|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 3:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: EV
Честито иот мен , Кия са много яки, на тяхна електричка съм сенвозил ама мятни време. Да обадиш как се справя зимъска с подгряването на седалки и що годе Приятна температура в купето.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Сеп 22, 2025 4:17 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Да, обещават че зимата ще е люта тази година. Има зимен режим с подгряване на батерията. Форда и той имаше, но с тоя огромен таблет между седалките и недоносчето на кормилото (изглежда като 2х16) - не го искам. Иначе цената е същата или малко по-висока. Ниро EV вече е по-модерна и зарежда доста по-бързо (където има повечко киловати), но получавам алергия от врати без дръжки и големи дисплеи / таблети. Поправка - с 4 коня по-малко била. Язък 
|
| Пон Сеп 22, 2025 6:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе 4 коня, това не ти е грижа, грижата е колко киловата ти е печката, щото студа си е студ и в кола за 30к и в кола за 40к. 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 23, 2025 12:02 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
На кола за 40к повече ще ѝ отива камина
_________________ Хайде де!
|
| Вто Сеп 23, 2025 1:20 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
И тангенторна вана ще има, ама това ще е в камиона, че там батериите са повече.
|
| Вто Сеп 23, 2025 2:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Моделите за щатите и Мексико са с газово барбекю което замества камината. 
|
| Вто Сеп 23, 2025 3:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Аааааа... никакви камини в електричка, щом сте "еко".  Ще си треперете екологично. 
|
| Вто Сеп 23, 2025 4:10 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ти като прави камиони не взе 5-10 метаватчаса батерии за черни дни, сега ще чакаш на тангенторни вани.
|
| Вто Сеп 23, 2025 8:59 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Баси лудницата, трагедия братче. Гледам спама е на мода, да взема и аз да се изкензам тука - сега са на мода дронове таксита - слагай 2 перки и оди да хвърчиш на две смени след работа - да избиваш парите за електричеството, че както е тръгнало след година - две ще стане по-евтино на дърва и въглища, двигател с външно горене, стерлинг мерлинг, ала бала, лафа да върви. Глупостите на пиедестал.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Сеп 23, 2025 10:07 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Пишлеме, ограмоти се какво е това спам. Тук трябваше да допълня и "че се излагаш", но това е обичайно за теб и се подразбира, а пък досега толкова си се изложил, че едва ли може да се изложиш повече. 
|
| Вто Сеп 23, 2025 10:14 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Значи, преди време като писа за пинсетите, да си призная в началото се замислих много, защото бях забравил какво съм писал, обаче ти помниш, което ме поласка, сега, казвам си каквото е истина - истина е, да помниш на някого, къде какво е писал си е признание. Както и да е, за пинсетите, анти статични пинсети си е глупуст отвсякъде, да може и да залепват елементите по тях, и както казваш сигурно приината е лепила, флюс и други работи от индустрията, но на много пинсети пише - немагнитни, и това определено е да не залепват елементите по тях. Всъщност като се замислиш, толкова ли е важно а? Май не толкова, след като не помня за тези пинсети, ти обаче помниш. Което ме плаши донякъде, да помниш такива дреболии си граничи с психоза, обсебване, къде какво съм казал, обаче не съм бил прав - човече, ти ме величаеш, колкото и да не искаш да си признаеш е така - от всичко, което съм изписал досега, да помниш едно нещо за което не съм бил прав - чесно да ти кажа, съжалявам те. Гледай си живота, ако имаш някакъв и не се занимавай с хората. Това ти го зазвам откровенно, аз не помня какво си писал, честно, помня само за някакви секачки и кокошкарници, защото само това повтаряш, не че ме интересува, казвам ти какво ме дразни - дразни ме когато хората разправят истории от смотаният си живот защото са имали един или два момента, които се запомнят, защото са по-различни от сивото им ежедневие и го повтарят до втръсване - същото е и с тебе - няма какво да се запомни освен секачки и кокошкарници, а и Надин - да ти кажа чесно не знам дори какво означава, но го запомних от безкрайното повтаряне. Жалък си човече, жалък, съжалявам те, не те мразя.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Сеп 23, 2025 10:25 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не дочетох целия бълвоч, но от първите изречения останах с впечатление, че се ласкаеш безпричинно В реалността, когато някой изръси безмерна глупост, обикновено се помни. Особено когато бисерът е изтърсен от някой с претенции къФ гуру е, а то се окаже че е с интелект и знания като на бордюр. Ама явно и това ти е трудно да стоплиш. Както и да е... И за да се убедиш какъв пън си... Очевидно и двата вида автомобили - с ДВГ и EV имат своите привърженици и противници. В темата си приказваме, бъзикаме се, обменяме информация и прочие обичайни човешки дейности. Ти си ЕДИНСТВЕНИЯ писал в темата който си позволява лични квалификации, че и обиди. Май няма друг. Та така драги ми бордюре. И чеп за каца не става от теб. Аре къш!
|
| Вто Сеп 23, 2025 11:31 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Пет Сеп 26, 2025 9:50 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
хм... това всъщност е лоша новина. Panasonic бяха сред първите, които тръгнаха да разработват т.н. "anode free" батерии. И имаше много клюки, че ще почнат производство от началото на 2026. Ако не греша и Тесла даже го бяха обявили. Сега ако отлагат за 2027 е кофти. Китайците вече почнаха производство, примерно CATL използват същата технология в Naxtra сериите. Верно не се казва "anode free" а "seld forming anode", но принципът е същия. Донякъде ми е жал и за Panasonic и за LG. Европейците са на път да прецакат корейците, Тесларов прецаква японците.. Тъпо се получава, щото ще останат само китайци...
|
| Пет Сеп 26, 2025 10:59 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Това що не е в хумористичната тема? 
|