Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Н'бабане Гт'муан'га написа:
palavrov написа:
@Бабане - защо като се спомене путин и се скача на бой? Какво толкова му защитаваш? Ако беше паметник на фашизма щеше ли да използваш пак същите аргументи? Замислил ли си се каква е разликата между фашизъм и комунизъм? Осъзнал ли си, че единият е победен и демонизиран а другият е по стечение на обстоятелствата победител който прикрива и оправдава зад антифашизма много по големи зверства и жертви?

Концепцията "не съм ти приятел, но не съм ти и враг" се оказва непосилна за всеки евролиберален мозък... Либерали, ама само на думи, иначе ако не си наш си враг, точно като ислямски фундаменталисти.
Палавров, я посочи мястото където съм защитавал Путин (че чак и на бой?!). Аз говорех за паметника и за това че добър или лош е част от българската история. Ти беше тоя дето намеси Путин в картината. Аз дори ясно написах, че според мен тия неща нямат нищо общо. Нито съм защитавал нито съм осъждал какво прави Путин, защото той си гледа интересите на неговата си държава, а мен ме интересуват българските.
Изглежда обаче ти не осъзнаваш, че в момента сме много близо до фашизъм в Европа. Пак ти напомням за "1984". Ако не ти е познато, прегледай го и ще забележиш колко много общи черти има с това дето го наблюдаваме в Европа в момента. Дори и в дребния детайл за "избраните от народа" дето после стават над закона.

Е де, то и аз не съм казал, че защитаваш Путин. Имах в предвид, че спомене ли се името му и веднага се скача на бой. А въпроса какво толкова му защитаваш беше за паметника.

По лесно ми е да се изразявам на програмни езици, там няма двусмислия - поне на тези на ниско ниво :D

Фашизъм, комунизъм - един дол дренки, може много да се спори кое от двете е по лошото, не знам какво точно те кара да мислиш (освен пропагандата), че има фашизъм в Европа. Да има някакви наченки за крайно дясно (фашизмът е ляв и първи брачед на социализма) но болшинството са спонсорирани от знаеш кого. Мен повече ме притесняват промитите либерални мозъци които насаждат омраза и ненавист към това да си нормален.

Аз ще гледам "1984" ама ти вземи прочети "Протоколи на ционските мъдреци" и да видим кое има повече общо с реалността днес.

Пет Дек 15, 2023 6:39 pm
Профил

Аааа я да определим кое е дясно и кое ляво, че нещо много се объркаха тия понятия, защо ми се струва, че десните изповядват крайно леви политики. В европа има комунизъм, не фашизъм, да един дол дренки са, и двете нямат много общо с капитализма, макар друга да беше теорията по времето на социализма, но това е нормално. Някак не ви ли прави впечетление, че изведнъж влязоха в употреба същите нарицателни които по времето на социализма, конкретно нацист, фашист, расист .....да не са били нещо хубаво на запад, но доскоро са били израз на нещо наистина крайно, докато в момента много лесно се дават.

Пет Дек 15, 2023 7:00 pm
Профил

ToHu написа:
Аааа я да определим кое е дясно и кое ляво, че нещо много се объркаха тия понятия, ...

Скоро четох една статия от Сула-та - много добре го е казал:
Цитат:
Казано е: „Ако имаш две ризи, дай едната на ближния“, но не е казано: „Ако нямаш риза, иди да си вземеш насила от ближния, който има две“. Първото е дясно, второто е ляво. Толкова е просто!

Победилият пролетариат

Пет Дек 15, 2023 7:13 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Фашизъм, комунизъм - един дол дренки, може много да се спори кое от двете е по лошото, не знам какво точно те кара да мислиш (освен пропагандата), че има фашизъм в Европа. Да има някакви наченки за крайно дясно (фашизмът е ляв и първи брачед на социализма) но болшинството са спонсорирани от знаеш кого.

