|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:54 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Абе аз нямаше да пиша по темата ... що не гледам сеира ами съм тръгнал мнения да давам без никой да ме е питал ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Окт 18, 2022 1:28 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Ако щеш вярвай, но не познавам човек, който да иска да се върнат руснаците по нашите земи под каквато и да е форма. Не знам защо така първосигнално много хора приемат, че критиката към определени действия на запада е про-путинско поведение ?!? Това ми се струва доста инфантилно.
От друга страна - запада не постъпва коректно с нас (а и никога в историята ни няма такива примери) и определено гледа на нас (къде заслужено, къде не) като на друга категория хора. Така гледа в момента и на украинците и според мен абсолютно варварски ги въвлече и използва в тази война, преследвайки собственият си интерес. (под запад в случая визирам англосаксонския запад)
Въпроса е това да не се допусне и с нас, защото това ще се очаква от нас - да станем пушечно месо в този конфликт.
Няма лошо да се помогне на по-слабия, но ако не искаме да сме лицемери - добре ще е да помагаме не само на определени слаби, нали? Това включва и да не нападаме по-слабите по хАмерикански пример.
Ефекта от изпедерастяването ще е доста дългосрочен и резултатите от него ще се види след години. Точно както след години се вижда и резултата в разпада на БГ образователната система. В момента образованието ни е пълна скръб спрямо това преди 30 години - от началното до висшето. Който живее в БГ и децата му ходят в БГ училища това го знае и без да му го казвам.
А за комфорта и къпането - ще видим. Сега ни гласят "европейски" цени на тока, та ще видим колко хора ще изкарат зимата с комфорта с който са изкарали предишната.
|
| Вто Окт 18, 2022 2:10 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Прочети малко повече за "трансхуманизма". Звучи като конспирация, ама си е съвсем официална идеология (не се крият), а доколко е навлязла в политиката мисля, че всеки може да си направи сам извод, стига да успее да излезе от "матрицата". Не става въпрос само за педали и педофили. Въпреки че и това само по себе си е достатъчен повод за размисъл. Но целта е много, много по-голяма. Разбива се понятието за семейни ценности, за религия, за етнос, за нация, ако щеш и за политика. За всичко, абсолютно всичко, което води до някакво обвързване между хора. Чрез легитимирането на педерасите и педофилите удряш директно върху всички религии, защото няма как едновременно да вярваш в боженственото начало на мъжа и жената и да се водиш Родител 1 или Родител 2. Съсипва се образованието и там има "педерастка" стратегия на името на някакъв италиански университет беше. И там може да прочетеш за целите и за резултатите... Съсипват се националните държави в името на глобализма, ние сме ярък пример... може да се изпишат десетки страници по темата. Съсипват се политическите движения. Миналата седмица имаше конгрес на европейските социалисти. Освен, че смениха Станишев виж какво изповядват днес социалистите и каква точно е разликата им с крайно десните... Никаква. Ние си мислим, че само у нас политическите партии са измишльотина. Но не би... това е повсеместно. Няма ляво, няма дясно, няма консерви... Съсипват се медии. Вече няма свободно слово. Прост факт от първата световна има повече снимки от военни кореспонденти на самия фронт, отколкото от всички последни войни взети заедно. От Ирак насам вече е *забранено* на западни журналисти сами да отразяват фронтовете. Трябва да са "прикрепени" към съответните служби. Не може да са независими... не е безопасно. А тези, които нарушават "правилата за безопасност" рискуват десетки години затвор... И така във всички сектори... Случайност? Не мисля. Крайната цел на трансхуманизма е да се програмират зомбита. Огледай се... ако щеш и в огледалото се погледни, защото за теб хората се делят на путинофили и путинофоби. Откъде ли ми е познато това? За това говоря...
|
| Вто Окт 18, 2022 2:22 pm |
|
 |
|
syscop
|
Поетът го е казал преди много години и е бил абсолютно прав! Явно паметта ни е много къса...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Окт 18, 2022 4:33 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Миро, всичкото това което казваш е вярно. Но също така е вярно, че изграждането на ценностна система в децата ни е наше дело, на родителите им. Който е абдикирал от отговорността си на родител и я е "оутсорснал" на някой друг без да има контрол какво и как се изгражда - да си носи последствията. Някъде бях чел, че доктрина била за да се намали популацията т.е. и пак си има естествен подбор в цялата работа - все ще има някакъв процент хора, може би малък, които ще се преборят с "болестта" "трансхуманизъм" или както там ще се нарича, живота няма да спре.
