Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Още един резил за България 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Още един резил за България
Цецо написа:
Щом живея тук съм част от това. Избора е мой :)

Как пък не. Плащаш ли за чалга? Съмнявам се. Аз със сигурност не плащам и
никога не съм плащал. Не вярвам и ти да си.

Куп подобни примери ги спестявам заради очевидността им.

Вярно, че имаме избора да се махнем от тука, аз съм го и правил когато
затворническият режим ми беше прекалено тежък. Но с това, че съм тука не
само не съм станал част от селенията и простотията а съм я намалил със своя си дял, че и
продължавам да го правя, надявам се.

Cekins написа:
Мноо ми е интересно, колко от вас дето плюете по поп-фолка като джаснете вде-три ракии почват фърлят гюбеци ... и забравят всичко против фолка.

Ако и да намериш такива - със сигурност не разчитай на мене :D - то ще е от обикновена
липса на музикален вкус, поне 50% от хората нямат такъв. Може и над 80% да са в БГ.
Но те много хора като пийнат почват да вършат несвойствени им неща та нищо
интересно няма да ти каже тая статистика :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Сеп 17, 2011 7:20 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Още един резил за България - ?!
Ааа, не съм съгласен със заглавието! ТОЗИ РЕЗИЛ си е перманентен най-малко от 20 години насам а чалгата отдавна има статут на държавна политика. И не намесвайте циганите тука - те нямат думата, само политиците ни :vom:
От години предаване без гост Митю Пищова или Азис не е на висота а избори без гласуване за най-щедро обещаващия не съществуват. Още от комунистическо българинът има кусур да вярва на телевизията като на върховна истанция, те затова се навъдиха толкова много, че да се чудиш с к'во се изхранват в малка и бедна България.

А моето последно куче в БГ бе пале прибрано от улицата за да не измръзне. Мурджо растна и порастна, стана изненадващо умен и здрав пес с мноого таланти, обичаше плуването и децата, не беше зъл но имаше достойнство. Музикалният му вкус бе самороден: най-обичаше да прави бек-вокали на Ян Гилън а само да чуеше думата "чалга" побесняваше.
Да ама аз отпътувах, него уж го уредих за пазач на един автопарк - умен бе и трябваше да се справи ако му го бяха обяснили.
След години минах набързо оттам: Мурджо се бе присламчил към съседното чалгарско заведение в което кебабчетата бяха евтини и от соя. Като ме видя на момента помиярските му очи се проясниха и поиска да тръгне с мен но му казах, че манджата е там отсреща пък и пътищата ни са се разделили. Мурджо на мига се префасонира отново в помияр и бавно пое към служебния изход със соените кебапчета в чалга съпровод.
Мисълта ми бе: човекът също е животно, особено когато други животни го третират като такова...

P.S.: педераст означава изнасилвач на деца. Използвайте "педерунгел" , че току-виж Азис си наел грамотен пиар и в резултат на това почне да се снима в клиповете си с деца. Те това вече освен гадно ще е и резил и пак ще го гледат...

Съб Сеп 17, 2011 11:03 pm
Профил

Cekins написа:
Мноо ми е интересно, колко от вас дето плюете по поп-фолка като джаснете вде-три ракии почват фърлят гюбеци ... и забравят всичко против фолка.

А ти Cekins, фърляш ли гюбеци, като отпраскаш 2-3 ракийки?

Нед Сеп 18, 2011 6:42 am
Профил
Аватар

аз фърлям, но аз съм си прос :)

Нед Сеп 18, 2011 7:54 am
Профил
Аватар

аз пък не мога да пия толкова :D е, освен, ако... "2-3 ракии" в каква дименсия е?

чувал съм много звуци, въпреки че не ми е работа. но не мисля, че са много песните на "това", които ще си пусна втори път. или дори първи път.
в случая обаче не ме дразни толкова много звука, колкото парадирането с поведение.
и съм изумен от това, че много хора ги кефи "това".