Ако има наченки на крайно дясно, аз съм ок с това. Мен крайното ляво ме притеснява. Обаче и парадоксът дето се представя в Европа - Путин ляв ли е или е десен в крайна сметка? Защото не може да е двете едновременно, а хората така са се объркали, че му приписват спонсориране и в двете посоки. Но както вече писах, мен всъщност това дори не ме интересува особено. Думата беше за българските паметници и нашите наведени политици, които за да угодят на едни интереси загърбват тия на собствената си държава и история

Пет Дек 15, 2023 7:18 pm
Профил

Бабане, а защо да не е от наш интерес да скъсаме веднъж завинаги с това тоталитарно минало и паметниците останали от него време? Докато са тук сянката му ще тегне над всички, махнем ли ги след време този срамен епизод от историята ни по лесно ще остане в миналото.

Пет Дек 15, 2023 7:26 pm
Профил

Не се скача на бой при споменаването на путин, просто е досадно зомбираните да намесват путин всеки път когато теориите им издишат или някой откаже да приеме евроатлантикопедалските пропаганди на запада

По скоро зомбираните скачат на бой ако някой посочи реалните проблеми които противоречат на припагандата с която ни заливат, сякаш се страхуват от реалността и са се вкопчили със зъби и нокти за чуждата пропаганда, напълно лишени от идентичност

Няма как да обясня на някой национален интерес ако той не чувства национална принадлежност, едно време са се гърчеели, после са се турчеели, историята се повтаря, общо взето глупава нация сме, язък за голямата история киято имаме щом пак на някакви други ще се правим

Пет Дек 15, 2023 7:30 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Бабане, а защо да не е от наш интерес да скъсаме веднъж завинаги с това тоталитарно минало и паметниците останали от него време? Докато са тук сянката му ще тегне над всички, махнем ли ги след време този срамен епизод от историята ни по лесно ще остане в миналото.

Ние отдавна сме скъсали. Това е минало и в историята. Сега 35 години по-късно все още се пласира идеята, че това дето е било тогава ни е виновно за сегашните проблеми. Искам да ми кажеш, като си бутнем паметниците по какъв начин точно това ще реши днешните проблеми? Очевидно няма. Единствено ще лиши народа от малки късчета история, които едно по едно като се губят, истинското поробване става много по-лесно. Народ без история е просто територия с население. В гоеполитически план, точно това се иска от България в момента.

Пет Дек 15, 2023 7:30 pm
Профил

https://pik.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80 ... 07823.html - славен последовател на еврофашистите от брюксел(palavrov, добра идея да се изразява отношение :mrgreen: ). Да не се окаже, че при "социализъма" цензурата е била в пъти по-малка отколкото сега.

Пет Дек 15, 2023 7:40 pm
Профил

syscop написа:
https://pik.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B5-%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8---%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%BD%D1%80-%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-news1207823.html - славен последовател на еврофашистите от брюксел(palavrov, добра идея да се изразява отношение :mrgreen: ). Да не се окаже, че при "социализъма" цензурата е била в пъти по-малка отколкото сега.

Ей, той Миро я разясни, че идва от умнокрасивитета (с което съм съгласен, въпреки, че от доста години нямам фейсбук и съответно кой знае какви контакти с тази шайка) и който я ползва несъзнателно им подражава, та спирам да я ползвам защото са ми неприятни и на мен а ти си решавай за себе си искаш ли Миро да те има за умнокрасивитет или не :D

А иначе за цензурата - винаги я е имало за съжаление. Дали е държавна или на медиен магнат - все обслужва нечии интереси. Включително и ПИК. Интернет и социалните мрежи за кратко бяха що годе свободни от вмешателство И с голям аудитория. Сега с тези ИИ-та ще стана мазало и там. Та по горе постнах линк към протоколите на ционските мъдреци, ако имаш време и желание, хвърли едно око - целият механизъм е описан още преди 150 години и все едно е писана за днес.

Пет Дек 15, 2023 8:17 pm
Профил

palavrov написа:

Аз помня времената на "тоталитаризма"... имаше си лоши моменти, само че тогава борците против тоталитаризма се брояха на пръсти. Почнаха да се множат след това. И все се надявах, че тая мода ще отмине. Уви, историята се повтаря. Явно колкото повече време минава, толкова повече стават борците. Едно време бяха "активни борци" и обикновени педераси, сета сте умни и красиви и елджибитари (това не е обидно нали).
Как да забравим историята като тя се повтаря? Аз не се срамувам от историята ни, срамувам се от "борци" като вас. Между другото една от причините да не харесвам комунизма бяха точно тия активни педераси. А една от причините да не харесвам сегашната власт е... ами същата!

