Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
dan написа:
Сравнението на ПСА с този във Виена е неуместно, най-малко защото от една страна за Виена са се водили бойни действия, тоест има смисъл на военен паметник, а от друга, защото този паметник е построен/платен от Съветския съюз, не от австрийците.

На теория си прав. Австрийците са анексирани преди войната и Сталин ги освобождава. Докато нас никой не ни е анексирал и сами избираме да сме на губещата страна и съответно да бъдем окупирани.
На практика, обаче русофобите не признават никакви освобождения. Даже днес слушах как не само ПСА трябва да се събори, ами и всичко свързано с "така нареченото" освобождение и "така нареченото" робство.
Тъй че разликата не е в историята, а в интелигентността на хората.

Нед Дек 17, 2023 7:48 pm
Профил

Хубаво е да се знае историята и причините поради които сме били на една или друга страна в тези войни и заради кого. Стефан Цанев има хубави творби по темата.

Нед Дек 17, 2023 7:55 pm
Профил

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/programn ... -balgariya
значи разглезения бял човек вече толкова разглезен е станал че нямам думи... остави че не могат да понесат истината за глупостите които вършат, ами от кога да си носиш последствията за собствените решения е заплаха? ебати детския акъл, ако бяха възрастни хора трябваше и без да им казва някой да си го знаят.... тотално самозабравили се и откъснати от реалността

ама как панически потулват всичко.... от една лелка да се насират от страх... нямам думи

Пон Дек 18, 2023 10:38 pm
Профил

https://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA ... 08164.html - има разни недомлъвки, но чак фрапиращи неща тц. Явно някой много го е шубе от "посолството"... или вероятно иска да се покаже по-католик от папата... Сигурно са и двете...

Пон Дек 18, 2023 11:01 pm
Профил
Аватар

И сега какво - граничните пунктове с Румъния и Гърция остават в миналото? И повече няма да се гъчкаме за паспорти по летищата в Европата?

Пет Дек 22, 2023 1:00 pm
Профил

Груби, нищо лично, но боли ме фара дали ще се гъчкаш за паспортни проверки по летищата на европа (или че аз ще се гъчкам).
По-важното според мен е да НЕ влизаме в шенген за да не ни върнат преминалите през територията ни на път за европа бежанци, които европейците си ги поканиха да им отидат на крака. Нали така беше? ( Меркел и другите популисти ...)
Ибан Лостов може да беше всякакъв боклук, но не може да му се отрече, че се опъна на времето на европедалите и НЕ позволи на мюсолманските бежанци от конфлика в Югославия да влязат и да се заселят у нас.
За съжаление не вярвам сегашната сволач, която ни управлява да има топки за подобно нещо ...
Та ако не сме в шенген - въпроса с приемането на бежанци върнати от европата НЕ стои пред нас.

Аз лични съм готов 2-3 пъти в годината да се погъчкам на гишетата за паспортен контрол - стига това да ме/ни "опази" от върнати от европата бежанци.
Кое е по-веажното в глобален план за България според теб?
(то май въпроса е риторичен ...)

Съб Дек 23, 2023 10:32 pm
Профил
Аватар

Аз какво питам, ти за какво се хващаш???

Първо - питам дали разните товари ще минават по-бързо. Второ - за границите...ами бих се радвал да не се редя по разни паспортни опашки (автоматични и човешки). Трето - минавайки с коли между Румъния и БГ, както и до Гърция - няма да се налага да общувам с разни сухоземни гранични образи, които незнайно защо са доста по-различни от тези по летищата(не в добрия смисъл).

Относно емигрантите - те какво общо имат с Шенген, особено ако нямат Европейски паспорт?

Тия глупости, които си написал за емигрантите от Юговойната - ами ще ти кажа че тия хора са станали гръбнака на няколко западни икономики, и са напълно интегрирани, с някакви малки изключения. По-добре че не са ги пуснали в БГ, щото само проблеми щяха да си имат.

Нед Дек 24, 2023 5:21 pm
Профил

Мдааа не знам на чии икономики са гръбнака тия от Югославия, но тия тарамбуки от близкия изток със сигурност ще счупят нечий гръбнак, ама да му мисли тоя дето ще ги интегрира.
А лично мен не са ме тормозили нито сухопътните опашки, нито тия на летищата, аз проблеми с това нямам. Е ако си се юрнал да пътуваш вечерта преди век к ден или трити март или няколко й друг празник и си решил да го празнуваш в Гърция .....Ами да си тръгнал по-рано.
За стоки и товари не знам, на теория трябва да има разлика, на практика не съм сигурен. Шофьорите си наместват графика и това не знам дали ще окаже сериозна разлика.

