| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
хммм... аз от 10 дена не мога да разбера какво и за колко сме говорили миналия месец...
не сме говорили, пък сериозни сметки.
в сайта - фактура от 5 декември за разговорите до средата на ноември.
на *88 ни автоматична, ни операторска данна.
в офис - същата работа. нямали данни. то не бяха нови платформи, нови билинг системи, нови незнам-си-кво
---
оня ден отивам в близкия офис и казвам на юнака:
- искам да ми пуснете 'спот'
- ъ?! а? кво?
- мтел спот, момче! да ми го пуснете!
- ъъъъ... какво е това?
- ами напиши в гугъла 'мтел спот'
пише... отвори страницата на мтел и най-безсрамно чете 5 мин.
- ами аз нямам права да го пусна. айде оставете си телефона и ще ви звънна като съм готов.
разбира се, не се обади нито същия ден, нито следващия. днес минах пак и само за 20мин ми дадоха юзера и паролата. трипач.
оказа се че работи
къфто ни народа, тъкваз ни държавата 
|
| Сря Яну 12, 2011 11:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз не съм маниак по телефоните, обикновено с 10 евра изкарвам почти година, ама да си кажа решението:
Понеже държа на свободата си и контрола върху доставчика/мошенника карам на предплатена карта а не на договор. Малка подробност: тук можеш да си купиш ваучър (грозна чуждица, м*ка му!) от всяка будка за вестници и цигари.
Но след като договора не ти носи предимство що не минеш на карта?! Ще кажеш: ами номерът ми - известен е на половин България?
Аз си карах спокойно на държавния доставчик защото не набирам а обхвата е по-гарантиран. Да, ама жената ме натисна да ходя на по-изгодно за да не харчи тя пари. Направо отидох при най-борбения доставчик и късмета ми се усмихна: купих си GSM за 25 евра който поема две карти, моят GSM и без това бе с проблемен екран. Моделът е ZTE R221. Взех си и тяхна карта, старата я шляпнах на втория слот. Още с първия ваучър парите ми се удвоиха а днес получих съобщение, че ако заредя за 15 евра ще ми дадат още 30 евра което плюс останалите безплатности за мен е излишно безумие
Пуснах заявка и жената да си прехвърли номера към въпросния доставчик защото повечето познати с които блаблаблосва са негови клиенти и тя ще си загаря тенджерите абсолютно безплатно вече и с GSM-а на ухо  Да ама се получи нещо странно: старият и доставчик я пуска а новият я праща за подписи със зелен хайвер... Това само за допълнение го пиша де, решения бол.
|
| Сря Яну 12, 2011 11:47 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Я пък се чуем за къф чеп ми е тва???? 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Яну 13, 2011 12:10 am |
|
 |
|
ji4ka
|
ваЛчер е по-родно и красиво .  [/b]
|
| Чет Яну 13, 2011 1:11 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Хахаха... Същата картинка, само дето аз бях по-нахален та висях на главата на клетника близо 2 часа докато ми го пусне...
Ами в чужбина си, имаш интернет, но тоз на който искаш да звъннеш няма. Що да плащаш роуминг? Звъниш през спота... По същата схема може и да те търсят.... Пренасочваш повикванията към спота и пак не плащаш роуминг... Дори се чудя как са го пуснали това като услуга тия кръвопийци... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Яну 13, 2011 10:08 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Моята извратеност още преди години, с първото чуване в тукашен контекст го направи
на "бау-бау-чер"  (няма смисъл за търсене освен ако някой ще анализира
катакомбите на подсъзнанието ми).
Бонго, миналата година те бия и тебе - минах с 10 (десет) лева зареждане на картата  .
Скоро я презаредих за тая година, де да видим колко ще е.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Яну 13, 2011 10:30 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30691 Местоположение: София
|
ха това за спота не го занех, полезно, мого полезно, аз чужди телефони на кото да прехвърля имам, ама не прехвърлям щото никой не ги знае ... за 2 седмици в US 600 лв .... да видим следващото пребиваване там колко ще ми излезе, още нямам фактура.
|
| Чет Яну 13, 2011 10:45 pm |
|
 |
|
3aek
|
http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E
оттървах се от Мтел още първия месец в който пуснаха преносимоста на номерата
а им бях клиент още от времето когато Мобифон покриваха 90% от територията а те имаха станции само в няколко по-големи града и искаха по 360 $ за сим карта  ))))) но ми се налагаше да ползвам руминг в чужбина
помня че там беше системата - веднъж направиш ли 1000 лв сметка след това тя винаги е около тази сума няма значение говориш ли не говориш ли, никакви разпечатки (те са екстра и се заплащаха ако решиш да ги поискаш)
капката която преля чашата на търпението ми бе когато ги задължиха да свалят тарифите за разговорите в европа а месец след това, като кацнах в мюнхен ми пратиха смс приятно прекарване в германия - цена за минута 3.00 лв изходящи и 2.00 входящи повиквания, като се върнах разбрах че служебно са ме записали без да ме питат в план СПЕЦИАЛНА тарифа която е х3 от това което ги задължиха да струва руминга и ако искам да говоря по евтината тарифа която бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за мобилните оператори в ЕС трябва специално да им се обадя на телефона и да заявя че искам това да стане и след седмица да ме прехвърлят
толкова нагла и некоректна фирма към лоялните си клиенти не съм срещал
глобул са същите лайнари по мнения на познати които са им сърбали попарата, всичките им реклами са подвеждащи и винаги имат някакви уловки, но какво да очакваш от византийци
|
| Пет Яну 14, 2011 12:50 am |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Това със константната сметка и аз съм го забелязал, няма грешка в номерата които си избирал всичките са точни но времето на разговорите е нагодено, евала на софтуера им, много съм се чудил как го правят тоя номер, невронни мрежи ли използват кво ли ...!?
