|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:21 am
| Автор |
Съобщение |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
 Re: Новини от страната
Айде първо ти и трибуквения да си дойдете да живеете тук, пък после да ни желаете да вървим по лайняни пътища!
|
| Пет Дек 29, 2023 9:30 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Нбане , не напразно казах `не ми се коментира причинно - следствената връзка` защото е НЕПОНЯТНО и за мен самият - как в 21 век на глобална търговия , отпадането на много граници , мигновенната комункация , океяна от имформация ... някой ще си въобрази , че от позицията на `силния` може да спечели тая война@ @- 5 минути търсих/подбирах думата ...но признавам и нещо много лично и съкровенно , след ковид `истерията` си признавам , че явно аз твърде много съм надценявал човешкият интелект 
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пет Дек 29, 2023 9:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
И след всичко казано от западните медии и политици, все още има хора които смятат, че Русия е забъркала това ....Русия, както и Украйна са въвлечени в нещо забъркано от запада, най-вече САЩ. Не знам защо всички прозападно ориентирани са толкова загрижени за Русия вместо да мислят за собствените си страни, не ги мислете руснаците, каквото и да са си забъркали са готови да си го изядът, и не мрънкат че било солено или безвкусно. В същото време това което си го забърка запада го яде най-вече Европа, за Украйна няма какво да говорим, ясно е че те са най-прецакани в случая. Уви за пореден път избираме страна и то не правилната. Ако за ВСВ сме нямали много полезен ход, то и за първата и сега можеше да бъдем неутрални и да не избираме страна, или не толкова явно след като така или иначе сме в НАТО, не че нещо щеше много да се промени ...
|
| Пет Дек 29, 2023 10:03 pm |
|
 |
|
nik
|
незнам западната пропаганда ли е толкова лепкава че не могат да се отърсят, или хората са толкова изглупели, но някои още си дъвчат старата дъвка с русия въпреки фактите... не разбрах защо трябва да се връщам в БГ? да сърбам попарата на разни титовци? каквото са си надробили да си го сърбат... който се кефи на продажниците работещи към американското посолство да си сърба попарата там и да не ме занимава, аз ще се върна когато има надежда за промяна, нещо различно от евроатлатникопедалско робство... ако ще е същата педалска помийна яма като в цяла европа не виждам смисъл да стоя на българска заплата, хем малки заплати, хем роби на американското посолство, не мерси, ще пропусна и кой казваше че шенген няма връзка с бежанците? https://dnes.dir.bg/svyat/avstriya-pois ... -v-shengen
|
| Пет Дек 29, 2023 10:31 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Ами прескочете едно стъпало и вървете направо в прехвалената ви расия, ама не ви стиска да ядете лайна и само ги желаете на другите, жалки лицемери!
|
| Пет Дек 29, 2023 10:52 pm |
|
 |
|
nik
|
извинявай, ти кой беше че да ми даваш наклон на оная ми работа?
тогава и аз ще си позволя същото - хващай се здраво за палците и заработвай кинти за самолети, страйкъри, или само обещания за такива, кой знае... все тая, бачкай здраво за да хрантутиш хамериканците, пък дано си щастлив така хванат за палците, защо не, щом се гордееш с робуването и мизеруването си...
|
| Пет Дек 29, 2023 11:04 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това кой къде живее е съвкупност от много фактори като личното желание е само един от тях. Локацията не би трябвало да пречи на човек да вижда проблемите, ако иска да си отвори очите имам предвид. Това с "ти що не отидеш еди-къде-си?" е толкова старо и детско, че просто не ми се коментира. Ти що не отидеш в щатите като ги превъзнасяш толкова? Поне да поживееш малко. Мисля че Балтимор или Атланта ще ти паснат идеално на демократичните възгледи. Аз където съм ме устройва. Вътрешната политика на УК в момента е доста дясна и аз я подкрепям напълно. Външната обаче с цялата тая плява за "международна демократична общност" и т.н., е силно против моите лични разбирания. В сравнение, политиката в България в момента е на дупедавец и вътре и вън, така че просто няма как да я подкрепям. За съжаление никъде няма идеално; винаги е въпрос на компромиси...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Дек 29, 2023 11:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За кой път да кажа, че аз в Русия съм живял, и бих живял пак, единственото което не ми харесва там е климата. И не знам кое точно е лицемерното. До преди 6 години живей основ о в България, след това основно в Мексико, по някакво стечение в момента съм в САЩ и трябва да бъда тук, и ако щеш вярвай, но съм много щастлив когато не съм тук, но уви се налага да бъда. Предпочитам да съм в Мексико по същата причина поради която не искам да съм в Русия или в БГ, не искам зима ...та тук няма никакво лицемерие.
|
| Пет Дек 29, 2023 11:07 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
На жълтопаветния полиран мозък е жигосана аксиомата "в рашка е много зле, за това никой не иска да живее там". Естествено, като при всеки догмат няма дефиниция за "зле", нито за каквото и да било друго. Чуеш ли го това, няма смисъл да продължаваш каквато и да било комуникация.
|
| Съб Дек 30, 2023 1:13 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако беше толкова приятно, задушевно, свободно, образоващо, вдъхновяващо и прочие - всичкото либерал и демократ, или напротив - всичкото консерватор и републиканец щяха да се тълпят на полети за Москва. Ама не би... Дори и кубинците, китайците, виетнамците, севернокорейците, сирийците, африканците, белорусите, чеченците и незнам кой още - и те не се тълпят, дори и за Санкт Петербург или дори за Сочи.