|
| Вто Окт 18, 2022 4:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това е така, но не оправдава никого да се носи по течението, особено пък ако и осъзнава че има проблем
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Окт 18, 2022 4:48 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Ще ви кажа само да не се впечатлявате чак толкова. И от Ви го пиша от страна, която сигурно е в черния списък  Независимо какво говорят по някои телевизии, радиа, фейсове и незнам какво още си...аз имам син в 5ти клас. И ще ви кажа че на децата им е вся тая, и както по наше време момчетата обикновенно си играят с момчета, момичетата с момичета - но това не пречи на отношенията им(след няколко години нещата сигурни ще се омешат, както става винаги). Семействата са си нормални, може и да има "ненормални", но нито са ми пречили, нито аз на тях. За разлика от БГ в Швеция е обичайно да имаш 2,3,4, дори 5 деца и то в семейства с високо образовани родители - което аз си мисля, че е важното. Има и такива, които не искат да чуват за деца - но това е техен проблем или решение. Спортните центрове са пълни с деца и родители по всяко време, парковете също. И това е важното. Всякакви други страшни идеологии - ами не съм ги видял. От тази седмица имаме дясно правителство с националисти, преди бяха сума ти години социалисти с ултра-либерали и зелени (които нон-стоп прокарваха тия "страшни" идеи). Хората им се смеят, и се майтапят с тях и палачинката се обръща. Т.е. не се плашете.
|
| Вто Окт 18, 2022 5:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Палавров, не знам колко са големи децата ти и в какво училище ходят, но мога да ти кажа че на нашите успяха да им промият мозъците въпреки усилията които полагаме. Малкото от 2020-тя е само хом скулинг защото не искаме да я пускаме където и да е в САЩ, ще трябва да започва нейде от догодина и не можем да решим къде да е това, защото и Европа и станала същата клоака.
|
| Вто Окт 18, 2022 5:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Това не е разговор за по форуми... Нека да го кажа така. Представи си, че си руснак и живееш в Русия и смяташ че Путин налага някаква идеология, която според теб е грешна. Знам, че не си руснак, но мисля че останалото с лекота ще си го представиш. Би ли тръгнал да обясняваш идеологии, геополитики и т.н. на децата си? След като знаеш, че с "правилното" възпитание те няма да могат да си намерят работа и ще имат само проблеми? Според мен никой разумен родител не иска да съсипва живота на децата си. Ако децата се интересуват те така или иначе ще разберат и мирогледа на родителите си и своя собствен. Но ако не се интересуват не знам има ли смисъл да се опитваш да променяш това. Какво точно ще постигнеш? Някакво светло бъдеще, ще спасиш света ли, що ли? Истината е, че или и децата ти ще почнат да те приемат като "путинофил" или ти пък ти тях ще превърнеш в "путинофили". Иначе от опит мога да кажа, че просто няма време за подобни неща. С малки деца няма как да водиш такива разговори, а докато се обърнеш и те вече са достатъчно големи, за да им даваш тон в живота.
|
| Вто Окт 18, 2022 5:36 pm |
|
 |
|
nik
|
явно скоро не си гледал телевизия... от всички медии бълват тая пропаганда - "ако не сте с нас, сте против нас", "ако не сме ние да ви пазим путин ще ви нападне" и всеки ден някой платен "анализатор" плаши че ако путин победи в украйна ние сме следващите, и още хилияди малоумия в тоя ред.... и зомбитата са вече препрограмирани, те друг вариант не могат нито да разберат, нито да възприемат, ни приема ни предава, само цикли на каквото му е казано от талавизора... не забелязваш ли че всички защитници на запада циклят на тая една и съща опорка, ти му казваш да не слугуваме на америка, то веднага "тогава на путин ли да се дупим" пълна мозъчна промивка, не вижда дори в прав текст какво пишеш, само знае че трябва да е надупен... всъщност ако претеглим вероятностите - много по-вероятно е турция да ни нападне, ама много се съмнявам че прословутото нато ще ни опази от турция...