Пет Дек 15, 2023 8:35 pm
Профил

Абе защо не е тук TGI да обясни спокойно колко беше хубаво през комунизма. Аз го нямам това дар слово. "Срамен период/епизод в нашата история" не значи, че теб трябва да те е срам или да не те е срам. Ако не ти харесва "срамен" замени го с "трагичен" или "унизителен" или пък каквато друга синонимна дума се сещаш.

А да наричаш и причисляваш всеки който не е съгласен с теб "акивен борец", "обикновен педерас", "елджибитар" показва само докъде можеш да стигнеш като нямаш други аргументи за да си защитиш тезата.

Пет Дек 15, 2023 9:11 pm
Профил

Ако някой седне, и направе реална съпоставка между "комунизма" да се разбира периода 1960 - 1989 и момента като свободи, възможности, цензура, и т.н. , въобще не съм убеден че настоящето ще се окаже победител, но тук говорим за реална безпристрастна съпоставка, а не съпоставяне на крайности които всъщност са изключения. И преди съм казвал, дядо ми го вкараха в затвора "комунисти" , в кавички е защото нито са били комунисти по убеждение, нито са били кой зане колко високо в партията, да ги наречем партийни функционери. Това обаче по никакъв начин не отразява системата или политиката от онова време, това е израз на човешката завис, алчност и амбиции. По същият начин в момента едни дебели свине вкарват хора в следствието и затвора и им отнемат им имуществото със същите средства като от преди 50 години. т.е. това не е системен проблем, това е социален проблем, и ще го има във всеки един строй.
Та мисълта ми е, че който прави оценката трябва да се абстрахира от всички тия злоупотреби и изьключение, защото като виждаме те не са свъурзани със строя, системат, политиките а със самите нас.
Ясно ми е, че такава съпоставка никога няма да бъде направена обективно защото не е в интерес на силните на деня.
С това не казвам, че преди е било по добре от сега, не е въпрос за това, защото всичко е относително, въпросът е за тези които са борци против нещо ... неосъзнавайки че знамената под които се борят се развяват от същите тия срещу които уж се борят, с две думи крадеца вика дръжте крадеца.
Първото, и задължително нещо за да се излезе от този затворен кръг е да се осъзнаят няколко основни неща :
- хората са егоисти, това не е нещо лошо, това всъщност е добре, и може би това е един от основните двигатели на прогрееса. Да с епреструваме , че не сме, и да прокарваме съответните политики е нелепо.
- хората са индивидуалисти, това също не е нещо лощо, доказано екипи от личности които са със силно изразен индивидуализъм се спраят доста по добре от така наречените екипни играчи, защото в ктрайна сметка това не са нищо поовече от хора без визя, без воля, без амбиции, без хъс .... хора които са екипни играчи само защото са достатъчно мързеливи и безразлични. Да не се бърка йерархия и структура с индивидуализъм и екипност.
- винаги ще има бедни и богати, винаги ще има умни и глупави, винаги ще има лидери и оутсайдери
- всички хора са еднакви по същността си, но това не означава, че всички хора са еднакви
- обешщство не означава нищо, интересите на личността трябва да са над интересите на обществото, само тогава може да се постигне баланс между интересите на всички
- социалните политики трябва да се елиминират, само така хората ще започнат да бъдат отговорни за себе си, а това е първата стъпка към създаване на отговорно общество
- държавните политики, трябва да се сведът до нужния минимум. Тук изобщо е мнго неясно какви трябва да са функциите на държавата, но със сигурност не са да разпределя блага

