Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
дедо боре, недей така, може пък резко да са започнали да мислят в перспектива, все пак това им е гъската със златните яйца... за нещата в техен интерес са доста предвидливи даже...

миро, на някои хора не им идва акъла въпреки че цял живот ходят по пътека от мотики, даже където няма достатъчно сами си слагат, тъй че не чакай внезапно поумняване щото някой някъде си казал че имало било вирус....
при толкова много глезаци не можеш да говориш за липса на 100% шанс, в "белите" държави с толкова много глезаци шанса да спреш толкова агресивен вирус е точно 0%, даже всеки опит за спиране е само влошаване и удължаване на агонията
ето в БГ наложиха пълна карантина и може би най стриктните от цяла европа още преди да е плъзнал вируса, започнаха да се прибират хора от чужбина и рязко цифрите скочиха, ти прибереш един в затвора, други 50 нарушат карантината, просто без грубо нарушаване на човешките права не става, ама не от сега, а постоянно, това което искаш може да се случи само в държава където по принцип полицията бие и убива без причина, и хората имат страх. в БГ страх от полицията няма, няма и трезво мислещи, всеки казва "мен тва не ме касае" или "аз пия ракия вируси не ме ловят" и ефективността на мерките веднага пада на 0%

Пет Мар 27, 2020 1:37 pm
Профил
Ранг: Минаващ

путя както винаги е гениално безаналогов:
- пусна всички в отпуска-платена (бизнеса не работи) за една седмица (!?)
- НЕ обяви инвънредно положение (всички договори ипотеки, наеми и тн. са валидни)
- вдигна данъците (ГЕНИАЛНО!)
- няма ограничение на придвижването (освен в москва)
:)

Пет Мар 27, 2020 1:39 pm
Профил
Аватар

и?

Пет Мар 27, 2020 1:40 pm
Профил

ДедоБоре написа:
и?

виждам че ти се спори :)

в нормалните (големи) държави:
- ваканция придружена с карантина - забрана на придвижване
(какъв се смисъла от ваканция, когато ватенките ще се съберат да се напият - дезинфекция!?)

- извънредно положение - данъчна ваканция
(никой не вдига данъците - напротив раздават пари!)

Пет Мар 27, 2020 1:50 pm
Профил

мдааа ама не, в момента се намаляват февруарски заплати които предстои да се плащат, съответно осигуровки, а и много вероятно е те изобщо да се отсвирват, т.е. ни февруарски, ни мартенски ще влязат, не само защото заплатите са по-малко, а защото държавата е най-сигурния буфер, просто не внасяш ДДС, осигуровки и каквото още можеш докато не те погнат.

Пет Мар 27, 2020 1:57 pm
Профил
Аватар

psXXX, ко ни интересува Путя... дай тема за Боко?

BTW: явно не следиш матряла...
- пусна всички в отпуска-платена ... пусна ги, Държавата плаща 100%
- вдигна данъците... НАМАЛИ ГИ, Вдигна данъците на богаташите и Ошфорките

Пет Мар 27, 2020 1:57 pm
Профил ICQ

nik написа:
ето в БГ наложиха пълна карантина и може би най стриктните от цяла европа още преди да е плъзнал вируса

Да, това и мен ме изненада много. Трудно се сещам за по-адекватни мерки вземани някога от нашите политици в цялата ни история.
Даже си помислих, че се престарават със затвора и т.н. Ама Бай Ганьо ме опроверга.

Не ме разбирай погрешно, карантината може и да не ни спаси. Но това са мерките, които са адекватни у нас. Живял съм и в други държави и знам, че там е по-различно, съответно други мерки биха били по-адекватни. Но въпросът там не е, че не взеха адекватни мерки, а че не взеха никакви мерки. Даже напротив.
А че трябваше да се вземат мисля го дискутирах достатъчно. Примерно може лесно да ме обориш, ако намериш някой научен труд, който да оправдава стадния имунитет. Не говоря, какво си мисли един или два лекаря. Говоря за нещо публикувано в научно списание и минало пиър ревю. Намери един такъв и те черпя каса бира!

