Отговори на тема  [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Следваща
Смартофон - осветлете ме малко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Смартофон - осветлете ме малко
Е ама то май дори не е андроид (демек линукс) а някаква тяхна си затворена система,
епълски чешит зарибявка за абонаменти. Облаци, глупости. Нищо против облаците,
който иска да си лети из тях, ако не ми се забранява да си имам собствен диск - ама
бутат точно натам с колкото сила имат гадините, всички в бранша от щатите, явно
това е политиката. Никой няма да ти гледа какво имаш в облака, неее - ти само ела там
да ти наденем каишката. След 5-10 години като поизчезнат дисковете за масова
употреба (ако не и след 1-2) пак ще преговаряме.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Сеп 07, 2012 3:04 pm
Профил WWW
Аватар

в афропейския цоциалистически съюз мобилния интернет навсякъде е тесла, че и скъп отгоре. wifi зоните са на дебели цени, всичкия мобилен роуминг е на такива цени, че с малко невнимание може да хвръкне една месечна (бг) заплата. за друго съдържание - не знам, аз не съм купувал нищо. ако дадете пример за нещо, ще ми е интересно.

облак би ме заинтересувал, ако е на моя територия. но това е друга бира и е далеч от масовия фейсбук маниак. не знам как се държи офис пакета по мобилните джаджи, дали може реално да се върши работа като заместител на шлептопа. но това пак не е в контекста на портативен телевизор.

Пет Сеп 07, 2012 3:50 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Не услугите им търсят хората.

Щом казваш :D .

А иначе нямат никакви слотове, защото както вече казах хората искат в облака и на черешата. Представи си среден американец, който има няколко от тези джаджи и ги ползва по различно време в зависимост от това което прави. Прибави към тях и служебните и се получават поне няколко телефона, таблета и мп3 плеъра на човек. А сега си представи да тръгнеш да синхронизираш само музиките и снимките на всички от тях, за да можеш да си слушаш същата музика, да гледаш същите филми, четеш същите книги и гледаш същите снимки. Това е направо някакъв ад и отнема много време да се прави. Затова най-важното нещо е сървиса, не колко му е голям дисплея и мощен процесора. И като прибавиш към сървиса облака, където всичко се съхранява и всяко устройство, което имаш има достъп до същото съдържание и тогава вече разбираш за какво точно става въпрос. Ти искаш това да го правиш с SD карти, хората тук искат нищо да не правят и всичко да е автоматично, защото времето е пари или пък можеш да си го прекараш по много по-приятен начин от това, да се ровиш във файлове и да ги синфронизираш, или пък защото не искат да бъдат гийкс. Ей това нещо им убягва на жълтурите, защото мислят точно като теб :D .
Последния Киндъл таблет беше с андроид, не ми се вярва новите да са с нещо друго, ама ще чекна де, да не бъркам нещо.

Последна промяна Dimitar на Пет Сеп 07, 2012 4:36 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 07, 2012 4:33 pm
Профил
Аватар

Виваком явно са направили приятно изключение с техния интернет. За 5 лева на месец
имам 128kbpS (баси, не толкова отдавна това беше ISDN скорост и се броеше за бързо,
сега си е баавно... :-) ) без ограничение и някакви мегабайти на пълна скорост. VOIP през
скайп работи - с редки прекъсвания, не повече отколкото и през нормална мрежа, да се
уебчи става с известно търпение (сайтовете са станали натоварени с боклуци... :D ),
а бе добре ми е да го имам в тоя му вид.

Облак в къщи човек да си организира е дреболия, то аз го и правя де (през ftp :D :D :D ).
За VNC гледане 128 kbpS е прекалено бавно обаче.

Пет Сеп 07, 2012 4:35 pm
Профил WWW
Аватар

И какво точно можеш да правиш с тези 128кбс освен да си лафиш по скайп :? ? Тук говорим мегабити, щото трябва и филми и телевизия да могат да се гледат :D .

Пет Сеп 07, 2012 4:38 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Цитат:
Не услугите им търсят хората.

