|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 10:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Айде стига бе, и ти ли запя тая песен?? Интелигентен човек си поне, не като ония фанатизирани идиоти. Защо ако някой иска да запази тоя паметник непременно се обвъзва с Путин? Между другото, това е паметник на хора от купчина нации, доста от които загинали тогава. И без тях България можеше да изглежда по съвсем различен начин. Можеше и да няма България изобщо. Путин няма нищо общо тука, става въпрос за българската история. Аз както писах преди, на който щеш да беше паметник, пак щях да съм против да се маха. Между другото, същите тия ентусиасти дето скачат против тоя паметник защо дума не обелват за онова грозилище точно в центъра на София срещу централната баня. То е точен символ на поробена България, но никой не го пипа него, нали? Толкова елементарно манипулиране на обществените настроения, че просто нямам думи. Ама като си е глупава масата, с добро с лошо, все глупави ще са си...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Дек 15, 2023 11:26 am |
|
 |
|
nik
|
Аз нямам проблем с махането на паметника, ако беше българско решение, с някакви ползи за бг, но имам проблем с решения спуснати от американското посолство, с чужди ползи, както и с медийни кампании пак спуснати от американското посолство с цел манипулиране на тълпите зомбита
|
| Пет Дек 15, 2023 11:57 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
Стига рИвахте - 50 години му стига на тая купчина, и тия в Добрич да ги изчистят (барабар с Хан Аспарух) - да засеят повече дървета и да сложат детска площадка на мястото. Имаме си доста по-сериозни проблеми за решаване.
|
| Пет Дек 15, 2023 12:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Някой да ти е искал акъла? Грижи се там за твоите паметници и градинки!
|
| Пет Дек 15, 2023 12:08 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
@Миро, нарочно пиша путин и русия с малки букви. Ясно е, че не е правилен правопис, просто това е начин да изразя отношението си към сегашната им политика. @Бабане - защо като се спомене путин и се скача на бой? Какво толкова му защитаваш? Ако беше паметник на фашизма щеше ли да използваш пак същите аргументи? Замислил ли си се каква е разликата между фашизъм и комунизъм? Осъзнал ли си, че единият е победен и демонизиран а другият е по стечение на обстоятелствата победител който прикрива и оправдава зад антифашизма много по големи зверства и жертви? @Ник, американското посолство е ясно, имат интереси, преследват ги, също както и руското от което явно нямаш проблем като спуска медийни кампании - защо? по добро ли е? Докато громиш само едните повтаряйки тезата на другите няма как да претендираш за каквото и да е.
Разберете, че махането на символиката на старата власт се от всички при това целенасочено за да не и се дава шанс да се върне. Това се прави от край време, не случайно в България няма кой знае колко останали сгради от първото и второто царство - и византийци и османци са рушили символите на държавността след като са взели контрол над земите. Списъка на разрушените от комунистите паметници от третото царство е огромен. Защо не ревете така и за тях? Да ви давам ли за пример Мойсей колко години е бродил в пустинята докато не остане нито един помнещ робството? А ние сме се вкопчили в комунизма все едно това ни е бъдещето ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Дек 15, 2023 12:28 pm |
|
 |
|
nik
|
Незнам кой е ревал, аз не рева, просто отбелязвам че сме поробени, без право на собствено мнение и решение, голяма част от зомбитата без идентичност и самосъзнание, просто тълпа скачачи и пискачи по команда, наивност граничеща с безумие
А защо не говоря за руското посолство - вече съм обяснявал, но още веднъж за тия с проблемно асимилиране на ясно написана информация - не говоря за нещо което не е актуално, говоря за текущи и реални проблеми, не за твърденията на чужда пропаганда, ако някой ден бъде спусната заповед от руското посолство както от десетилетия се спускат от американското - тогава ще ги коментирам, сега проблема е само и единствено с американското, и с тълпите зомбита пискащи по чужда команда
|
| Пет Дек 15, 2023 1:03 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ами време ти е да осъзнаеш, че и руското посолство не спира също както и американското ... това, че виждаш само едното и не виждаш другото сам си го анализирай. Това което не спираш да повтаряш е едно към едно с опорките на руското. Руската пропаганда също е толкова чужда колкото и американската. Като си с такива принцип започвай да я громиш и нея. Този "някой ден" в който се спуснати заповеди от руското посолсвто е поне от 70 години насам, че да не е и от над 150. Къде спа досега?
|
| Пет Дек 15, 2023 1:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не, не е това начинът. Отношение може да се изрази с мисли (аргументи) или поведение. В случая ти копираш поведение на една определена група хора. Вероятно тая група хора те разбират, така както искаш. Но за много други (като мен примерно) това, че се държиш като "умните и красивите" показва че искаш да си част от тая група, а не че имаш сериозно отношение към руската политика. Е то е очевадно, че е целенасочено... Но няма голяма връзка с идването на нова или връщането на стара власт. Особено пък в конкретния случай, ако познаваш малко историята как са дошли предния път, все по паметниците са се ориентирали. Нямали са gps горките и не са знаели как да стигнат до нас...
|
| Пет Дек 15, 2023 1:39 pm |
|
 |
|
nik
|
И ти ли си проспал последните 40 години и още живееш в миналия век?