А пък ако беше толкова приятно, дори дечицата на върхушката щяха да си стоят дОмА и нямаше да се мотаят по Швейцария, САЩ, Турцив и Саудитска Арабия.
Така че...ако знаете някакви велики предимства да живеем в Русия - споделете ги и ние(полираните мозъци) да разберем.
И забележете, че не обиждам и не класифицирам с всякакви мръсотии, така че ще помоля без такива.
|
| Съб Дек 30, 2023 2:07 am |
|
 |
|
ToHu
|
То само за сведение, отношението на американците към живота в Европа като цяло не е много по различно от това за живота в Русия, с две думи мизерия  Всичко им се вижда ужасно, малки коли, малки пътища, малки къщурки, трябва да си плащаш за водата, малки порции, малки гадни кафета, няма редили плаща си всяко безалкохолно, тъпи европейци ходят полуголи, по плажовете има голи хора ....мога да изпиша поне още 100-на такива, с две думи живота в Европа е непоносим и мизерен ... та така и с Русия, за ограничено хора, нищо освен собствената им кочина не е ок.
|
| Съб Дек 30, 2023 2:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Предимства много, от културна гледна точка малко места в Европа и света могат да се сравняват, говоря музика, изкуство, театър ...живота не е ужасно скъп,храната е хубава и качествена. Сравнително безопасно е, образованието е на доста добро ниво, хора специалисти много лесно намират работа и то добре платена. Условията за бизнес са също добри. Здравеопазването със сигурност е по-добре от това в БГ, имаш разнообразие на всичко, продукти, услуги, забавления. Изобщо не е никак зле. А за децата на върхушката ....айде да видим кои си стоят в държавите, на японската, на корейската, на саудитската или дубайската ....това са глупави опорни
|
| Съб Дек 30, 2023 2:15 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ммм, аз не споря - търся факти. Факти - защо децата на чия да е върхушка са в Хайделберг, Гьотинген, Париж, Оксфорд, Кембридж, Колорадо, Калифорния, в западнно гравитиращата част на Азия? Защо не са в предимно в Техеран, Москва, Санкт Петербург, Истанбул, та дори и в Шанхай - въпреки, че теоретичната наука, че и традиции там са на високо ниво(факт)? (Свят ми се извива като знам само колко китайци има в Швеция, и колко руснаци в Германия, Холандия и р.н.) Факт - няма да сравнявам БГ здравеопазването с руското, ще го сравнявам с немското, американското, френското, английското, холандското, финландското...и не вярвам че руското е по-добро. Факт - забавления...то гледал ли си руска телевизия - музика, "шоу", мода, празненства (последната гола сбирка в Москва...)? Няма изобщо база за сравнение...Колко руски групи имаше по MTV когато всичко беше отворено? Факт - театър, филми, книги - имало ги и ще ги има, както има и страшни бездария и откровенни простотии на държавна издръжка. Колко писатели, артисти и обикновени руснаци забегнаха на Запад и нямат ни най-малко желания за връщане? Не броя милионери, милиардери, тенесисти и т.н. Факт - по-добра храна? Черен хайвер и водка? "Руска салата"? Моловетв в Москва и Санкт Петербург? Срещу разнообразите на храна и напитки в Европа, САЩ и Азия? Сериозно? Стига за тая вечер 
|
| Съб Дек 30, 2023 2:36 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами явно не си бил май скоро в Русия, но със сигурност като храна избор имаш повече от колкото в Германия, Франция, Швейцария, Норвегия, Финландия, Холандия ...UK е малко по-различно, но най-вече Лондон .... Музикално шоу руско съм гледал, както и доста други забавни програми които да ти кажа превъзхождат сериозно повечето западни аналози, не знам кога си гледал нещо за последно, или това са спомени от соца. Имат и групи и всичко, но като че ли дост естествено трудно излизат извън Русия. Изобщо ми се струва май не си бил в съвременна Русия, не си и говорил може би с някой който е бил ... а не е лошо да провериш все пак колко европейци живеят в Русия, еле пък в Шанхай, да не се окаже че процент о в шанхай живеят повече европейци колкото китайци в цяла европа 
|
| Съб Дек 30, 2023 6:28 am |
|
 |
|
Grubi
|
Според статистиките 2021 има долу-горе по половин милион руснаци и европейци, стстистика 2021 (вероятно сега европейците са доста по-малко). Не броим бежанците от Русия и Украйна в последно време, движение към Русия - логично...няма. След 2022 доста ЕУ фирми ги прилапаха в руско, не вярвам служителите да се натискст там.
3.5 мил. китайци в Европа, пак по 2021 стстстики, другите цифри не виждам - но това, което знам от познати и колеги - повечето пътуват често матам, някои остават за кратки периоди, други се женят и пак не остават там. Изключение са например тези , които местят целия бизнес там, но май нещата се отместват в други държави. За щатите ти ще кажеш - но не виждам как морето от 2 млрд китаеца ще усети милион или милиони европейци или американци - виж техните имена и физиономии ги има навсякъде, и те рядко се връщат обратно в Китай, освен за пенсия.
Относно ТВ - гледах до последно разни руски канали преди да ги спрат, щом казваш че са напред с материала няма да споря.
Храната (че и туризма) - айде да не си говорим приказки от 1001 нощ - ще сравняваш Италия, Испания, Франция, Източна Европа, Германия, Скандинавия и САЩ с Москва, Санкт Петербург и ...? Опс - забравих Гърция, Турция, че и Сърбия, Хърватия и Албания.
Така че...който му идва в повече "колективния Запад", никой не го задържа - има топли и студени места, дружелюбни и не толкова.
|
| Съб Дек 30, 2023 11:13 am |
|
|