едит: само не бъркайте имунитета постиган с ваксинация и тоя без. Чрез ваксинация има логика да се прави групов имунитет, за да няма епидемия. Но без ваксина имаш епидемия и тя самата е епидемия и не те предпазва от епидемия. Все едно да си изгориш къщата, за да не може да се запали... Естествено след като си я изгорил и си я изгорил добре, няма да се запали повторно. Но това очевадно не е адекватна стратегия.

Последна промяна miro_atc на Пет Мар 27, 2020 2:12 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 27, 2020 2:01 pm
Профил

Няма какво да ме черпиш. Има много по въпроса за стадния имунитет. Особено за имунизациите - Вируса не може да се разпространява дори при 90% имунизирани. 100% е невъзможно така или иначе.
Няма разлика дали е ваксина или естествен. Резултата е едн и същ.
За това има майки антиваксери на които им се разминава и без ваксина. Докато не станат прекалено много и не гръмне някъде зараза

Последна промяна nik на Пет Мар 27, 2020 2:14 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 27, 2020 2:11 pm
Профил

предполагах че ще се объркаш с ваксините... затова редактирах, ама ме изпревари

Пет Мар 27, 2020 2:13 pm
Профил

Няма грешка. Просто е едно и също. Ефекта и резултатите са същите. И при абсолютна невъзможност да бъде спряно се избира пътя с най малко мотики

едит: от държавите които имам поглед може би БГ е една от най ранните карантини, и въпреки това пак си остава 0% шанса да бъде спрян, остави малоумния разглезен "бял" човек, ами тоя ски учител от банско, дето доктор го преглежда и го праща да си ходи с пневмония у тях без да му каже за карантина? цял свят гръмна а доктори още пишат диагноза "пневмония" отивай си в къщи, за какви мерки говорим тогава... да не говорим че и самите доктори не успяват да се опазят, дето са най запознати и с вируси и с предпазване всичките масово заразени

Пет Мар 27, 2020 2:15 pm
Профил

nik написа:
Няма грешка. Просто е едно и също. Ефекта и резултатите са същите. И при абсолютна невъзможност да бъде спряно се избира пътя с най малко мотики

Не знам какво наричаш "същото". Това да ваксинираш народа те предпазва да не преебеш икономиката и да не умориш една част от хората. Вика му се "вземане на мерки". Това да оставиш народа да умира и икономиката да отива в кенефа му се вика престъпление. Не само, че не е едно също, ами нямат нищо общо.

Пет Мар 27, 2020 2:35 pm
Профил
Аватар

абе тя икономиката се прееба и ще се преебе още повече, чак да се осерат краварите
след няколко дни ще направят дабъл заразени и кат почнат да мрът ша им се е.е мамата...
а и всички дето държат "контрола" са в рисковата група и тяхната паника ... сте стане мазало

Пет Мар 27, 2020 2:43 pm
Профил ICQ
Аватар

аре Борко, честито
https://twitter.com/i/status/1243496858095411200
https://www.bbc.com/news/live/world-52058788

Пет Мар 27, 2020 2:47 pm
Профил ICQ

Ти попита за стадния имунитет. Това е едно и също. А относно икономиката - много повече ще пострада ако карантината придължи 1 година щото искаш да спреш нещо което не ти е по силите. При 0% шанс да го спреш всяко забавяне е вредно за икономиката. Прекалено бързо заразяване също е вредно. За това остава единствено да се контролира скоростта на разата до някакви близки до оптимални граници.

Пет Мар 27, 2020 2:48 pm
Профил
Аватар

От гледна точка на науката всичко възможно вече се прави в борбата с вируса.
Време е да хвърлим няколко девици в някой вулкан...

Пет Мар 27, 2020 2:51 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 403  Следваща