Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Неуспял и неудачник и други подобни опити за отклоняване от темата идват от безсилие, не от друго
Дали някой е успял или не някъде за 20 години все ще има някакви наблюдения, обаче това не се брои... по достоверно е един сезон берач на ягоди като тито примерно, без да си е показвал носа от фермата и яко зомбиран с чужда пропаганда... е това вече го прави експерт по западния живот

Пет Фев 17, 2023 7:44 pm
Профил
Аватар

nik написа:
Неуспял и неудачник и други подобни опити за отклоняване от темата идват от безсилие, не от друго...

Всяко отклоняване на разговора към личностни нападки е точно това което си описал - показва безсилие или ограничен умствен капацитет.
Квалифициране на опонента като "берач на ягоди" също...

Пет Фев 17, 2023 7:58 pm
Профил

Това не е квалификация, а негов разказ за живота на запад, това бил работил, той го казва, не аз

И понеже не е станало ясно защо цитирам професията берач на ягоди - тази дейност се извършва за кратко време, няколко месеца, основно от емигранти, източноевропейци, на полето, работят на полето и живеят на полето във фургони/каравани или нещо подобно, далеч от населени места, изолирана комуна от всичко съществено и типично за държавата, т.е. вероятността да видиш някаква особеност клони към нула

В началото на сезона им пускат едни "мотивационни" клипчета как един бере ягоди, внася чекове в банката и после си купува някаква таратайка и общо взето толкоз може да се научи за държавата и живота на запад...

Пет Фев 17, 2023 8:14 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Няма смисъл да се спори с радио, камо ли с такова с 100 думи речник.
Но ме забавлява пенявенето, също признак на безсилие :)
Съвсем не съм толкова фанатичен про-западняк, просто ме дразни тенденциозно пропагандно да се налага едностранчиво менение...
Ама на хората им се плаща на пост, разбирам ги...
Ако ги нямаше горните, нямаше и аз да поствам тук, няма случай в тая тема аз да съм постнал новина или пропаганден коментар, всичките ми постова са реплика.

Пет Фев 17, 2023 8:55 pm
Профил
Аватар

Абе хора, що се карате бе? :)
То е ясно че всеки си има мнение, и тия мнения са градени години наред и няма да се променят от четене на постове тука. Това което стана ясно през последните 5-10 години, е колко поляризиран всъщност е светът, противно на обратните твърдения. Елементарно доказателство е яростта и в двете крайности, готови да си прегризат взаимно гърлата и то за неща в които нито една от страните има някакво реално участие. Полза? Никаква, само повече интернет трафик и повече бизнес за производителите на успокоителни :)
Ако инженерите в един екип се хванат за гушите с такава страст дали следващия дизайн да е с пик или арм, ще има ли продукт изобщо?
Ясно е че светът като цяло е тежко болен. Ако някой отрича или не иска да види поне тоя елементарен факт, просто няма какво повече да си говорим

Пет Фев 17, 2023 9:44 pm
Профил

Аз бих си променил мнението, дори от пост, ако тоя пост е базиран на факти, и ако мога да проверя тия факти, не всичко е бетонирано във времето, в някой момент нещата се променят, или пък научавам нещо ново

Но не всички са така, например затъналите в хазарта - не е нужно да му вадиш доказателства, сам си вижда че машинката му взема всичко всеки път, сам си вижда че пропилява и малкото което му е останало, и на следващия ден пак отива... което ме кара да си мисля че на някои хора акъла не им идва дори и след многократно повтаряне на една и съща грешка

Пет Фев 17, 2023 10:15 pm
Профил
Аватар

Stoi написа:
Реконструктор написа:

Както и в други подобни случаи на олигофренска пропаганда, пропуснали са да споменат мистериозната гибел на началника на обществена тоалетна №2162 в Якутск.
Същевременно пропускат гибелта на наистина високопоставени командващи, вкл. генерали на фронта. В началото на войната бодро и с насмешка рапортуваха всеки такъв случай, докато не им прищрака, че е зверски контрапродуктивно.

И аз като nik ви се чудя как може да лапате кукичката на толкова малоумна технология на промиване на мозъци.

Хахаха да ми сочиш nik за пример за здрав разум е най-големия петъчен виц , които някой ми е разказвал :D
Както и вие , така и ние ви се чудим , как вярвате на пропагандата , че след началото на войната ей така случайно и рязко полетите от високи сгради в русия и изобщо самоубиствата на неслучайни хора рязко се увеличиха. И не, не съм чул никой чистач на тоалетни в Русия да е скачал от високо , а ти ?