Пет Дек 15, 2023 9:36 pm
Профил

ToHu написа:
Ако някой седне, и направе реална съпоставка между "комунизма" да се разбира периода 1960 - 1989 и момента като свободи, възможности, цензура, и т.н. , въобще не съм убеден че настоящето ще се окаже победител, но тук говорим за реална безпристрастна съпоставка, а не съпоставяне на крайности които всъщност са изключения. И преди съм казвал, дядо ми го вкараха в затвора "комунисти" , в кавички е защото нито са били комунисти по убеждение, нито са били кой зане колко високо в партията, да ги наречем партийни функционери. Това обаче по никакъв начин не отразява системата или политиката от онова време, това е израз на човешката завис, алчност и амбиции. По същият начин в момента едни дебели свине вкарват хора в следствието и затвора и им отнемат им имуществото със същите средства като от преди 50 години. т.е. това не е системен проблем, това е социален проблем, и ще го има във всеки един строй.
Та мисълта ми е, че който прави оценката трябва да се абстрахира от всички тия злоупотреби и изьключение, защото като виждаме те не са свъурзани със строя, системат, политиките а със самите нас.
Ясно ми е, че такава съпоставка никога няма да бъде направена обективно защото не е в интерес на силните на деня.
С това не казвам, че преди е било по добре от сега, не е въпрос за това, защото всичко е относително, въпросът е за тези които са борци против нещо ... неосъзнавайки че знамената под които се борят се развяват от същите тия срещу които уж се борят, с две думи крадеца вика дръжте крадеца.
Първото, и задължително нещо за да се излезе от този затворен кръг е да се осъзнаят няколко основни неща :
- хората са егоисти, това не е нещо лошо, това всъщност е добре, и може би това е един от основните двигатели на прогрееса. Да с епреструваме , че не сме, и да прокарваме съответните политики е нелепо.
- хората са индивидуалисти, това също не е нещо лощо, доказано екипи от личности които са със силно изразен индивидуализъм се спраят доста по добре от така наречените екипни играчи, защото в ктрайна сметка това не са нищо поовече от хора без визя, без воля, без амбиции, без хъс .... хора които са екипни играчи само защото са достатъчно мързеливи и безразлични. Да не се бърка йерархия и структура с индивидуализъм и екипност.
- винаги ще има бедни и богати, винаги ще има умни и глупави, винаги ще има лидери и оутсайдери
- всички хора са еднакви по същността си, но това не означава, че всички хора са еднакви
- обешщство не означава нищо, интересите на личността трябва да са над интересите на обществото, само тогава може да се постигне баланс между интересите на всички
- социалните политики трябва да се елиминират, само така хората ще започнат да бъдат отговорни за себе си, а това е първата стъпка към създаване на отговорно общество
- държавните политики, трябва да се сведът до нужния минимум. Тук изобщо е мнго неясно какви трябва да са функциите на държавата, но със сигурност не са да разпределя блага

И моите дядовци са пострадали. На единият са му взели всичко - ниви, инвентар - но се оправяше и през комунизма, здраво стъпил на земята селянин. Другият обаче заради един разказан виц е уволнен, децата му изгонени от училище и т.н. и никога повече не е работил по специалността си. В резултат няколко съсипани семейства с поколения. А за другото което казваш ми резонираш за почти всичко, консерватизъм?

Пет Дек 15, 2023 10:10 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:

Хммм... с другите неща се съгласявам напълно, но това ми е малко странно. Тук оправдаваш всякакви лобита на бездарници, сбъркани, извратени, и всякакви там други дето са напъпили в наши дни и вряскат с пълно гърло за още и още. Там е точно системата на интереса на един (или малка група) поставен над интереса на обществото.
Според мен трябва да е обратното - интересът на обществото бие личния. Примерно, ако си обратен и отидеш да живееш в държава дето това се смята за незаконно, проблемът си е твой проитичащ от твоето решение, а не на останалото общество. Същото и ако си надъхан ислямин и да очакваш че обществото ще уважи твоите обичаи вместо ти да уважиш обичаите на държавата където си. В момента всеки гласовит кретен се опитва да нагоди обществото според шаблона на каквото там лоби иска, и в много случаи им се получава. Оттук и купчината безумия дето се наблюдават напоследък

Пет Дек 15, 2023 10:29 pm
Профил

Преди са уволнявали за разказан виц, сега уволняват защото някой мълчи и отказва да заеме политическа позиция..... кое е по зле? Уволнен защото си казал нещо лошо за партията или уволнен защото мълчиш?

Пет Дек 15, 2023 10:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028 ... 1075  Следваща