европа политическото положение също не е никак розово. Лидери практически няма, демек няма и да има кой да обесим, а опасност от криза също не е малка.
С две думи, не е изключено след бацила да настане еуфория и нещата да се оправят. Но също така не е изключено след бацила някои или всички да потънем в сериозни политически кризи. Надявам се всичко да е ОК, но не съм голям оптимист...
|
| Пет Апр 03, 2020 10:34 am |
|
 |
|
Цецо
|
Още го тестват. В Швеция например... При това засега им се получава или поне от тука така изглежда.
|
| Пет Апр 03, 2020 10:41 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Не знам какво им се получава... има няколко страни в Европа при които може да се говори за достигане на пик-а. Шведите определено не са сред тях. То и у нас още няма бум, но това не значи че сме цъфнали и вързали...
|
| Пет Апр 03, 2020 11:08 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами това, което се получава, че доста фирми още не са уволнявали, намалиха работното време и заплатите.
Училищата са отворени, вчера ваксинирах синковеца по график с тройна ваксина.
Сестрите в училището - няма ръкавици, няма маски, няма престилки, спирта го намазаха след инжекцията. Но аз си мълчах... Ваксините тук са национален спорт всяка година, така че не се наемам да споря кой знае повече
Хората повечето са на работа, магазините пълни и отворени, даже вече с отстъпки, че няма много пазаруващи. Но даже в железарията има тоалетна хартия.
В медицинско отношение Стокхолм и някои зимнин курорти са най зле. Но други екстремизми няма. Полицаи, военни и хора с маски - няма. Тук-там някой възрастен, или азиатец.
Хората имат повече свободно време и гледат да отхвърлят по някоя и друга работа.
Тъкмо си купих две шишета с Тоник, заради хинина. Кашлям по малко, но нищо сериозно.
Подкрепата за социалдемократите расте, националистите дават заден - засега.
Пазете се и бъдете здрави!
|
| Пет Апр 03, 2020 12:02 pm |
|
|