във всекидневната залисия, някак си сме пропуснали какво е станало с обществото.
верно, преди 40 години милиционерите са забранявали битълс и елвис, гонеха за дълги коси, дънки, къси поли.
но музиката е останала, а в повечето случаи късите поли радваха окото.

сега също има къси поли. и голи пъпчета и какви ли не други работи, стар съм веке за всички детайли.
и колкото е по-грозно тялото, толкова по-предизвикалено се показва. за мен няма нищо естетично в разголването на месесто тлъсто поясче с обичка, придружено с безформена трътка в 20 сантиметрова поличка или потурки. ама по улицата е пълно. и защо не - след като азис си показва всичките си работи наляво и надясно, че и по билбордове, значи - може.

и онзи комик наистина е прав. какво да обясниш на едно осем годишно дете (момченце)?

Нед Сеп 18, 2011 9:32 am
Профил
Аватар

@ike - алкохол не пия поради здравословни причини. Така че въпроса ти става леко безсмислен :) . Ако ще се кефя на чалга ще трябва да го правя на трезво.

Колкото до музикалните ми вкусове - не мога да изтърпя простотията. В момента слушам Jean Michel Jarre - Equinoxe. Ама чакам включване от Max Cavallera и Astral Projection.

Обаче можеш да се учудиш какви неща раждат източноевропейските изпълнители - сърби, гърци, албанци и т.н. Без да поне веднъж да си слушал нещо, не е правилно да го квалифицираш като "боклук", щото може и да не е. Наште в общи линии само копират.

Нед Сеп 18, 2011 11:23 am
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
....
Обаче можеш да се учудиш какви неща раждат източноевропейските изпълнители - сърби, гърци, албанци и т.н. Без да поне веднъж да си слушал нещо, не е правилно да го квалифицираш като "боклук", щото може и да не е. Наште в общи линии само копират.

Правиш ли разлика между чалга и попфолк?

Нед Сеп 18, 2011 12:09 pm
Профил WWW
Аватар

Аз правя ама много хора не я правят.

То и няма нищо странно в това, щото тия дето правят чалга имат огромното желание да се квалифицират като попфолк.

Нед Сеп 18, 2011 12:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Аз правя ама много хора не я правят.

То и няма нищо странно в това, щото тия дето правят чалга имат огромното желание да се квалифицират като попфолк.

Аз говоря не как се самоопределят певците, а как се класифицира музиката. А има и добри фолкпевци, които по кръчми и свадби пеят и чалга, за да задоволят вкуса на стадото.

Нед Сеп 18, 2011 12:45 pm
Профил WWW

ike, не знам там по горе сериозно ли го пишеш или не, ако питаш мен не е никак преуспял, най-малкото че ако реша ще го купя и вместо да пее ще прави свирки на магистралата, някои хора бъркат популярността с това да си преуспял, мисля че не съм единствения който може да си го купи тука, но може да съм единствения който е щял да го шамаросва, друг е въпроса как попаднах на едно място с това нещо.
Относно това кой какво слуша като се напие .... е аз слушам всичко но не и чалга, и то не под никава форма, поп фолк няма, има си чалга, преди 2 седмици си тръгнах от сватбата на брат ми щото взе да става много чалга, ако не беше жената да ме вкарва в пътя можеше преди да си тръгна и нещо друго да се случи, та толкова по въпроса кой какво слуша като се напие, може да съм ебал 200 кг крокозаври но чалга не съм слушал, или най-малкото нямам такъв спомен, но пък не ми се случва да забравям като пия.

Иначе това създание, а и много други, просто пеят това което се търси, прост народ така е, едно време римляните са контролирали с кръв и зрелища, и по някой комат хляб и чаша прокиснало вино, днес с чалга и зрелищни акции срещи "изедниците" на народа ...

