|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 5:40 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от цивилизования свят
|
| Сря Фев 14, 2024 3:09 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
Дано да не е вярно това, защото ако германците глътнат вода - ние направо ще се давим. От друга страна - има много обективни причини в германия ситуацията да е такава, каквато я описват ...
|
| Сря Фев 14, 2024 3:48 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Ако се опиташ да извикаш бездомно коте на улица в Англия за да го погалиш или нахраниш може да отнесеш 5 години затвор https://www.msn.com/en-gb/news/uknews/c ... c980&ei=90
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Сря Фев 14, 2024 3:54 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
Журналята са калинки пишещи/преписващи неща, които не разбират. Инфото в крайна сметка е, че колективния запад отвори очите на китайците и сега вече спиране нямат - освен с военни средства може би. Да не се окаже в крайна сметка, че китайския социализъм е икономически и социално по-ефективен и желан от западния капитализъм? ( ... то май това вече е факт ... )
|
| Сря Фев 14, 2024 3:56 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Поредния фейк - става дума ако замъкнеш любимеца на някой насила у вас, или просто го откраднеш https://www.gov.uk/government/news/gove ... -crackdownСъвсем нормално е ако намериш бездомно животинче, и искаш да го задържиш да минеш през ветеринар - да видиш дали е регистрирано, да го оебзпаразитиш, ваксинираш, регистрираш и т.н. Специално за градовете, в селата на всеки му е ясно че няма как да стане.
|
| Сря Фев 14, 2024 4:10 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Мне точно, ако храниш редовно съседско коте, то може да не се върне обратно при стопанина си. Това кражба ли е?
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Сря Фев 14, 2024 4:14 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Дано. Винаги съм мразел слънчевото време през всеки сезон от годината
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Фев 14, 2024 4:25 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ако е чипирано, и маркирано като съседско си е кражба. Моята го правеше тоя номер - домъкне се с някое съседско, то си има верижка и т.н., сигурно беше и чипирано - но се изгубило, нахранил съм го и им го върнах на съседите които бяха на километър по нагоре и си го търсиха. По принцип дори не го храниш, защото свиква да идва при тебе и става мазало. Тоя закон е за разни откачалки, не за нормални ситуации.
|
| Сря Фев 14, 2024 4:27 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Да ти направят дистанционно?
|
| Сря Фев 14, 2024 4:28 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ти затова ли си забегнал от другия край на Ламанша. То не, че от този е по слънчево де ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Фев 14, 2024 4:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ако зависеше само от мен, щях да живея даже някъде още по-нагоре... Но пък там трябва да се учат разни извънземни езици, а на мен ми е минало желанието за тия неща 
|
| Сря Фев 14, 2024 5:00 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Иди в Лулео, имат много пари, много лед, много студ - ама ще трябва и с малко слънце през лятото да свикнеш. Всички говорят английски, дори пияниците и пропадналите типове, тук не е Германия или Франция. https://www.ltu.se/forskning/forsknings ... ik/projekt
|
| Сря Фев 14, 2024 5:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30756 Местоположение: София
|
Какви са тия мераци за нагоре не разбирам. Аз пък имам мерак за надолу, и точно на там съм се запътил. Съвсем друго е всяка сутрин да виждаш синьо небе, зелени дървета и птиченцата да ти пеят, усещането за живота е съвсем различно.
|
| Сря Фев 14, 2024 6:49 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
По правило държавите по на юг са и по-бедни. Топлото време прави населението мързеливо.
|
| Сря Фев 14, 2024 7:05 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Въпрос на гледни точки Мен слънце и жега ме съсипват до депресия. Зимно слънце също не е добре - сух студ и скреж. Мек климат с постоянни облаци и ситен дъжд ми е супер. Ирландия и НЗ може би са най-добрите опции за климат
|
| Сря Фев 14, 2024 7:24 pm |
|
|