Отговори на тема  [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Следваща
Лично оръжие - дискусия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Лично оръжие - дискусия
ами той за това такива глупости говори, като не чете и не се учи от чужди грешки ще си троши главата
ти като искаш следвай го
пък нали говорим за права, ти искаш всички ненормалници да имат пищови аз искам когато се взема това решение да имам право на глас

за това питах за оградата, защото има и други разумни методи, но те не вдигат така самочувствието на страхливеца колкото да се запаше в пищов

Съб Дек 15, 2012 6:35 am
Профил
Аватар

nik написа:
ами той за това такива глупости говори, като не чете и не се учи от чужди грешки ще си троши главата
ти като искаш следвай го
...

Ми кажи му "А бе Зейфоде а на тебе хубаво ли ще ти е ако някой те застреля от засада, недей
така че виж учиш и другите на лоши работи" ....

Съжалявам, нещо съм се разкикотил, трябваше да спра по-отдавна да пиша ама то взе, че ми стана
забавно :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Дек 15, 2012 6:39 am
Профил WWW

а, ще му казвам... споделям каквото знам, той си носи глава на раменете да си решава сам

пък лошо няма да се пише/говори така разбираме кой какво крои и какви опасности дебнат в заобикалящата ни среда :)

Съб Дек 15, 2012 6:42 am
Профил
Аватар

Nik, в Чикаго до съвсем скоро беше, а във Вашингтон ДС и сега е абсолютно забранено да се притежава оръжие. Даже патрони не можеше да купи човек. И познай от три пъти - и двата града бяха и още са на първите места по убити с огнестрелно оръжие, дето е напълно незаконно и само полицаи и гардове уж могат да го притежават. В Чикаго и сега като можеш да притежаваш оръжие е абсолютно забранено да го носиш с теб извън къщата ти. Е как тогва стават тия убийства, след като по закон не би трябвало никой да има пищови. Дато се вика питам те и отговор не искам :) .
Не е зле да си припомним какво е казал някога Бенджамин Франклин: “Those who desire to give up freedom in order to gain security will not have, nor do they deserve, either one.”

Съб Дек 15, 2012 7:00 am
Профил

значи искаш да ми кажеш че до скоро е било забранено в чикаго? сега вече е разрешено? и сега очакваш изведнъж да започнат да намалят убийствата?

а няма ли опсаност досегашните убийства да си останат, и да се добавят допълнително още?

Съб Дек 15, 2012 7:16 am
Профил
Аватар

Смятам, бях пределно ясен какво искам да кажа, ако имаш проблем да го разбереш аз нямам идея как да ти помогна :) .
В същото време в Китай мъж с нож вилнее в училище и ранява 22 деца - дай сега да забраним и ножовете:
http://m.nydailynews.com/1.1220230

Съб Дек 15, 2012 7:22 am
Профил

аз разбрах какво казваш, но не разбрах ти как го разбираш това което говориш
смяташ ли че с разрешаването на оръжието в чикаго вече убийствата ще намалеят?

за щатите не знам как е, но съм бил в лондон, отделните квартали макар и съседни са толкова различни че все едно са на различни планети, просто в едните е пълно със всякаква сган от цял свят, и там престъпността винаги е многократно по висока, каквито хората такива и резултатите

Съб Дек 15, 2012 7:33 am
Профил
Аватар

А ти какво смяташ за следните факти:
- Кънектикът е на 4 то място в САЩ по строгост на законите за оръжие
- 20 годишния стрелец легално не може да притежава пишови
- Оръжието което е ползвал е на майка му и та не е можело да не знае, че сина и има проблем

Проблема не е в оръжието, а във хората. В Швейцария има оръжие в абсолютно всяка къща - за колко масови разстрела там си чул и дали всичкото това оръжие е някакъв проблем?

Съб Дек 15, 2012 7:40 am
Профил

е, горе долу и аз това се опитвам да кажа, проблема е в хората, и когато не сме в швейцария създаването на нови проблеми няма да реши старите

Съб Дек 15, 2012 7:53 am
Профил
Аватар

И след като и ти това се опитваш да кажеш как тогава забраната на оръжието ще помогне?

Съб Дек 15, 2012 8:06 am
Профил

мисля че разрешаването на оръжието ще създаде нови проблеми вместо да разреши старите
и понеже го обясних няколко пъти по различен начин в предишни постове сега само ще те цитирам :)
Dimitar написа:
Смятам, бях пределно ясен какво искам да кажа, ако имаш проблем да го разбереш аз нямам идея как да ти помогна :) .

