Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Аз пък само се майтапех.

Съб Дек 24, 2011 7:26 pm
Профил

Цецо написа:
Да ти кажа като се огледам, мисля, че 20 е по-реалната цифра :( Незнам ти откъде го извади тоя един процент, ама това е смешно.

Абе докато пътувах го четох, ама като гледам линка ти май нещо съм спал докато съм чел, или някой е злоупотребявал с цифри. Това което ми е останало като спомен е че кредитите с затруднение са около 14%, но като гледам статистиката е съвсем друго.

Нед Дек 25, 2011 5:46 am
Профил
Аватар

Обичам БГ, алкохолния й туризъм и ганюто който за строи Родината!
http://www.youtube.com/watch?v=GzDLCLfe ... re=related

Пък бате Бойко си го каза: "Пари?" - "Нема!". Внимавайте в картинката щото на БГ не държат колкото на ГР. На това ме изби май щото имам обоняние. Само не ме питайте к'ва ми е ползата :( - животът е курва.

Едит: а тази вечер (27/12/2011) Слави с тъп скеч обиждаше Гойко на майка. Аз не бих го понесъл...

Вто Дек 27, 2011 3:37 am
Профил
Аватар

Поредната глупост написана от БГ журналисти:

Цитат:
Вестник 24 часа

"ДДС и акциз при покупки от сайт в ЕС"

Пик в търговията през сайтове около празниците отчита столичната митница. Причината - стоките били по-евтини от базарите в България. Оттам обаче предупреждават, че уловки дебнат получателите, когато искат да освободят пратките.

Въпреки че сайтовете са регистрирани в държави от ЕС, етикетите върху стоката сочели, че тя е произведена най-често в Тайланд, Индия, Китай. Това означава, че се дължат мита и ДДС.

Когато се получава пратка извън ЕС, няма ДДС ако стойността е до левовата равностойност на 45 евро, а изпращачът и получателят са физически лица.

При пратка до 30 евро от юридическо лице извън ЕС не се дължат мита и ДДС.

При пратка над 30, но до 150 евро няма вносни сборове, но ДДС остава дължим.

Последна промяна Цецо на Сря Дек 28, 2011 1:47 pm, променена общо 1 път

Сря Дек 28, 2011 10:58 am
Профил ICQ
Аватар

Е какво значение има къде е произведено - щом го купуваш от страна в ЕС значи вносителя (или този който ти го продава) вече е платил ДДС и мито в неговата си държава. Или пак минаваме на варианта "всеки тълкува каквото си иска"... Баси и държавата...

Сря Дек 28, 2011 1:37 pm
Профил ICQ
Аватар

ми закона си е ясен. Просто на митничарите им е криво, че народа пазарува масово, а те не могат да си щипнат свойто. И са изтърсили някаква глупост, а журналята пишат без да мислят.

Щом пратката е от ЕС не дължиш нищо (ако си прост физически индивид, не фирма по ДДС де) , ако ще на нея да пише Made in Mars.

Тук вече изниква резонния въпрос какво правим в следния случай - купуваш стока от търговец в ЕС, плащаш си му чинно с все ДДС-то, а той ти шипва стоката от склад в Китай???

По закон не би трябвало да дължиш ДДС, ама те тогава вече ще се вкараш в егати филма с нашата митница :)

Сря Дек 28, 2011 1:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами и аз това имам предвид. Пък дали ще е склад в Китай или в Европа, какво значение има - щом си има документ от ЕУ търговец, би следвало и да си си платил чинно полагащите се налози в съответната държава. Ако пък стоката е без включени налози, то трябва да гонят търговеца че не ги е включил.

Абе сигурно това не е цялата истина, щото може и тия дето си купуват подаръчета да правят някви въртели и да се внасят на фирми нещата.