Щом казваш :D .

А иначе нямат никакви слотове, защото както вече казах хората искат в облака и на черешата. Представи си среден американец, който има няколко от тези джаджи и ги ползва по различно време в зависимост от това което прави. Прибави към тях и служебните и се получават поне няколко телефона, таблета и мп3 плеъра на човек. А сега си представи да тръгнеш да синхронизираш само музиките и снимките на всички от тях, за да можеш да си слушаш същата музика, да гледаш същите филми, четеш същите книги и гледаш същите снимки. Това е направо някакъв ад и отнема много време да се прави. Затова най-важното нещо е сървиса, не колко му е голям дисплея и мощен процесора. И като прибавиш към сървиса облака, където всичко се съхранява и всяко устройство, което имаш има достъп до същото съдържание и тогава вече разбираш за какво точно става въпрос. Ти искаш това да го правиш с SD карти, хората тук искат нищо да не правят и всичко да е автоматично, защото времето е пари или пък можеш да си го прекараш по много по-приятен начин от това, да се ровиш във файлове и да ги синфронизираш, или пък защото не искат да бъдат гийкс. Ей това нещо им убягва на жълтурите, защото мислят точно като теб :D .
Последния Киндъл таблет беше с андроид, не ми се вярва новите да са с нещо друго, ама ще чекна де, да не бъркам нещо.

Това, че ползват каквото има за ползване не значи, че купуват заради него. И аз ползвам каквото
съм купил, ако и малка част от всичкото да е било причината да купя. Ползвам и неща, които предпочитам
да ги няма. Та разбирам прекрасно, сигурно по-добре отколкото си мислиш, за какво става дума.
Знам какво е да накараш клиента да избере твоя продукт - просто ми се е налагало да го правя,
има _огромна_ разлика между това, което се приказва и това, което реално се цени.

Пет Сеп 07, 2012 4:39 pm
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
И какво точно можеш да правиш с тези 128кбс освен да си лафиш по скайп :? ? Тук говорим мегабити, щото трябва и филми и телевизия да могат да се гледат :D .

Всичко, което бих правил навън. Филми и телевизия на улицата колко хора гледат.
За тях има wifi, има жица. 3G/4G мрежата не би издържала и минута ако хората реално
се опитваха да гледат ходейки/карайки (или може би би издържала, зависи колко хора
ще оцелеят за колко време да я товарят :D :D ).

Пет Сеп 07, 2012 4:41 pm
Профил WWW
Аватар

Ами ще се учудиш колко много хора гледат на улицата и да - мрежата не издържа, като пуснаха 3G айфоните. Сега вече ги оправиха и е ОК. Примерно при нас във фирмата масово можеш да видиш работниците особено тези, които тестват и не им се налага да правят нещо по 15-на минути да гледат спорт, филми или там каквото си искат. Съответно всички са с хай-енд телефони. Същото е и през почивките. Същото е и по улиците, метрото и т.н. Т.е. хората ползват сървиси нонстоп. Не е като да няма таблети с SD карти и USB-та за по 150$, ама всички си купуват скъпите с облаците. Та ти не си никаква представителна извадка, защото ти лично до преди 2 месеца тотално ги отричаше тия джаджи :D . Същото се отнася и за 90% от потребителите в БГ, въпреки, че Цецо сега пак ще каже, че не ядете доматите с колците :D .

Пет Сеп 07, 2012 4:58 pm
Профил
Аватар

Във фирмата не е "навън", там сигурно имате wifi. По някакви полигони може би
Не че не ми се ще и аз да имах 14MbpS мрежа без ограничение по байтове ама в джунглата
и на голо покритие се радва човек. После аз няма да я ползвам навън, аз и така малка
част от наличното ползвам, но ще е свестен бекъп за другата мрежа тук. Ако не струва
повече от сегашната разбира се, не бих платил повече за по-бърза 3G мрежа.

Цитат:
... Не е като да няма таблети с SD карти и USB-та за по 150$,...

Всъщност няма, не и със свестен дисплей (от 1280 точки на ред нагоре, AMOLED за предпочитане).
_Това_ е същината, която предполагам е трудна за виждане през всичките заслепяващи рекламни
светлини там :) .

Пет Сеп 07, 2012 5:09 pm
Профил WWW
Аватар

Бе човек, никакво Wi-Fi нямаме поради секюрити причини - хората си ползват 3G-то на телефоните. Баси, толкова ли е трудно да приемеш, че не всички мислят като теб и има милиони хора, на които не им пука че си държат музиката, книги и снимките в облака 8O ?

Пет Сеп 07, 2012 5:38 pm
Профил
Аватар

О за снимките и глупостите и аз бих го правил, ако имах работещо 3G на пренебрежима цена.
Просто тук няма.

На мене проблемът ми е с премахването на _другите_ опции защото имало облак, все пак
имам и неща различни от глупости. Не ми трябва нищо повече от вече наличното като
комуникации за тях, проблемът ми е в това, че гадините ги използват за да затворят
всичко останало - единствено заради контрола. Ей го хард дискове скоро няма да има
на пазара - без да бъдат заместени, просто дебелосерковците осигуриха облаци
и вече си длъжен да им дадеш _не_само_глупостите_си ако искаш да живееш.

_Това_ е истинската цел на всичките тия облаци и безсмислици, които както казах бих
и аз ползвал за глупости, физиологичните ми нужди са средностатистически човешки,
но губя още една свобода, нещо, което публиката не я интересува поради средностатистическата
и тъпота.

Пет Сеп 07, 2012 5:49 pm
Профил WWW
Аватар

Ами аз ясно съм написал още в предишните мнения за какво става точно въпрос, ама то май не четеш както трябва. За какво ми е да си синхронизирам други (примерно сорсове) файлове по всички телефони и таблети. Много ясно, че става дума само за забавления. Иначе не виждам как ще изчезнат хард дисковете и флашовете или кажи го с други думи локалния сторидж. Това са пак някакви само твои фобии :D .

Пет Сеп 07, 2012 6:34 pm
Профил
Аватар

В тая връзка да пробутам и цитат от 30-тина годишния Джон Ленън :

"Keep you doped with religion
And sex and TV
And you think it's so clever
And classless and free
But you're all fucking peasants
As far as I can see"

:D :D :D

Това човек неживял в западна страна трудно може да види колко е актуално.
Както и масата хора живели само там, разбира се.

Пет Сеп 07, 2012 6:43 pm
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
Ами аз ясно съм написал още в предишните мнения за какво става точно въпрос, ама то май не четеш както трябва. За какво ми е да си синхронизирам други (примерно сорсове) файлове по всички телефони и таблети. Много ясно, че става дума само за забавления. Иначе не виждам как ще изчезнат хард дисковете и флашовете или кажи го с други думи локалния сторидж. Това са пак някакви само твои фобии :D .

Бе моля се да си прав, моли се и ти. Самсунг вече не правят дискове, сигейт са ги
глътнали тихомълком миналата година някъде. Колко производителя останаха. Утре
като кажат, че и деск- и лап-топ са "аут" и малоумната публика спре да ги купува
защото на нея и без друго нищо повече от облачни телевизори не и трябва, и те са
и в излишък като възможности всъщност - и отиде тя.

Пет Сеп 07, 2012 6:45 pm
Профил WWW
Аватар

Ами щом на публиката няма да и трябва локален сторидж, значи няма да ги правят и толкова :) . Това са все неща, които за 90% от хората въобще не са важни и с нищо няма да и промени живота реално, защото това че те ползват технологии не означва че не живеят както преди 200 г. Важно да са наядени, облечени, сексуално задоволени и да има зрелища. Друго не ги интерисува и аз лично не виждам какъв е проблема с това :) .

Иначе гледай какво става:
http://it.dir.bg/news.php?id=11931536
После що патентите били хубаво нещо - еми как няма да са :D .

Пет Сеп 07, 2012 6:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Следваща