|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Милко, Морко и Маша
абе за носене до щатите няма проблем, въпроса е да няма други животни на полета, има лимитация, а лятно време не карат животни в товарният отсек, много топло можело да им стане .. вс еми е чудно зимата пъл не им ли става много студено ама така е. Иначе аз има какво да карам, две кучета трябва да закарам като начало, едното е малкоможе и за плюшена играчка да мине, другото обаче е голямо, ще чакам да застудее иначе няма шанс да го вземат в кабината. И една котка има да нося натам, тя оригинално си е американка  А за чиповете слагат, трябва им чип, имунизация и пашапорт, имунизацията е малко притеснителна, има опасност от тумор на мястото на поставяне та ако няма да се вози животното няма смисъл да се рискува, поне при котетата е така.
|
| Пон Авг 15, 2011 1:04 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Баси, аз на шега го предложих като нещо дето ми се види невъзможно да ме накарат аз да го направя (съответно очаквах и с тебе да е така), а ти се оказа 100+ пъти по-гърмян заек отколкото бих могъл да предположа... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 15, 2011 1:26 am |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
И аз си преноесох моя котарак, не можах да удържа на напъните на моите жени. Ами те имунизациите си вървят всяка година, но тук специално искаха и кръвен тест за антитела с/у бяс. Достатъчно е веднъж да е бил направен и ако след това е било реваксинирано в срока на годност на ваксината, всичко е наред. И разбира се всичко е удостоверено в паспорта. Иначе, да слагат се чипове и няма никакви проблеми. Полета с три самолета го издържа геройски, с някакво хапче и гладна диета около 12 часа преди старта. Разхождахме го по летищата на каишка - голям цирк беше. Малко се бунтуваше от време на време, ама като не му обръщахме внимание и се кротваше. Проблема за превоз в салона на самолета е, че се прилагат изискванията за размера на багажа, а те са 20х40х55 и общо тегло до 8кг, т.е. кошницата + животното. А сега си представете примерно 7кг. котарак в подобна клетка. Смешна работа. Отделно е, че подобна кошница е невъзможно да бъде намерена. Ние взехме нещо като 36 х 30 х 50. Но никой не ни направи проблем. Освен това различните авиокомпании имат различни ограничения и те до известна степен зависят и от големината на самолета. И трябва да знаете, че когато се обявява животното за превоз в салона на самолета, трябва да се изчака потвърждение, защото имат някакви изисквания за макс. 2-е животни в салона. Следователно, колкото по - рано го направите, толкова е по - голям шанса, да може. В нашият случай, най - интересното беше, че и на влизане в страната никой не ни провери. Минахме все едно се разхождахме по стъргалото.  Ииии познайте - веднага си помислих: Ей какаъв бунак съм да дам толкова пари за ... 
|
| Пон Авг 15, 2011 9:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аааааа те моите животни са околосветски пътешественици, котката дето е сега с нас си е мей ин УСА, имах едно куче което го вяодих и върнах, за съжаление нещо се спомина, ако питате жената аз му видях сметката. От там си докарах и два котарака, улични ама готини, чисто бели, братя бяха, едното обаче скочи от прозореца и уличните псета го сдавили, все не се наканвам но ще им видя сметката. Единия бял е командирован в Шумен при баба му, имам и две енди такива не знам, смешни както каза Рек, и двете пътуваха до там и се върнаха, те са коман дировка при познати, но едното се споминало нещо .... та какво си говорим, паспорти, имунизации маркиране всичко е отработено. Е сега едното малкото го оперирахме от пъпна херния, дават се антибиотици изобщо какво да говорим, да кажеш че си нямаме работа ама жената като каже и те са ни деца, а и котараците са ми слабост, на няколко пъти да се размажа за да не ги сгазя по пътя.....
|
| Пон Авг 15, 2011 9:46 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Ами и те като нас, като ги барне хормона и нищо друго не виждат 
|
| Пон Авг 15, 2011 9:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам дали е от хормон, по скоро ми мязат на пияни, едни такива ходят малко неориентирани, уж не пият ама занеш ли .....
|
| Пон Авг 15, 2011 9:57 pm |
|
|