Нед Дек 24, 2023 6:37 pm
Профил

само някой прекалено наивен може да си мисли че в брюксел или европата, или хамериката ще вземат решение в наша полза, няма такъв филм, каквото и да ни спуснат "свисше" е само и единствено в тяхна полза и наш ущърб, и шенгени, и еврозони, и емигранти, и субсидии

за съжаление обаче отдавна сме се лишили от правото да вземаме решения, отдавна всичко се решава някъде другаде, ние само изпълняваме послушно, е, от време на време има малко пушилка но толкоз, кучетата си лаят кервана си върви, еврото вече не може да бъде спряно, капана е задействан, даже вече не се и коментира....

Нед Дек 24, 2023 6:41 pm
Профил
Аватар

@nik - никой, никога няма да вземе решение в твоя полза. Всеки се чуди как да те ощети, да те ограби и да те разпарчети, да ти отнеме правата и възможностите, да занули банковата ти сметка и да те направи на мармалад. Но преди 35 години беше по-различно, тогава всички бяха добри самаряни...

Нед Дек 24, 2023 7:28 pm
Профил

Grubi написа:
@nik - никой, никога няма да вземе решение в твоя полза. Всеки се чуди как да те ощети, да те ограби и да те разпарчети, да ти отнеме правата и възможностите, да занули банковата ти сметка и да те направи на мармалад. Но преди 35 години беше по-различно, тогава всички бяха добри самаряни...

+1
В момента дочитам книгата "Забранерната икономика" на издателство Катехон, която е нещо като исторически обзор на историята на запада и русия (автора е Дмитрий Зикин - та за това и Русия), която на 100% подкрепя написаното от теб.
Икономиката и Историята никога не са ми били интересни преди, но на последък се интересувам и се опитвам да наваксам на стари години пропуските си в тези посоки.

Изключително интересно четиво даващо едно обяснение подкрепено с исторически факти на въпроса защо и как запада и русия са това което са, като от написаното може да се разбере защо и ние сме в това положение в което сме и какво следва, ако не направим нещо сами за себе си като народ.

Колкото сме по-далеч от англичани, хамериканци, французи, руснаци и германци - толкова по-добре за нас...

Попадна ми и това видео преди седмица (може и да сте го гледали вече), което също ми се стори интересно:
The Unlikely Rise and Collapse of the Bulgarian Computer

Сря Дек 27, 2023 2:10 pm
Профил

Груби, радвам се че сме на едно мнение :) макар да не разбирам как уж сме на едно мнение, а все се промъква някоя опорка от западната пропаганда като отправна точка....

Относно видеото - баща ми е работил в ззу стара загора, и всичко с повече подробности го знам отдавна от първо лице, някой направи ли му впечатление че историята започва от едни западни санкции? Т.е. тогава сме съумяли да изплуваме защото някой се е опитвал да ни задушава... точно както сега китай изплуват с чиповете защото някой се опитва да ги задушава

Ей за това историята трябва да се знае и помни, защото се повтаря... а който не помни историята рискува да повтаря стари грешки

Последна промяна nik на Чет Дек 28, 2023 11:00 am, променена общо 1 път

Чет Дек 28, 2023 10:17 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

"Не бъдете материалисти, чеда мои, каза попа и се качи в Бентлито..."
Доста ме забавлява тая тема, хубаво че масата не е толкова проста и не се връзва на елементарна руска пропаганда.

Чет Дек 28, 2023 10:28 am
Профил

Нито съм поп, нито имам бентли, но пък знам един луд фен на запада дето вместо да си купи демократичен западен осцилоскоп си купил гаден комунистически китайски :D , и понеже толкова много добре живее на запад, не успял да събере още някой лев за по скъпия модел та за това сега му се налага да го хаква...

И като има толкоз много не прости хора, някой от не простите може ли да посочи поне веднъж кое от фактите и историята ни (не само за компютрите) е руска пропаганда, ама без да ползва изтърканите опорки на западната пропаганда :) щото аз нали съм прост не разбирам от лошо скалъпените лъжи на запада с които ни къпят вече няколко десетилетия

Чет Дек 28, 2023 11:22 am
Профил

nik написа:
... не успял да събере още някой лев за по скъпия модел та за това сега му се налага да го хаква...

В случая с осцилоскопа не мисля, че проблемът опира до парите, а ми прилича повече на чесане на крастата.

По темата: Ние сме крали доста западни технологии, но и без това не можем да се сърдим на някого, че не иска да си играе с нас на търговия.

Чет Дек 28, 2023 2:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030 ... 1075  Следваща