|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: HP е наред ...
Мне, ралзика в цените няма, но избор голям няма. Ако говорим за CAD/CAM приложения много малко са възможностите, изобщо даже не знам има ли CAD/CAM ьа електорника който да върви там, въпреки че ментора като unix изчадие би трябвало да няма проблем с MAC. Относно продукти за графична обработка е обратното, там повечето продукти излизат първо за MAC OS, същото е и с продуктите за видео/аудио едитинг, някои дори и то от най-добрите, се предлагат само за MAC OS. Аз лично пробвах DraftSight, даже на едната колежка сме и го турили, софта де то за друго е малко стара, но не съм очарован, под Win се държи по-добре. Аутокад има за MAC работи, но това което ме дразни е липсата на строго определен работен прозорец, всичките ми толбари и др подобни са отделни прозорци на десктопа .. абе не ме кефи.
Относно цените, ами ако сравняваш с цени на асемблирани компютри е едно, ако сравняваш с цени на Dell е съвсем друго. Примерно ни се налага да изпозлваме Dell рбаотни станции за някои софтуери, цената определено не е от добрите, едната виртуална матрица идва с HP другата с Dell, подобна машина закупена от BG доставчик и то доста качествен, струва с 30-на процента по-малко, да не говорим пък за масиви ако се купуват. Наскоро гледах едни работни станции на ейпъл във връзка с едно аудиоприложение, ами цените не бяха много по-различни от Dell, но като визия а предполагам и качество ги надминават.
|