Ще си направя труда да отговоря, макар и да е безсмислено и спирам до тук, щото не ми се занимава с пълни глупости, които са и елементарни на всичкото отгоре. Първо, некви дребни чиновници не са "неслучайни хора". Поради което споменавам метафората с началника на кенефа. Ти и подобните ти ги възприемате за "неслучайни", щото свободните демократични медии не се занимават с дреболии, нали така? Така работи тая машина. Второ, малко цифри. В Русия годишно стават 17000 самоубийства по данни от 2019. Не можах да намеря точна статистика, но предполагам, значителен процент от тях са по метода скок от високо. Това е над 46 на ден. Така, сега си представи някви маймуни, които ежедневно проверяват всичките тия 46 и всичко, което е сечение на множествата "някъв случаен държавен чиновник със солидно звучаща длъжност примерно "началник" и "скок от високо" бива изплювано в медиите и консумирано от олигофрените. Няма да се учудя, ако е автоматизирано. Така работи тая машина. Трето, обикновен комън сенс. Никоя власт, още по-малко диктатура (за съжаление Русия е безкрайно далеч от такава) няма никъв интерес да убива противниците си. Далеч по-ефективно е публично унижение и вкарване в затвора. Биват убивани единствено реално опасни хора, разните дисидентчета и тарикатчета са много далеч от тая дефиниция. И не мога да повярвам, че обяснявам елементарни неща, понятни и на децата, на възрастни хора.

Пет Фев 17, 2023 11:45 pm
Профил

Мда, въобще не е диктатура, Северна Корея още по-малко...
Айде да направим експеримент - ти отиваш на червения площад и викаш с всичка сила че военната операция е война,. Аз се изтъпанчвам на жълтите павета и викам каквото ми кажеш, и да видим кой по-бързо ще изчезне?

Съб Фев 18, 2023 1:26 am
Профил

Навит ли си вместо на жълтите павета да го направиш пред белия дом ? Ако си навит аз ще ти платя билета до там и веднага хващам самолета за Москва.

Съб Фев 18, 2023 5:34 am
Профил
Аватар

о, ти си имал самолет?

Съб Фев 18, 2023 10:27 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
о, ти си имал самолет?

Не, има връзки в Държавния департамент - те имат регулярен, директен 747 до Москва всяка седмица - но не го обявяват :)

Съб Фев 18, 2023 10:46 am
Профил

Полети до Москва има бол, то и преди много хора летяха Пре Истанбул защото беше по-евтино, София Москва в момента около 1000 евра за утрешните полети ...

Съб Фев 18, 2023 11:24 am
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:
Мда, въобще не е диктатура, Северна Корея още по-малко...

Тито, това е нещо което на мен ми е интересно. Кой определя какво е диктатура и какво не?
Примерно в случая Русия и Украйна, единия го нарочиха за диктатор, а другия за борец за свобода и демокрация. И двамата избрани по една и съща процедура, заемащи една и съща длъжност, и водещи делата си по един и същи начин. Даваш примера с червения площад, а ако излезеш в Киев и викнеш да спрат войната каква събда ще те сполети? Нали са уж демокрация за която половината свят се бори сега? Къде слагаме линията?
Дори и на жълтите павета да излезеш и да се развикаш че покрепяш руснаците, колко мислиш ще те държат там?
Това със "сводобния избор" е чиста зарибявка, айде отвори си малко по-широко очите де :)

Съб Фев 18, 2023 11:37 am
Профил

ToHu написа:
Навит ли си вместо на жълтите павета да го направиш пред белия дом ? Ако си навит аз ще ти платя билета до там и веднага хващам самолета за Москва.

:D :D :D

Точка по въпроса за свободата на словото и "демокрацията" и от двете страни на барикадата.

А за България - случките с "индикатора" на дълга ни на Николай Василев са ярък пример за нашенската свобода на словото ...
... Всеки иска да скрие/задуши/подтисне инфо за нелицеприятната истина, нали ?

Съб Фев 18, 2023 11:42 am
Профил
Аватар

с Тони не можем да стигнем до еднопосочност на вектора.
аз виждам нещата в посока Байкал (езерото, а защо не и процесора), той си харесва Гуадалахара.
на мен простички неща като изобилие на питейна вода, дърва, газ и що-годе търпим климат ми се струват важни. а и когато (а не ако) дойдат местните мутри да ти бият канчето, предпочитам да хващам нюансите в речта. испанския не ми е чат толкова добър :|

с woody имахме планове преди СВО да пообиколим Чувашия, също не много лошо място, че и с частично говорящо български население. той настояваше да бръмчим с моторетки, но го убедих да си вземем джип. ама ще трябва да изчакаме по-добри времена.

аз бих дръпнал и посока Сибир, но за там вече ще ни трябва буханка. а и woody изрази съмнение, че има достатъчно кръв за дарение на местните комари. виж, да стигнем до Магадан вече ще си сериозна експедиция.

Съб Фев 18, 2023 11:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051 ... 1194  Следваща