Съб Дек 15, 2012 8:10 am
Профил
Аватар

Димитре, репликата на Бенджамин Франклин си я обърнал както на теб ти е угодно.
Нали ти смяташ че оръжието ти носи сигурност. Т.е. ти който искаш да няма спирка за въоръжаването всъщност си радетел за сигурността а не за свободата. Защото учтивостта и нормите въведени под оръжие са си точно ограничаване на свободата.
Ограничаването на носенето и употребата на оръжие в цивилното население не може да се смята за някакво ограничение на основни свободи. Това че престъпниците се въоръжават и по някакъв начин застрашават свободния ти избор ти го използваш като мотив и аргумент да се въоръжиш и ти. За да не паднеш на дъното на пирамидата.
Така че айде стига сте обвинявали опонентите си в овчедушие, мекокиткавост, толерастия и в същото време да ги обвинявате в това че ограничават свободата.
Конфликтите особено тези между нас посредствените простосмъртни се решават на момента, динамично според зависи и според обстоятелствата.
А до колкото разбирам Dimitar, zaphod, tgi и кой ли още не, по някакъв начин смятат че тези проблеми могат да се опекат от рано. Един вид да придобиеш преимущество което да вдигне шанса си за оцеляване. Ами не е сигурно. С принцип не можеш винаго да решиш частни проблеми.
Цитирам:
tgi написа:
Е, животът е бъркотия и половина, кво да се прави.

Но има разни тикви дето си мислят, че са набарали истината за принципно решаване на проблемите. Посветени демек. И все още се опитват да правят експерименти с простосмъртните.
Къде досега в темата става въпрос за налагане на забрана за носене и употреба на оръжие със закон. Става въпрос, и това е основно и моята позиция до момента, за налагане на обществена норма. Повечето обществени норми спадат към неписаните закони. Писаните закони налагат една допълнителна рамка към тях.
Престъпниците които така и така нарушават неписаните закони, трябва да се спират в рамката на писаните. И това е задача на определени хора не на всеки.
Точно когато дадеш свободата и усещането че всеки може да налага норми с оръжие. Тогава изведнъж ни изненадват такива трагични случки като в Кънектикът.
И какво правите? - бил лабилен, бил откачалка. Все много удобни обяснения.
И все след дъжд качулка.
Димитър, казваш Кънектикът бил на 4-то място в щатите. А я го сравни с България например. Или със Швейцария.
Dimitar написа:
Проблема не е в оръжието, а във хората. В Швейцария има оръжие в абсолютно всяка къща - за колко масови разстрела там си чул и дали всичкото това оръжие е някакъв проблем?

И аз мисля така - проблема е във хората.

Съб Дек 15, 2012 9:45 am
Профил
Аватар

димитре, все пак китаеца само е ранил децата, с нож не е лесно да убиеш някой, докато вашия човек изби 30, това си е много фрагове!
айде да не шикалкавиш и да се правиш на глупак - точно градове като чикаго, където лесно можеш да се снабдиш с оръжия, но трудно може да го ползваш легално, те са рай за престъпниците. толерастите за това искат пълна забрана, а не половинчати мерки, и наистина в държавите тотално забраняващи оръжията смъртните случаи са значително по-малко. а в държавите забраняващи автомобилите сигурно са още по-малко :)

Съб Дек 15, 2012 9:50 am
Профил
Аватар

zaphod написа:
...а в държавите забраняващи автомобилите сигурно са още по-малко :)

Доколкото се досещам ти нямаш автомобил. Тази декадентска вещ ти е чужда. И смяташ, че ще намалиш драстично шанса да загинеш на пътя като си купиш автомобил.

Съб Дек 15, 2012 10:04 am
Профил
Аватар

Zdrav написа:
zaphod написа:
...а в държавите забраняващи автомобилите сигурно са още по-малко :)

Доколкото се досещам ти нямаш автомобил. Тази декадентска вещ ти е чужда. И смяташ, че ще намалиш драстично шанса да загинеш на пътя като си купиш автомобил.

Е на това му се казва "както дяволът чете евангелието" :D :D :D .

Няма да вдигнеш шанса си да оцелееш ако си купиш автомобил.

Но ако ще се движиш по аутобана с автомобил имаш доста по-големи шансове да оцелееш
отколкото пеша :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Дек 15, 2012 10:09 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Следваща