| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коли
В една зарядна станция няма много неща, които горят дълго и силно. Тук https://youtu.be/UsuYxFBHsiQ има интересни кадри.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Мар 18, 2021 11:26 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ами кокошарници сър. Модерни кокошарници...
|
| Чет Мар 18, 2021 11:32 am |
|
 |
|
michev
|
По тая логика и на хибридите трябва да им е забранено да паркират на закрити паркинги. Автомобилите на водород - хептен  И нормалните коли се палят от самосебе си понякога и могат да направят също големи поражения.
|
| Чет Мар 18, 2021 2:06 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Хората масово не познават законите. Истината е, че подземните паркинги, които забраняват ползването им от автомобили с АГУ, са в нарушение. https://www.mvr.bg/press/%D0%BD%D0%B0%D ... s110106_07
|
| Чет Мар 18, 2021 2:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За да могат да паркират автомобили с АГУ трябва 1. Да има обособена зона за автомобили с АГУ 2. В тази зона да има допълнителна смукателна вентилация 3. В тази зона да има монтирана газ детекция
Самите паркинги трябва да имат зониране с огне и Димо преградни врати, като се сещам за софийските молове не се сещам за ни един където може да има такова зониране чисто физически, но може и да има някаква емулация на такова.
Отделно колите с АГУ са различен пожарен риск, и би следвало да се третират различно, съответно спринклерната инсталация в тая зона да е калкулирана за други норми.
Както всички могат да се сетят много често нищо от това не е направено и е по-лесно и евтино да се забрани достъпа. Да не забравяме че макар и публични като достъп, тези паркинги са частна собственост и няма никакъв проблем да има ограничение на автомобили с АГУ.
Имайте в предвид, че в БГ тая част от проектите редовно се претупва, нещата се правят проформа, а дори когато някой комисар е решил да си свърши работата, той не може да излезе извън норматива а той пък съответно е остарял и непълен.
п.с. сега като се замислих може би на Сердика Център има зониращи врати, най-малкото архитектурно е възможно.
|
| Чет Мар 18, 2021 4:41 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Апр 07, 2021 8:55 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
А и преди това е имало Жигули със дистанционно 
|
| Вто Апр 13, 2021 12:23 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Прилича на Жигула, изглежда като Жигула, но не е Жигула. Що е то? Точно така. Това е Фиат 124. А ако трябва да бъда по-точен, Жигулата прилича на 124.
|
| Вто Апр 13, 2021 8:14 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Споменавал съм, че като ученик имах "машина на времето" (ЗАЗ)... Но от вчера вече имам доказателство, излязоха ми данъците за последните 30г, даже за 2021 ми предлагат да платя с отстъпка 
|
| Пет Апр 16, 2021 9:29 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Не си ли я отписал ? Иначе ако я имаш, твоята е една от 19те броя в движение 
|
| Пет Апр 16, 2021 11:22 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Уви... нямам я! Иначе с удоволствие бих й платил данъка за всичките тия години 
|
| Пет Апр 16, 2021 11:33 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Да споделя (ако друг е настъпал , те тази мотика) , скоро приключихме ~15 г. сага с една каручка , дет баща ми я дал с пълномощно , т.е. не са я прехвърлили . Човека на който е дадена вдига рамене , той я бил дал на не знам си кой... А данъците се трупат , ади на десетата година ги опростиха поради давност , ама от следващата пак почнаха да се трупат. И ако не ги платиш , не можеш и на редовната каляска да платиш... Та одихме при нотариус , и баща ми подписа декларация , че се отказва от тази си собственност. Кетапа го занесохме на данъчните и те така.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Апр 16, 2021 7:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
В случая става въпрос за кола, която не е в движение от 1989г. След това стоя може би година-две, щото вече не ставаше за кола. Но баща ми (тя се водеше на негово име) намери някакъв мераклия и я разкара да не пречи в гаража. Не знам как точно са я прехвърляли. Но баща ми беше стар кадър на БКП и абсурд той да е оставил някакъв данък да се трупа на негово име. Сигурен съм че е било уредено по някакъв начин. Най-малкото като почина преди 16г и аз почнах да плащам всички сметки и данъци все щях да разбера... Както съм и 1001% че аз неплатени данъци съм нямал. А според писъмцето дето са ми пратили твърдят, че партидата ми е от 2013. Всяка година плащам данъци и на коли и на имоти и никога не ми е излизало подобно нещо. Очевидно е, че сега е вкарано в системата със задна дата. Другата седмица ще ходя да се разправям, но предполагам какво е станало де. Тая кола е купувана 70 и някоя година. Няма начин по него време да не е била регистрирана по надлежния ред. Помня, че тогава баща ми е имал вноска за Москвич, но не му се чакало и... взел зазката. Та тя е била заведена в данъчното на 101%. После е била заличена 90 или 91-а, затова и повече данъци не са излизали. Но тогава нямаше компютри и после историята за това заличаване не е дигитализирана. В хартиените архиви на КАТ най-вероятно обаче или не е била заличена или и там са изгубили детайли за заличаването. И сега (по-скоро последните 10 години) като почнаха да засичат двете системи и архивите им в едната я има в другата не. Явно 10-на години са се чудели кои са наследници и на чие име да сложат данъци... Идиоти!
|
| Пет Апр 16, 2021 10:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
П*рунгелска работа! Нямате хабер колко пъти ми се е случвало и не само за коли. Платих един-два пъти, щото може да съм сгрешил, после спрях и сумите постепенно изчезнаха. Бах ги в нападжиите!
|
| Пет Апр 16, 2021 11:42 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Бах го волвото ....за да му смениш свещи трябва да разглобиш едно пале части ... и аз мислех че френските коли са правени от художници /не защото са много красиви де/ ....
|
| Съб Апр 17, 2021 4:07 am |
|
|