Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
emilvtc написа:
...Така де, а според теб кой я пише тази история? Всеки народ/човек не пише ли своята?

Иска ти се да вярваме, че описвайки във форума всичко от което сме недоволни променяме нещо? Може. Вярата е безплатна.
За нещо повече от това? Колкото и да е нереалистично, също може. В днешно време фантастиката е популярна и се радва на немалък интерес.

Чет Мар 07, 2024 9:50 am
Профил

itso.t написа:
emilvtc написа:
...Така де, а според теб кой я пише тази история? Всеки народ/човек не пише ли своята?

Иска ти се да вярваме, че описвайки във форума всичко от което сме недоволни променяме нещо? Може. Вярата е безплатна.
За нещо повече от това? Колкото и да е нереалистично, също може. В днешно време фантастиката е популярна и се радва на немалък интерес.

С писане само нищо не би се променило.
С писане и четене обаче може да се споделя информация (и дезинформация за съжаление) и идеи.
Освен това може да се разшири мирогледа на хората, които искат да видят по-напред от носа си, за да не изпадат сами в заблуждения или за да излязат сами от такива. За това е повече от задължително да има различно мислещи хора гледащи на нещата под различни ъгли и да се чуят мненията им. (поне за мен е важно това)
Всеки от тях защитава тезата си с аргументи и факти, за част от които примерно аз не бих се сетил или не знам.
(ако това ми беше професия - би следвало да ги знам, но не ми е работа и професия. Имам си своя професия и много работа)

За да може човек да разсъждава над даден проблем има нужда от реална информация и данни.
За да се реши даден проблем - първо трябва той да се диагностира, и чак след това да му се търси решение.

Поне аз съм още на етапа на диагностирането на проблема. Много неща не са ми ясни, нямам инфо за тях и не знам какво стои зад тях. Та в тази връзка четенето и писането е полезно за мен - особено когато не се занимавам професионално с материята.

А относно фантастиката - аз лично с удоволствие чета и гледам научно-фантастични филми и книги. До преди няма и 100 години летенето на човек си е било фантастика, нали? Е, днес е реалност.

Чет Мар 07, 2024 10:17 am
Профил
Аватар

Всъщност, това е най-хубавата част. Разсъжденията върху такъв вид проблеми не пречат никому.
Ами разсъждавайте! Браво! Похвално!
Е, и ? :D

Левски срещу ЦСКА...
Интел срещу АМД...
Майкочип (Майкрочип) срещу Майкрочип (Атмел)...
Е, и? :D

Чет Мар 07, 2024 10:24 am
Профил

itso.t написа:
Всъщност, това е най-хубавата част. Разсъжденията върху такъв вид проблеми не пречат никому.
Ами разсъждавайте! Браво! Похвално!
Е, и ? :D

Левски срещу ЦСКА...
Интел срещу АМД...
Майкочип (Майкрочип) срещу Майкрочип (Атмел)...
Е, и? :D

Спор от типа Левски срещу ЦСКА за мен е малоумен.
Интересна дискусия за мен би била защо и как Левски е станал по-силен/ефективен/техничен отбор от ЦСКА, както и защо ЦСКА не е станал толкова техничен/ефективен и т.н. отбор спрямо Левски. Т.е. причинно следствената връзка базирана на реални факти.
(Не следя БГ футбола, така че не знам дали Левски е по-силен отбор от ЦСКА)

Книгата "Забранената икономика" например я препоръчвам на всеки.

А относно фантастиката - чуждите фантастични идеи дразнят и стимулират въображението ми. Т.е. дават ми възможност стъпвайки върху чуждите "фантастични" идеи (за които не съм се сетил) да генерирам нови свои такива.

Чет Мар 07, 2024 10:41 am
Профил

емо, на радио точката ли си тръгнал да обясняваш :D точно след 3 поста ще си изпее песента на ново все едно нищо не си обяснил

pipilica написа:
Пифе, що и ти като останалите мислиш че всички които искат просперитет на Българи са руски мафиоти. То по тая логика или са руски мафиоти или са американски топколизачи.

пифа по принцип твърди че не бил запознат със западната пропаганда, но иначе упорито натрапва западната идеология "кой не скача е червен"
т.е. ако не си надупен към америка си автоматично ушанка, копейка и т.н. независимо от контекста

странно защо такива любители на надупването не хващат пътя към америка ами стоят в бг да уговарят други да се надупват

Чет Мар 07, 2024 12:00 pm
Профил
Аватар

Добре де, приемаме, че радиоточката не прихваща.