Нед Сеп 18, 2011 7:15 pm
Профил
Аватар

Трябваше да го ошамариш...
Тука проблема не е музиката. Аз не слушам такава музика и не правя разлика между чалга и поп фолк. Но...на който му харесва да си я слуша. Най ме дразни поведението и нахалството на това човече. А как се обяснява на дете всичко това? Преди време минавах под моста на НДК с един колега, а отгоре се събираха такива май парад да си правят. И гледам долу едно дете(момче 8~10 годишно) тръгна да пресича булеварда направо между колите. Понеже беше дребен и никой не го вижда от колите и никой не спира. То и никой не очаква там да пресича някой. Та изтичах аз и го хванах през кръста и го изнесох на острова, където е макдоналдс. Питаме го с колегата къде отива. Казва до макдоналдс. Питам го защо не мине по моста и по стълбите, където е и единственото място за пешеходци. Казва "Аааа не... горе има СПИН". И с колегата се спогледахме и ми светна как находчиви родители са избегнали неудобните обяснения. Просто са му казали ГЕЙ=СПИН...точка... И малкия е готов да тича между колите вместо да мине по моста. Е как да не ги шамариш гнусните албатроси ???

Пон Сеп 19, 2011 7:30 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Значи въпросната личност е виновна, че един родител не му е удобно да обясни на детето си за секса, птичките, пчеличките и болестите? Щото таткото може вечер да удари 5 ракии и да гледа силиконките(щото те за слушане не стават), ама не може да седне и да поговори с детето си. Или майката?

Чета от 2 дена и просто не ми го събира акъла - интелигентни хора, пък се занимават с подобни щуротии.
Не Азис е виновен. Той е резултат, а не първопричина. Ерор месиджа на края на симулацията, а не бъга, който води до това.
Пък и в крайна сметка на кой му пука реално. Поредния шантиклер с предизвикателна визия и поведение. (Една вметка, бат Азо има глас, това никой няма право да го отрече, щото ако го направи е най-обикновен лъжец)

Пък и хайде да погледнем глобално - хамериканците си имат разните там рапърчета, дето са с едни дрешки тип "мамо нааках гащите" и разни "блинг-блинг" дрънкулки (в общия случай китайски, че са по-лъскави от истинските). Та тия същите пеят за "ела ми го фани", "натаковай кучката", "убий тоя дет не те кефи" и всякакви такива възвишени неща. И тия пичове се котират, при това много.

Айде стига, вярно педераси много, ама също така и най-обикновени хомосексуалисти дето завиждат....

Пон Сеп 19, 2011 8:27 pm
Профил
Аватар

Разбирам недоумението ти, но нещата не са само черни или само бели. Тука не става въпрос да говориш с дете за секс, за птички и пчелички. От теб се иска да обясниш нещо дето никой не може да обясни. Едно е да говориш на детето си за мама и татко или за кокошката и петела. Интересно ми е какво ще обясниш ако те пита как два петела могат да снесат яйце.

Пон Сеп 19, 2011 9:01 pm
Профил
Аватар

Може да му обясниш, че има различни видове любов. Примерно. Въпрос на възпитание на родителите. Аз лично поне така го виждам.

Пон Сеп 19, 2011 9:11 pm
Профил

CarBeta написа:
Трябваше да го ошамариш...

На малко бях, но това е бързо и навреме се ската при някакви явно познати чалгаджийчета, мутрагенчета както се досещате, после трябваше да ни пишат по вестниците, а и тези които ме замъкнаха там може да се сетите че не са слушали Мейдън и Металика, и те си бяха диви чалгаджии .. навряха ми някаква чаша да не съм се занимавал са педерасти ... ама иначе го слушат де, но то .. няма как, и такива познати имам и то не малко, то аз не се сещам за някой от този ми род познати дето да не слуша чалга, дет се вика селянин тъп със глава голяма .... няма начин, но пък са полезни за определен род бизнес :) .

Пон Сеп 19, 2011 9:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща