Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
hi end cortex - LPC vs STM vs Kinetis 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: hi end cortex - LPC vs STM vs Kinetis
FiTTiLA написа:
Общо взето задачка за Edge detection на JPEG картинка, която се разпалелява на 8 MicroBalze-a върви доста прилично ... ако тези се навържат на една тава ... сигурно ще кърти мивки ...

Имаш предвид нещо такова? Вярно, че доооста им е ограничено приложението и като се замисля за нещо, което мога да строя с ФПГА и се усещам, че да сложа един такъв ще ми легне много по-евтино за доста неща, които искат сметки, та се налага да ги изнасям към програмируема логика. Само правенете на интерфейси ме притеснява - нещо не им разбирам идеята - вярно, че достъпа до пиновете е бързичак и ако искам паралелн интерфейс, SPI, UART - ок, ще го напиша, ще работи ... ама на ти USB/Ethernet - никакъв шанс да спестя време, по-скоро ще ми побелее косата :D А и колкото памет му дават - какво да сложи вътре човек ...
Иска се да се пипне и ще е удобно да се ползва, ама дали ще издържат достатъчно дълг, та да еволюират...

Пон Сеп 26, 2011 10:22 am
Профил WWW

Мнение Re: hi end cortex - LPC vs STM vs Kinetis
head_up написа:
ама дали ще издържат достатъчно дълг, та да еволюират...

тия чипове съм гледал преди мннооо години и като гледам не са еволюирали кой знае. Верно, оцелели са което пак е нещо, но до там.

Абе хубави са за академични цели, но за бизнес приложението им е силно ограничено. За нещата с които аз се занимавам е изключено, някои може да им намери приложение, но ще е трудно... В бизнеса е важно цялостно решение, не само да имаш една добра идея. Е, примерно тия интересна архитектура, ама като им погледнеш консумацията... направо кошмар. Ако пък е за производителност, новите FPGA имат такива ресурси и гъвкавост... А на РС пазара да не говорим за видеокарти с безброй GPU-та вътре.

Нещо далеч по-просто като идеята на NXP с двата кура може да има далеч по-голям успех. Но и те само с добра идея и кофти реализация....

Пон Сеп 26, 2011 10:41 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2