|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 6:22 pm
Самсунг губи делото срещу Епъл...
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Самсунг губи делото срещу Епъл...
Аз смятам да приключа участието си в тая тема, като ви пусна два линка, от които доста от заблудите в тая тема ще се разсеят (поне би трябвало де  ). В тях може да видите как и кой проверява патентите, какво може и какво не може да се патентова (включително в областта на софтуера), какви видове патенти има и какво представляват, както и дали ви е необходим патентен адвокат (т.е. дали трябва да храните тези лоши хора), за да регистрирате патент. Силно се нядявам доста неща да се изяснят (за който му се чете де - другите могат да продължат да си разсъждават на глас  ) : http://www.bitlaw.com/source/mpep/index.htmlhttps://rapidshare.com/files/1077894547 ... urself.rar
|
| Пон Сеп 03, 2012 1:43 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Недей бе Димитре, без теб е скучно - кого ще ядем?  Иначе и аз съм чувал, че за патент ти трябват няколко стотици К долари ама ако е за дизайна на тухлата ще се намерят 
|
| Пон Сеп 03, 2012 2:34 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз мисля, че неща като геометрични фигури, цветове, посоки на движение и други такива съвсем основни неща, НЕ могат да подлежат на патентоване. Ако някой идиот утре реши, че може да патентова цветовете на човешката кожа, например и почне да съди целия свят за нарушени патентни права, какво правим тогава?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Сеп 03, 2012 3:55 am |
|
 |
|
zaphod
|
е, не я ползва цял свят. мисля че извън америка, ако напишеш песен, няма нужда да я патентоваш или както там се казва при песните, автоматично се защитава, докато в америка не е така, който пръв патентови са правата. иначе за 10те интелигентни срещу един хич не е аргумент, разбира се че има как десет интелигентни хора (ако въобще сме такива) да се заблудят и да защитават глупост, дори понякога е по-лесно да се заблудят именно интелигентните.
|
| Пон Сеп 03, 2012 7:27 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
Абе не е 10:1 щото в това отношение подкрепям Димитър, патентите изобщо не са безсмислени, но никой никого не задължава да патентова, всичко е по желание, ако ти днес имаш идея и не я патентоваш, а утре я видиш реализирана другаде и носеща милиони проблема няма да е в тоя другия който е направил продукта, дори да ти го е откраднал, а в теб че не си си го патентовал.
|
| Пон Сеп 03, 2012 10:57 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тук само tgi твърди, че са безмислени. Аз като човек, имаш отношения и интереси в патенти, не твърдя такова нещо. Просто ми се ще системата да не е толкова подчинена на корпоративните интереси, колкото на научни и технологични постижения. В момента, особенно в САЩ, патентната система е 99% финанси и корпорации и 1% наука и иновация. Не това би трябвало да е съотношението, това е тезата ми. Виждам го и в мойта област. Реален разговор с патентен специалист - "фирма n е завела дело срещу нас за нарушен патент, бла-бла. Каква е първото нещо, което трябва да направим? Не е да почваме да се готвим за делото ( с документация и т.н.). Първата работа е да заведем насрещни контра дела за нарушени наши патенти. Почвайте да търсите за какво да ги ударим. " Е не я разбирам аз тая работа... не е нормално.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 03, 2012 12:45 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Разбира се Зейфод е прав, че много лесно 10 (или 100,1000..) човека могат колективно да грешат, доказателства за това колкото щеш откогато щеш. Не е вярно, че по-интелигентните е по-вероятно да сбъркат при равни други условия, разбира се, ако и да грешат по-често като абсолютна стойност (просто им се налага за вземат по-голям брой решения).
Тезата ми, че патентната система е вредна и противоестествена не е толкова недоказуема. Животът е конструиран така, че споделянето на знание и съответно генерирането на ново е основен приоритет. Видял единият маймуняк как другият разравя мравуняка с клечка та да изближе мравките и той направил така. Ама първият маймуняк се ядосал и набил тоя, дето го копирал.... До това опира патентоването. Или някой си мисли, че няма кому във времето и пространството днешните ни изобретения да изглеждат не по-слжни от клечката на маймуняка...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 03, 2012 1:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
Ами така е, адвоката търси адвокатски подходи, нападението е най-добрата защита, това се отнася за всички случаи, естетсвено е така да ви каже, това според мен е и по коректно, защото ако намерите за какво да се хванете шанса да стигнете до споразумение в което никой на никого не плаща е много голям, иначе ще се увъртиш в едни дела, експертизи и простотии, и парите които ще платиш на адвоката ще са повече от техните претенции към теб, а дали ще спечелиш отново не е ясно. Съдебната система навсякъде е много сходна, въпреки на пръв поглед да не е така, факта че в нея работят хора я прави такава. Понякога доказването на нещо очевидно е много трудно, понякога невъзможно, а съдебната система се интересува от доказатлства и експертизи, не от това дали е очевидно или не.
|
| Пон Сеп 03, 2012 1:46 pm |
|
 |
|
mandarinka
Ранг: Минаващ
|
И колко ви е средният коефициент на интелигентност на десетимата? 
|
| Пон Сеп 03, 2012 9:48 pm |
|
 |
|
mandarinka
|
Бъгарската съдебна система е ясна - тя е като българските инженери, само не ми стана ясно кое точно у нас пречи да съдиш всеки за каквото се сетиш. 
|
| Пон Сеп 03, 2012 9:51 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да ама айфони и коли можем да си внесем, докато правосъдие не можем. 
|
| Пон Сеп 03, 2012 10:34 pm |
|
 |
|
mandarinka
|
Не можем, затова Цветанов ползва услугите на чуждия съд на ишлеме - "Ние правим всичко възможно българските граждани, извършили престъпление в чужбина, да не ги съди български съд".
|
| Пон Сеп 03, 2012 10:49 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 03, 2012 11:17 pm |
|
 |
|
mandarinka
|
Важно ми е, за да знам дали да се доверявам на тия десетимата, или на Димитър. 
|
| Пон Сеп 03, 2012 11:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами имаш 11 страници тема. Предостатъчно матриал за да направиш анализ и да решиш.
|
| Пон Сеп 03, 2012 11:35 pm |
|
|