|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 6:40 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от страната
Пази Боже сляпо да прогледа, че и оценки да прави... Съюзът на физиците издава едно списание "Светът на физиката", има го безплатно в интернет, а на хартия е 3лв. Там има доста статии какво се е правило в бг и по света. Но наистина не те виждам как с тая простотия дето бълвате ще правите оценки в областта на квантовата физика....
|
| Пон Ное 07, 2011 12:14 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И аз искам държвата да ми дава милиони. Издавам едно списание "Светът на задника ми" има го безплатно на компютъра ми. Това списание подобно на "Светът на физиката", 1.) Чете се само от авторите му 2.) съдържа няколко статии преведини от уикито и една моя авторова статия за хипер финната структура на Струните(Strings) но разбира се пази боже сляпо да прогледни няма да ви я покажа защото не знам с тая простотия дето я бълвате как ще правите оценки в обсластта на субкванотовата физика. 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Ное 07, 2011 12:43 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
По-голямо малоумие не можа ли да издрискаш? И да ти кажа, че жената има повече публикации в западни списания отколкото 2-ма професори взети заедно, ще е само загуба на време... Явно не можеш да допуснеш, че може да има хора дето да си обичат работата и да я вършат КАКТО ТРЯБВА, макар и за мизерно възнаграждение в мизерни условия... А и да... Уволниха целия екип дето направи ОВОС-а, заради който не се позволи на едни мутри да си вдигнат безумен ветрогенераторен парк на пътя на мигриращи птици, не помня къде беше някъде в източна България... Иначе да... за какво са и ОВОС-и на тая държава... и без тях си направиха бетонната джунгла на морето.. Сигурно ти е и кеф да се къпеш в лайната на Слънчев Бряг и след "почивка" на черноморието детето ти да е 2 седмици в инфекциозна болница... Ебаси... Какво да коментирам по-натам...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Ное 07, 2011 12:48 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Добре де миро... мен не ме интересува, кви сложно написани списания издавали, аз като прост данъкоплатец ме интересува да ми обяснят аджеба какво са измислили, което ще промени живота ми на разбираем език, за да могат да ме убедят, че парите ми не отиват на вятъра. Ако ги правят за някви други си техни цели там или да си чешат егото - да си ги финансират от някое друго място и да не мрънкат че бюджета им е малък. Ако те не могат да убедят обикновенния човек, че техните открития са значими за него, защо очакват този обикновен човек да е щастлив, че 54 милиона от събраните от него средства отиват там. Пак казвам, дайте конкретен пример, може да ме разубедите  Ама не като напиша 'дайте пример да го оценим' и да се хващаш за 'да го оценим' и да почваш да плюеш Хвани се за 'Дайте пример' и обясни по добре 
|
| Пон Ное 07, 2011 12:59 pm |
|
 |
|
klez
|
В крайна сметка не е важно кой колко публикации има, а колко от тези публикации имат реална стойност и се ползват. Ама уви все още никой от защитниците не иска да ми даде конкретен пример а само ме нареждат колко съм смотан и незапознат 
|
| Пон Ное 07, 2011 1:06 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Точно това ти казвам. Жена ти не върши работа и за 1 лев, защото ако си я свърши ще я уволнят. За това тя е доволна на тези 350 лева. Искам и аз така. Да не правя работа и за 1 лев и да получавам заплата и осигуровки. Ако е наистина добра, колкото казваш не мислиш ли че .... как да ти го кажа без да те обидя , че е ТЪПА. Не може да е да е толкова голям учен след като не може да сметне, че 2+2 = 4. Като е толкова способна, защо не се изнесе със семейстото си в стана дето няма да й се смеят на заплатата. На бас че в момента заплатата й е по-ниска от на циганката дето й сменя кощето. Или да кажем, че наистина си харесва страната чисто мазохистично. Нека се хване да работи дистанционно като редактор в западните списанието дето пише повече от 2 професори на калъп.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Ное 07, 2011 1:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако действително имаш интерес - ще намериш това, което търсиш. Но се съмнявам, че ще ти понесе. Има ли смисъл да ти кажа нещо от сорта: "Съставен е математически модел на миокардна клетка с цел изследване на оптималната енергия и форма на дефибрилационния импулс по отношение на трансмембранния потенциал." След като го прочете промени ли си мнението??? Не вероятно, ще решиш, че това е някакъв сложен каламбур от думи, целящ да прикрие една безмислена заплата, на феодално старче. А като ти кажа, че ако недай си боже пририташ на улицата в Париж и дойдат парамедиците за да те дефибрилират, зад апаратурата им за десетки хиляди евро седи въпросния научен труд извършен от учени от БАН, това ще ти промени ли мнението? Защо ти давам пример с Париж.... вероятно, защото там имат малко по други разбирания по въпроса що е то научен труд и колко струва.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 07, 2011 1:22 pm |
|
 |
|
klez
|
Ми това вече е някакъв конкретен отговор. Благодаря
|
| Пон Ное 07, 2011 1:26 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Минаваш границите на добрия тон. Не така, тука се води дискусия, не се надплюваме по роднини. @Цецо, би ли конкретизирал кога е правено изследването на тая тема и кога е излезнал трудът?