Сря Дек 28, 2011 3:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Щом се шипва от Китай трябва да се събират мита и ДДС. Така реално стоката не е внесена в ЕС и този, който я получава е първия вносител в ЕС. Тук е същото - ако купувам от друг щат не плащам селс такса (данък оборот), но ако въпреки, че фирмата е в друг щат ми шипне стоката от моя си щат, тогава вече го плащам. Същото работи и в обратния случаи за примера ви с ЕС и Китай. Ако беше толкова лесно да се заобиколи митническото облагане на ЕС, то никоя фирма извън ЕС нямаше да има заводи/складове в ЕС - просто щяха да регистрират едно представителство, което да събира парите и щяха да шипват от вън.

Сря Дек 28, 2011 3:52 pm
Профил
Аватар

Не става въпрос да се избегне митническо облагане, а да не се облага два пъти. Ако си платил на търговеца ДДС-то в държава от ЕС, няма логика да те карат да го плащаш при получаване на стоката още веднъж. Но вероятно си прав де, стоката би следвало да се облага при преминаване на границата на съюза и в такъв случай търговеца в ЕС не би трябвало да ти е начислил ДДС-то.

Сря Дек 28, 2011 5:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Е да де, ама това не трябва ли да е упоменато като си купуваш стоката? И който купил да си прави оглушка, че не знае... Има нещо гнило в Дания - знам си аз. Пак има някви български тарикатщини тука. Не са виновни само бирниците.

Сря Дек 28, 2011 5:38 pm
Профил ICQ
Аватар

това май стана като компютрите и компотите
това което тъпия журналист е искал да каже неуспешно (гледах репортажа по телевизията) е че в английският ebay има много регистрирани китайци, пакистанци, индийци като продавачи и че шараните трябва да си отварят очите като поръчват и да видят откъде се изпраща стоката че има маса лемъри които мислят че всичко което поръчат от ebay.co.uk ще получат тук без мито и после като им дойде колета почват да се разправят с митничари и пощальони

Сря Дек 28, 2011 8:28 pm
Профил
Аватар

3aek написа:
това май стана като компютрите и компотите
това което тъпия журналист е искал да каже неуспешно (гледах репортажа по телевизията) е че в английският ebay има много регистрирани китайци, пакистанци, индийци като продавачи и че шараните трябва да си отварят очите като поръчват и да видят откъде се изпраща стоката че има маса лемъри които мислят че всичко което поръчат от ebay.co.uk ще получат тук без мито и после като им дойде колета почват да се разправят с митничари и пощальони

:D :D
Баси тъпотията, ако това не е успял да предаде т.нар. "журналист" значи са смъкнали
границата. По тодорживково време знаем, че са назначавали от заместник главен редактор на вестник
нагоре - не знам включително или не - само със съгласието на съветските другари, сега
ще да е по-зле за да могат да ги намират само такива дебили :D :D (чието и съгласие да
трябва да се получи по каквито и да е канали).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Дек 28, 2011 9:08 pm
Профил WWW
Аватар

Цитат:
Не става въпрос да се избегне митническо облагане, а да не се облага два пъти. Ако си платил на търговеца ДДС-то в държава от ЕС, няма логика да те карат да го плащаш при получаване на стоката още веднъж

Цецо, ти няма как да си платил на търговеца мито и ДДС за нещо, което не е в ЕС и още повече за нещо, което търговеца няма да обмитява вместо теб. Най-вероятно наистина става въпрос точно за баламурниците, дето си мислят, че като купуват от .co.uk и значи всичко е шест :) .

Сря Дек 28, 2011 9:31 pm
Профил
Аватар

А бе тука се напълни с уж местни фирми които са такайски до девето коляно. Най-лошият вариант и слава Богу най-редкият е да се взема от такай и да се сглобява тук - ууужас! Другите си доставят такайското но с туземски табелки.
Не съм ровичкал защо но явно пада пачка.

Сря Дек 28, 2011 10:57 pm
Профил
Аватар

е как защо - като в цяла Ивропа: купуваш такайско за $1 и продаваш "качествена стока" за 50 афро.
а пък боклуците достигащи нашите земи ... би трябвало производителя им да дава пари, а не да взема

Сря Дек 28, 2011 11:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 1080  Следваща