|
| Пет Дек 15, 2023 1:48 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Лошо се изразих, признавам. И за малките букви и за връщането на старата власт. Това което имах в предвид е да се подтиснат мераците на населението към връщане на старата власт. Като виждат символите на старата власт ги гони носталгия. Като не ги виждат не ги. Сега ще се повряка малко но след някоя друга година ще е забравено както се забравя и всичко останало.
|
| Пет Дек 15, 2023 1:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
В това има известна логика... проблемът е, че подобни трикове вършат работа само до известно време. Ние имаме една поговорка за мъжкото дупе, знаете я. Между другото на същото разчитаха и комунистите. Колкото повече наближаваше края, толкова по-абсурдна беше пропагандата. Всъщност при всяка идеология е така. Има една точка, която не бива да се преминава. След нея или идеологията трябва да се промени (ако иска да си върне доверието) или идеолозите се сменят. Комунистите отказаха да се сменят идеологията и видяхме как приключиха. За съжаление живеем в интересни времена и както върви ще се наложи да преживеем още едно приключване. Не го казвам от любов или омраза към конкретната идеология, просто така стоят нещата.
|
| Пет Дек 15, 2023 2:18 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Спор да няма. Сегашният икономически и обществен модел (да го наречем капитализъм) работи само докато има нарастваш пазар и се задвижва с печатане на пари т.е. инфлация. Глобализацията наля бензин в процеса и той направо прегаря в момента ... военните конфликти донякъде балансират нещата докато както в момента са под контрол да тлеят. Трябва да има враг - американци, ЕУ, талибани, ИСИС, Путин, Китай, Мадуро ... това стресира масата хора и ги принуждава да се примиряват с неща с които иначе не биха се примирили току така - и това работи за всички изброени. И в тази обстановка къде се виждаме ние като хора и като нация? Как го виждаме бъдещето си след 5, 50, 500 години? Аз лично бъдещето го виждам в славянски съюз - само, че в момента с тази братоубийствена война шансовете за такъв са почти нула.
|
| Пет Дек 15, 2023 5:20 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Концепцията "не съм ти приятел, но не съм ти и враг" се оказва непосилна за всеки евролиберален мозък... Либерали, ама само на думи, иначе ако не си наш си враг, точно като ислямски фундаменталисти. Палавров, я посочи мястото където съм защитавал Путин (че чак и на бой?!). Аз говорех за паметника и за това че добър или лош е част от българската история. Ти беше тоя дето намеси Путин в картината. Аз дори ясно написах, че според мен тия неща нямат нищо общо. Нито съм защитавал нито съм осъждал какво прави Путин, защото той си гледа интересите на неговата си държава, а мен ме интересуват българските. Изглежда обаче ти не осъзнаваш, че в момента сме много близо до фашизъм в Европа. Пак ти напомням за "1984". Ако не ти е познато, прегледай го и ще забележиш колко много общи черти има с това дето го наблюдаваме в Европа в момента. Дори и в дребния детайл за "избраните от народа" дето после стават над закона.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Дек 15, 2023 5:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Оптимист  Аз по принцип съм си черноглед. Като казах, че тая идеология е пътник не очаквам нещо по-добро да дойде. Не изключвам чудеса, но вече съм прекалено дърт. Простичко е. Властта се пълни с идиоти, а хората стават пасивни. Под пасивни нямам предвид по форумите. Там е ясно, че сме супер активни. Пасивни ще рече, че ако властта или цялата държава почне да се клати никой няма да си мръдне пръстта. Говоря и за двете страни на дивана... Та както казах просто е - имаш някаква власт начело с некадърници, която никой не би тръгнал да защитава. Въпрос само на време е да се появят следващите мераклии да управляват. Обикновено след такива мътни времена рядко се случват чудеса.
|
| Пет Дек 15, 2023 6:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Може ли да определим точно коя "стара власт", защото за връщането на комунизма във вида който беше едва ли може да се говори, но реално с бодра крачка вървим на там, ако не си забелязал най-големият "комунизъм" в момента е на запад, чудно как това нещо не се осъзнава. Като пиша комунизъм, нямам в предвид това което е трябвало да бъде, имам в предвид комунизма като изражение на не демократично управление, с ограничаване на правата и свободите и репресия на недоволните, защото в момента точно на там се върви на запад. Изразяването на мнение противно на партийната политика, която сляпо се следва от така наречените либерали, почти винаги води до някакъв вид репресии. Не е нужно да те пратят в трудов лагер, достатъчно е да те лишат от работа. Каквото и неудобно да кажеш, с каквото и да не си съгласен, накрая всичко се свежда до две определения расист или нацист .... Та да се върнем на това, коя е старата власт ако може се определи, тая на бойко, тая на царя или тая на бсп, и какво всъщност полезно е сторила новата власт ? Аз лично бих предпочел, всяко едно от тези управления, пред пред сегашните подставени лица. Никога в историята си не сме имали толкова силно зависими политици от друга държава. Нито царете, нито Живков и членовете на политбюро, нито Симеон, Станишев, Доган или Бойко ...да той бойко и сега е във властта, ама не баш и ще не ще няма никакъв избор. Да не си помисли някой, че съм фен на бойко, но определено го предпочитам пред тия сега.
|
| Пет Дек 15, 2023 6:27 pm |
|
|