| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Защо е така: от всички ново-излюпени икономики на дъното
Теория, тотално Непокриваща се с характеристиките на вида Хомо - Бай - Ганьокус 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 08, 2011 4:03 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Има достатъчно вносни. Пазарът тук си работи съвсем добре - българинът по принцип се тъпче с евтини лайна, не с качествена храна. Съответно, производителите се съобразяват. За малцината, предпочели да дадат повече пари за по-високо качество си има внос.
|
| Пон Авг 08, 2011 6:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Внос? 90% от вноса е лайна по-гнусни и от нашите  То няма и как - те са и по евтини. Е има и някой маркови, скъпи, но пък са нашибани с консерванти до пръсване. Т.е. пак лайна. Има и хубав кашкавал и хубаво сирене. По 10-15 лв. килото. Да ви казвам ли марки или си ги знаете? Български са.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 08, 2011 8:04 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Цецо, бе то от 10 до 15 лева е 1.5 пъти  . Жената току все ги избира и им се чуди. Номерът в БГ е все същият като преди 40+ години - каквото има в момента. Като има повече от нещо и го пускат по магазините, инак пак в същата опаковка каквото има. Това важи и за кашкавала, и за сиренето (купи си сега овче сирене примерно от Метро, напоследък няколко марки опитахме все беше краве, разбира се - ако не и от мляко на прах). В момента има един нелош пушен кашкавал, като го понаучат и се продаде и той ще се сговни естествено. От вносните има някои с постоянно качество ама цените им растат праволинейно равномерно (засега, дойде ли експонентата няма да си приказваме а ще се ръфаме предполагам  ). Ементалското "сирене" (тия из Европата така и не разбраха, че нямат сирена а само кашкавали  ) май е доста добро напоследък (ама не знам модела, не съм пазарувал аз скоро).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 08, 2011 8:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Имах предвид сирене 10лв и кашкавал 15лв. Ама сега се сещам че това е за опаковки от 800 грама (поредната търговска хитрост). А и последно май цените отидоха още по нагоре...
Аз лично купувам само овчи продукти и марките основно са две - Маджаров и Дедо Либен (в едни пластмасови кутии). Е толкова скъпи взимам, когато ги ям за кеф де. Т.е. просто си ям продуктите.
Когато се прави баница или ще пека сандвичи, минаваме и с по-евтини, ама то там така или иначе не се усеща толкова вкуса....
То аз сирене си взимам и от село, не е проблем. Ама кашкавала много трудно се прави и бабите нещат да се занимават, та трябва от магазина.....
|
| Пон Авг 08, 2011 9:06 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Авг 08, 2011 9:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
То по-трагично и отколкото аз бих очаквал да е бе, мале мила. Не им работел софтуерът, купен от Гърция... Едва ли са изпрали особено много милиони "купувайки" тоя софтуер от някаква "фирма", ама то на текущото ченге отгоре децата нали са се уредили пък после да става каквото ще... Мизерна му работа, ей. Голям софтуер голямо нещо е това, да знаете, не се пише току така, сметки има да прави  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 08, 2011 9:55 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
"И краставицата съдържа 98% вода"..... Мирча Кришан
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Авг 08, 2011 10:04 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е добре че другите тези са по-малко повтаряни и по-малко банализирани, та реши точно мойта да отбележиш. Пак добре, постигам ефект някакъв значи  .
|
| Пон Авг 08, 2011 11:49 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Ами тя е най-натрапчиво повтаряща се. Да се опитваш да обясняваш целия шарен спектър от неща само с една причина е най-малкото опит да си скриеш главата в пясъка.
|
| Вто Авг 09, 2011 8:28 am |
|
 |
|
tgi
|
А бе знам, че е неприятна мисълта, че човек е затворник, но _не можеш_ да демонстрираш как съм обяснявал нещо с това, което цитираш, което не подлежи на обяснение с него. Инак съм съгласен, че е банално напомнянето, че 2*2=4, не го правя винаги, само когато в разговора допускането за резултата отиде някъде над 8  . Ще трябва да вдигна прага щом има оплаквания де, слагам го на 16.
|
| Вто Авг 09, 2011 11:00 am |
|
 |
|
Lupus
|
Сега са на мода 64 битовите версии... 
|
| Вто Авг 09, 2011 2:08 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е аз често ползвам последователни приближения, та факторът 2 ми е станал навик 
|
| Вто Авг 09, 2011 9:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
предполагам е защото по-низшите раси имат по-силен стремеж към общуване (а арийците са "студени"), от там и биха се навили на по-висока цена.
|
| Пон Авг 15, 2011 9:44 am |
|
|