|
| Пет Яну 14, 2011 1:24 am |
|
 |
|
Koleto
|
Че МТел са лайнари - лайнари са спор няма (и както казвате и другите са същите... То те си се наговарят то е ясно).. За съжаление обаче до момента не съм успял да ги ловна в издънка... Телефона ми има навика да помни какви разговори са проведени през него като дата, време и продължителност... И това докато не му изтрия кол-лога или не му се препълни паметта.. Второто до сега не ми се е случвало... Та до момента съм си играл 5-6 пъти да ги засека в издънка.. Ама нъцки... Това което го имам в телефона в лога го има и на фактурата.. Освен мръсниците да имат начин да ми манипулират лога през мрежата - ама това 100% няма как да стане... Така че... Поне аз не мога да кажа, че са ме лъгали.. Най-подозрително е как съвпадат месечните сметки по големина ама явно някак ги целя почти еднакви... Днеска си играх с последната фактура - и тя точна... Аз лично нямам обяснение на тоя феномен... Единственото за което мога да ги псувам са високите цени на разговорите... Това, че ги били задължили да намалят цените... Явно не се спазва ама хич...  Иначе и аз съм им пациент около 2 години след като почнаха... И аз съм плащал карта по 360 китна и всички останали екстри... и нееднократно съм правил сами да си говорят тия дето са ми се обаждали да ми предлагат телефончета на примосия, че се подиграват с мене - ефект = 0... Оня ден вдигах скандал на *88 (малко преди да го спрат) за това как така сега ще ми изсипят 5 фактури за месец и половина и ще искат в рамките на следващия месец да ги платя всичките - отговора беше: "еми това са си стандартни срокове за плащане, а и вие сте ги изговорили"... Добре викам аз а вие защо не сте ми ги пращали на време когато е трябвало - "амии имахме технически проблеми" и аз.. "еми сега аз пък имам финансови проблеми и ще ви ги платя когато мога и когато поискам и от там пак се почна - "амии то вие сте си ги изговорили.. то има стандартни срокове за плащане ... " Еййй побеснях направо... И си останах със скъсаните нерви само... Е... едно е 100% сигурно - телефони няма да бъдат спирани заради неплатени фактури от тия забавените... Това е от вътрешна информация... Но странно що ли това не ме кара да си променя мнението за тях ама хич...
|
| Пет Яну 14, 2011 1:53 am |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
@Koleto, Направо не е за вярване това което казваш .. не че те обвинявам в лъжа Хмм.. 
|
| Пет Яну 14, 2011 11:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе и аз подозрително равномерни сметки имам. Ама колкото и пъти да съм се пробвал да хвана разлика спрямо показанията на телефона - Ако има някаква разлика, то тя е минимална и се дължи че понякога имам навика да водя разговори от типа - "Ще стане ли? Добре. Чао."  Иначе горе долу съвпадат нещата.
Но, че са лайнари и Мтел, и Глобул и Вивател - е неоспоримо 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 14, 2011 11:34 am |
|
 |
|
Koleto
|
Е... и аз не го вярвах... не случайно няколко пъти съм си играл... Ако искаш ти давам логовете от телефона и фактурите да се убедиш сам... Врътката обаче идва от скапаните им закръгления - говорил 20 секунди хоп минута... говорил минута и малко - хоп 2 минути... Щото тарифите са им за минута разговор и са си сложили закръгления... От това се получават недоразуменията и надуването на сметки... т.е. говориш примерно с бизнес телефони - във фактурата фигурират общо количество изговорени секунди за периода на фактуриране, НО на практика не ги взимат тях да ги разделят на 60 и да получат колко минути си говорил, ами за всеки разговор ти шибват закръгления до точен брой минути.... Те това е проблема... 
|
| Пет Яну 14, 2011 11:38 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Навремето един приятел обесняваше наляво и надясно как Мтел го лъжели, щото виждаш ли секундите на телефона му вървели по бързо от колкото на часовника му... 
|
| Пет Яну 14, 2011 12:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9120 Местоположение: Разград
|
Че то има ли въобще голям телеком дето да не прави врътки?
Било то доставчици на нет, на телевизия, на телефония.
И понеже имам близки и познати работещи по различни телекоми, сме си говорили на тези теми. Някой директно, други под сурдинка, си признават, че това си е политика на фирмата - залагат се подводни камъни навсякъде. Его сега на жена ми и и зтича договора с виваком и почнаха да я облъчват с ранзи примамливи предложения - отидохме да видим за какво иде реч - след дъъълго мислене, чудене и пулене в монитора се оказа че ако преподпише договора и се полагат : или три такси на половина или да си купи нещо от тях (телефон или лаптоп) като могат да и разсрочат 180лв. в рамките на договора (1 или 2 години). Гледаме телефоните : Nokia X3 219 лв. (в момента може да се намери за 180-200 по другите магазини). Иначе 15 минути се чуди как да ни каже, че това дето го пише в смс-а не е точно така.
Тука при нас blizo пък са друго двайсе- гледат да си пробутват цифровата телевизия, ама как - аналоговата е по 20лв на месец като включва някой телевизии дето стават за гледане ама или с лошо качество, или като Discovery на руски (от около 3-4 месеца го има и на БГ). В основния им пакет пък го няма - трябва да е следващия. И каналите така са разхвърлени из трите пакета, че за да гледаш 7-8 канала дето искаш, трябва да си пуснеш пълния пакет.
|
| Пет Яну 14, 2011 1:17 pm |
|
|