| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
@ Dimitar "На линка, дето си дал има само един даунлоад бутон." И като го натиснеш отиваш на cnet.com който е изпъстрен с гуглешки реклами. Днес има само един фалшив бутон...
@ t_i_t_o : Повечето съм го направил вече - имам на разположение два свободни и три "освободени" рутъра които съм ги поразхвърлял из обхвата, има и други кандидати. Ама ако им стесня лентата и ги мина на b няма ли да се смарангяса повече - все пак и собствениците жулят само на WiFi а рутерите които не мога да хакна се ширят, някои (слава богу далечни) и на два канала. Edit: най-популярните рутъри нямат настройка за лентата обаче са на b/g/n така че ги минавам на b/g.
И все пак какво става ако имам няколко WiFi? Ще работят ли едновременно, ще се превключват ли бързо ако някой се закучи?
Относно антивирусните: ако го ползваш само за работа и почти не инсталираш програми ще минеш и без тях. Но от момента в който почнеш свободно сърфиране трябват, че и не стигат. Аз на моите компове правя каквото ми скимне и в благодарение на защитите не помня откога не съм пипвал буба. P.S.: И-нета е основен източник на буби а за него има и пасивни защити: напр. чрез Spybot S@D или светофарчето за бразуъра WOT. Последното много ускорява гуглосването защото сайтове със жълта или червена светлина хич и не ги проверявам.
|
| Вто Апр 16, 2013 7:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Тръгвам да се връщам
Е можем да го перефразираме така - ако ходим по курви, презерватива е строго задължителен. Съгласен съм 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 16, 2013 8:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: ...
Eй на това кликам, ако си мислиш, че е фалшив линк кажи:
|
| Вто Апр 16, 2013 9:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 TCPEye
На ти моето, изпробвано е:
|
| Вто Апр 16, 2013 10:55 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
 Re: ...
Тези които са на два канала са с лента 40МХз. Аз от доста време съм се вързал към един който като цяло е с добро ниво, но гледам постоянно скоростта се мени от 1МБ до 54МБ в зависимост от натоварването и околните фактори. Но като го забих на 11МБ/'б' скоростта си остава твърдо тази и връзката като цяло е по-надежна, при мен по не де, просто пробвай.
|
| Вто Апр 16, 2013 11:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: TCPEye
Бе аз ги махнах идиотщините, дето се инсталират с него - просто предупреждавах.
|
| Сря Апр 17, 2013 2:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Wi Fi
Чудих се къде да го шляпна и накрая реших пак тука. Тук напоследък ефирът доста се позацапа, пробвам се да го играя администратор ама не ми е това работата  Обаче някои от най-пречещите рутъри ме нервят допълнително: знам им паролата ама не ми дават адрес. С ръчно настроен се включвам но нито интернет нито мога да вляза в рутъра. Последно пробвах с Port Scanner и намира само мен. Някакви идеи как да намеря IP-то, че нямам много време за губене...?
|
| Съб Юли 27, 2013 6:11 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Wi Fi
Ми ако рутерът е курдисан да дава IP адрес само на списък от познати му MAC адреси би се получило така - ама дали е това един дявол знае.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юли 27, 2013 6:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Wi Fi
Междувременно си открих една простотия: хубаво си сканирам ама със Subnet Mask по подразбиране, сега я направих 255.255.0.0 ама не помогна. Обърква ме това: SSID и паролата са както майка им ги е родила, само някои пароли ги научих след "профилиране". И този човек да има акъл да смени IP-то и MAC-Filter?! Между другото тук има доста неща на прост език и то български, стига да ми се чете. Едит: ааа ужас! Догодина ако дойда най-важното условие в избора на квартира ще е достъп до интернет!
|
| Съб Юли 27, 2013 7:07 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: Тръгвам да се връщам
А бре Бонго - няма ли там ципорка, лаврачец, хамсийка и други вкуснотийки?? Стига с тези интер-минтернети......... 
|
| Съб Юли 27, 2013 7:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Има ама не съм в отпуска - от тук нататък ще ми пуши яко гъза и дори когато те черпят отказваш. Ама без интернет не може.
|
| Съб Юли 27, 2013 7:55 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 ...
Да довърша интернетската тема (засега): Пуснах всички рутери до които се докопах на "b" и нещата се подобриха - и без това не се синхронизират на над 10Мбпс. За съжаление поради непрекъснатите промоции напоследък някои от старите изчезнаха и се появиха много нови на "n" в които не влизаш като у лелини си а за Backtrack и подобни нямам време/желание - нали съм за малко. Така и не разбрах как да намеря Default Address когато DHCP-то е забранено - има такива рутери. За изпроводяк давам една програмка за Thomson - WEP: въвеждаш хекса от името му и получаваш паролата 
|
| Нед Окт 06, 2013 4:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 ПЪТЯТ ОКОЛО СОФИЯ
Гуглето ми предлага да мина през Орлов мост В общи линии: искам от Благоевград да стигна до Ябланица. Колкото пъти съм минавал по северното околовръстно ми е яло 3-4 часа и баба Рено е оставала без антифриз. Колкото пъти съм минавал по южното околовръстно съм попадал в лудница-движение, спират ме катаджии и окривявам по някоя джанта (последно беше ужаст!). Откъде да премина? ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
| Нед Окт 06, 2013 4:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: ПЪТЯТ ОКОЛО СОФИЯ
като видиш българската граница, дърпай ръчната, върти на 180 +/- 5 градуса и газ, газ усвет 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Последна промяна MYXATA на Нед Окт 06, 2013 10:49 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Окт 06, 2013 5:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Re: ПЪТЯТ ОКОЛО СОФИЯ
Муха, смешно ти е на тебе ама на мен ми се ревеее Ако знам, че са пооправили ямболските пътища ще карам по магистралата до Туркия и после забивам право на север...
|
| Нед Окт 06, 2013 6:38 pm |
|
|