От години бистрите какви ли не дела. То бяха ковиди, ваксини, цената на електроенергията, парното, газта, къде и как трябва да се изграждат газопроводите, пък кой бил счупил съществуващите, кой как ни бил прецакал...
Като теглите чертата, докъде стигнахте? Каква е била ползата от целодневното гледане на всякакви йотубски материали? Как от това се подобри живота ви в личен план? Какво спечели човечеството от влагането на подобен ресурс в тия ви дела?
Та? :D

Чет Мар 07, 2024 3:19 pm
Профил

ето ти най елементарното обяснение, за което явно не си се сетил
едни хора са по-информирани от преди, съответно при вземане на решения могат да вземат т.нар. информирано решение, докато други хора продължават да си циклят някъде в 80-те, и да чакат някой да ги "оправи" защото не виждат как едно решение може да примени живота им, айде да не говорим колко адекватно може да е едно решение ако е базирано на чужда пропаганда

други казват пък - информацията е пари, най съобразителните дори могат да материализират информацията в печалба, в стоковите борси така се изкарват пари - с актуална информация, не с циклене в миналия век, тарикатите си утроиха банковите сметки само от ковида

Чет Мар 07, 2024 3:39 pm
Профил
Аватар

Много дълбокомислено...
Попитах нещо по-различно, и по-конкретно.
Та?

Чет Мар 07, 2024 3:42 pm
Профил

какъвто въпроса такъв и отговора :)

та? ще се надтролваме или спреш да се заяждаш всеки път когато някой посне нещо което го вълнува?
толкова ли е трудно да пиремеш че някои хора се вълнуват от нещо различно от нескопосани заяждания по форумите?

аз още не съм изгледал видеото, но ще го гледам при първа възможност, защото вярвам че има причина емо да го постне
ти не си задължен да го гледаш, не си задължен и да се заяждаш, но уви... явно се чувстваш длъжен поради някаква неясна причина....

да питам ли ти какво постигна след години тролене и мрънкане защо някой друг постнал нещо?

Чет Мар 07, 2024 3:47 pm
Профил

Добре Ицо, а ти какво предлагаш?

Аз например от чутото и видяното без да имам мнение и знания в тази материя успях да разбера, че евро не ми трябва и не е в мой интерес точно в този момент да си сменяме лева. На по-късен етап и при променена политика и правила в евросъюза - със сигурност ще е добре за мен (предполагам и за нас).
Преди това живеех със собствена илюзорна и нереалистична нагласа/заблуда без да съм се интересувал по темата, че трябва час по-скоро да сменим лева с евро. Сега вече въобще не мисля така.

Чет Мар 07, 2024 3:54 pm
Профил
Аватар

nik написа:
...да питам ли ти какво постигна след години тролене и мрънкане защо някой друг постнал нещо?

Е то все така ще стане - когато на някой не му изнася разговора, другите се били заяждали или тролели (любим прабългарски израз). :D
Останалите глупости остават без внимание...

Всъщност, по стара форумна традиция разговорът се въртя, въртя, и стигна до моята особа. Както и да е.
А започна от съвсем друго място - за бедните. Казах завоалирано какво е подсказал Мел Брукс по въпроса. И понеже явно остана неразбрано, сега ще го кажа по-директно. :D
Човекът бил е пределно ясен и кратък: "Да го духат бедните".
Пък те нека чакат някой да ги оправи или да настъпи промяна вследствие на мрънкане или циврене в "нета". :D

Ето, Емо е обогатил знанията си. Вече не иска евро. Чудесно. Значи е решено - България няма да приеме еврото като разплащателно средство. Нали?
Тоест, всички са хепи и темата е изчерпана? Или отново не съм разбрал нещо? :D

Чет Мар 07, 2024 5:51 pm
Профил

типичен пример на една от вредните народни поговорки - преклонена глава сабя не я сече....

Чет Мар 07, 2024 8:27 pm
Профил
Аватар

Фантазии... :D

Чет Мар 07, 2024 11:26 pm
Профил

Аз след дълго мисленве и експериментиране установих че водката по добре се пие когато е охладена и че мексиканците не знаят как се прави мохито ...ааа и водата във Валарта е по студена от тая в Канкун ....

Пет Мар 08, 2024 4:46 am
Профил

ToHu написа:
...и че мексиканците не знаят как се прави мохито...

Какво е мохито?

Пет Мар 08, 2024 9:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041 ... 1075  Следваща