|
| Вто Окт 18, 2022 5:54 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Май са ни на една възраст с твоето малко момиче - 13 - и при нас е в едно от най полит коректните училища които можеш да си представиш и въпреки това, няма проблем с правилната и ориентация. При вас е по страшно - миналиця месец случайно се запознах с един арменец който беше избягал от Канада - дъщеря му първо станала мюсулманка и той полудял, скарали се и тя за капак решила да става транс сексуална и си изрязала гърди и яйчници ... сега е дошъл в Белгия да си опази поне сина, че и с него драми. Та не мисля, че Европа е чак пък такава клоака каквато я изкарват медиите - по скоро това е част от индокринацията - да става по медии. Примери колкото искаш - и за едното и за другото - пак казвам, възпитанието трябва да започва във семейството и отговорноста е първо на родителите. Не, че е средата няма значение, но човек като я вижда докато има възможност да направи нещо за да се предпази няма извинение - май за момента само в С.Корея не може да се направи нищо, че там е още чугунен комунизъм или квото е там и ако бягаш от рая стрелят.
|
| Вто Окт 18, 2022 6:43 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Човек трябва да си знае възможностите - с какво може да се пребори, с какво не може, какво може да промени и какво не, коя битка да води и коя не. Безумието и страданието идват когато амбиции и възможности се разминат ... ти ако искаш го разбирай като примирение - аз не смятам за себе си така, напротив - не ми харесва света и съм взел мерките които смятам, че са ми по силите. Може би съм осъзнал някои неща, сигурно още повече не съм осъзнал ... ама поне знам, че вайкането по форуми от рода на - оле колко лошо стана, всички ще умрем и т.н. не е помогнало на никого.
|
| Вто Окт 18, 2022 6:50 pm |
|
 |
|
palavrov
|
 |  |  |  | miro_atc написа: Това не е разговор за по форуми... Нека да го кажа така. Представи си, че си руснак и живееш в Русия и смяташ че Путин налага някаква идеология, която според теб е грешна. Знам, че не си руснак, но мисля че останалото с лекота ще си го представиш. Би ли тръгнал да обясняваш идеологии, геополитики и т.н. на децата си? След като знаеш, че с "правилното" възпитание те няма да могат да си намерят работа и ще имат само проблеми? Според мен никой разумен родител не иска да съсипва живота на децата си. Ако децата се интересуват те така или иначе ще разберат и мирогледа на родителите си и своя собствен. Но ако не се интересуват не знам има ли смисъл да се опитваш да променяш това. Какво точно ще постигнеш? Някакво светло бъдеще, ще спасиш света ли, що ли? Истината е, че или и децата ти ще почнат да те приемат като "путинофил" или ти пък ти тях ще превърнеш в "путинофили". Иначе от опит мога да кажа, че просто няма време за подобни неща. С малки деца няма как да водиш такива разговори, а докато се обърнеш и те вече са достатъчно големи, за да им даваш тон в живота. |  |  |  |  |
За себе си знам, че с нищо друго в живота не ми е било толкова трудно колкото с това да съм родител. Разбирам си от работата, съумял съм да се оправя в живота, изкарал съм късмет да се оженя за жена с която имаме сходни виждания (освен колко дрехи може да побере един гардероб), но когато става въпрос да си възпитавам детето никога не знам дали правя правилното с оглед на днешната ситуация, света се е променил много спрямо моето детство и още повече спрямо това на бабите и дядовците ми т.е. не смятм, че може да се опрем на опита преди нас или на някоя книга където да са написани всички рецепти - затова спрях да се тормозя и се фокусирам да изградя ценностна система, култура, любознателност, увереност. А това с "докато се обърнеш" е един период от няколко години който е добре да не се изпуска, че после няма връщане назад. Няма и извинение защото не виждам нещо по важно което би ме оправдало при улсовие, че основните житейски потребности не са проблем и не изискват 100% от времето ми.
|
| Вто Окт 18, 2022 7:03 pm |
|
 |
|
palavrov
|
А това със светлото бъдеще и деленето на хора на фили и фоби не го вярвам - аз поне ги деля на можещи и не можещи, умни и глупави, красиви и грозни, не смятам, че на всички им е дадено свише едно и също нито, че им се полага някакво благоденствие за което все да мрънкат, че разбираш ли им било отнето - живота нито е честен, нито е справедлив, напротив, жесток е, отвратителен ... и в същото време в човешката история никога не е имало по лесен живот и благоденствия както в момента.
|
| Вто Окт 18, 2022 7:07 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Напротив! Точно тук идва мястото на съвременното значение на естествен подбор! Животът синтезиран в едно изречение е "правиш избор - носиш си последствията"!
|
| Вто Окт 18, 2022 7:21 pm |
|
|