|
| Пон Ное 07, 2011 1:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И понеже не ти стига акълът да ги разбереш значи нямат стойност, така е. Но само за тебе. За да кажеш, че някой е шарлатанин и науката му не струва трябва първо да докажеш, че знаеш повече от него или да го изобличиш, че лъже. Без едно от двете такива приказки са си чисто бабешко кудкудякане, тук би трябвало да сме достатъчно грамотни и да си даваме сметка когато почнем да говорим без да знаем за какво.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 07, 2011 1:31 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е извинявай ама като видя такива селяндурски приказки и ми идва вповече. Само защото някой не му е стигнал талант/желание/другонещо да се изнесе от там, откъдето ти би се изнесъл ако можеше далеч не значи, че и тоя някой има твоята нулева стойност - както ти си я самоопределяш с такъв пост - и непременно и той иска да избяга и няма нищо желано, което да го задържа тук. И съм бягал, и съм захвърлял позиция с практически пълна свобода на време и действие носеща ми $100k+/година за да се хвърля в битки пак там отдето ти се ще да избягаш та знам за какво говоря.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 07, 2011 1:37 pm |
|
 |
|
klez
|
tgi, не съм казал, че разбирам кой знае колко или че от всичко разбирам.
Опитвам се да обясня, че като не можеш да обясниш на хората от които идват парите с прости думички Защо твоите открития са стойностни за тях... Това НЕ е хубаво. Щото да предположим, че правителството отпусне не 54 а 540 млн лв за БАН.
Какво ще се случи според теб?
1, Народа ще почне да недоволства, защо толкова пари отиват в БАН, щот масово хората не са ядрени физици, че да разбират всяка публикация на хората от БАН, а никой не обяснява с прости думи. 2. Ще се завъртят схеми как да се 'приберат' тея пари 3. Малко вероятно е да почнат да се откриват някакви още по стойностни неща.
|
| Пон Ное 07, 2011 1:43 pm |
|
 |
|
klez
|
tgi написа: "И понеже не ти стига акълът да ги разбереш значи нямат стойност, така е. Но само за тебе." И за още няколко милиона българи  които реално плащат за тея неща
|
| Пон Ное 07, 2011 1:44 pm |
|
 |
|
tgi
|
И понеже на тия няколко милиона не им стига акълът да решат кое е добро за тях се налага някой да ги контролира и да решава вместо тях, да. Така е открай време и ще е така докато се научат и почне да им стига акълът; по днешни данни последното ще съвпадне във времето с момента на цъфване на налъмите  .
|
| Пон Ное 07, 2011 1:53 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Благодаря за безценните квалификации ike! Виждам вече, колко ти е интелектуалния багаж... Жалко... Имах те за по-умен... Не се притеснявай - ти вече не можеш да ме обидиш с нищо... И понеже жена ми върши работа за 1 лев и е ТЪПА, за това гугълско търсене вади над 20 страници с резултати с публикации и анализи дето фигурира като автор или съавтор по западни списяния, които изобщо нямат никаква стойност и излизат само за да има с какво да си бършат задниците, като свърши тоалетната хартия. Поради същите тези причини сигурно я познават нейни колеги от цяла Европа, Щатите и Канада с които работят заедно и си обменят данни, а да, и те като нея са паразити за техните страни и само лапат заплати и осигуровки, вършейки същата работа... А защо не е избягала? Хубав въпрос... Може пък да го направи сега... След като вече се вижда, че тук наистина няма никаква надежда... Иначе ти пожелавам от сърце да ти се сбъдне желанието... Да работиш за 1 лев, да ти дават 350 и на тия пари да ти плащат осигуровки...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Ное 07, 2011 1:54 pm |
|
|