|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 2:50 pm
ON Semiconductor to Acquire SANYO Semiconductor....
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това по-скоро прилича на купуване за да затворят поредния прокапал wireless кран.
Както на времето купиха chips & tech и се отърваха от конкуренцията за периферии.
Май просто искат да ги затворят и могат да платят нужното за целта.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Авг 26, 2010 7:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това по-скоро прилича на както каза и Тони вече навлизане яко на ембедед маркета  . Двете покупки вече правят перфектен сенс, защото казаха, че купуват МcAfee за да ползват технологиите им в ембедед маркета, а сега и с покупката на това звено от Infinion просто ще затворят кръга от интерфейс процесор и радиопроцесор  . Отделно са се споразумяли с Нокия да ползва атомите. Дупе да им е яко на армовете и Куалком  .
|
| Чет Авг 26, 2010 8:50 pm |
|
 |
|
tgi
|
Възможно да е и това, и най-вероятно има хора в интел дето мислят, че е така
и работят в тая насока. Но най-вероятно нищо няма да излезе, като погледнеш
колко нещо са купили и затрили последните 10-15 години и пак нямат друга
продукция освен wintel-PC-джийска, най-вероятно е и това да отиде там.
С atom ARM няма да изместят, защото ако опитат ще пробват да дадат в ръцете
на хората wintel-PC та (джобно-телефончави, нещо такова навярно си мислят).
А това не може да проработи, MS бозите са използваеми само ако имаш време да
седиш пред екрана и да ги чакаш, питай Тони какво ще направи с такъв телефон ако
му го дадеш в ръцете  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Авг 26, 2010 9:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма какво да го питам Тони - милиони хора вече го ползват Уиндоуса на телефони и даже няма да забележат прехода от арм към атом, защото освен инженери като теб, никой друг не го интерисува какво му движи телефона. Единственото важно нещо е да е шаренко екранчето - уиндоус мобайл, айфона и андроида го доказват постоянно  . Тони дори и да строши 1000 телефона това няма да промени маркета  .
|
| Чет Авг 26, 2010 9:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Да така е, аз и никого не убеждавам да не ползва смартфони, не напразно ейпъл имат толкова клиенти, друг е въпроса дали аз бих използвал, но много са малко юзерите които говорят колкото говоря аз и едновременно с това имат моя нрав, мен просто янкои неща много лесно ме изнервят, и това е причината да го отнасят телефоните па и лаптопите. Иначе в семейството другите сипозлват смартфони, де с боза де със симбиан, истина е че понякога ми иде да им го измъкна от ръцете и го направя на парчета, ама все пак те си ги изпозлват.
Иначе Интел много отдавна се точат за пазара на тия у-ва, не случайно пуснаха тоя атом, още преди две години контронци ми обесняваха че интел планирали да произведът 9 млрд от тия процесори, тва е огромна цифра. Друга истина е че това сигурно е един от най-добрите им продукти поне от десетилетие насам. От два дни тествам новите D510, те не са много нови вече, ама аз дълго ги игнорвах заради един тест с D410 които неми харесаха никак, ама там и платката беше съвсем прототипна, и процесорите по тях бяха някакви тест семпли. Та това новото дънце се справя чудесно, много, много добре, вижда се че се стараят, малките версии също се справят много добре.
|
| Чет Авг 26, 2010 10:27 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ще го забележат и още как като почне да реагира няколко пъти по-бавно. То не е от
процесора а от бозите, дето ще натрупат по него - смисълът от цялата операция да не е ARM
а MARM (в случая x86) е да ти дадат windows 7 или в най-добрия случай xp на мобилно нещо,
което не е и няма да стане използваемо. Изпуснали са влака за embedded пазара, опитват да го
догонят вече 15+ години, то xscale ли не бяха то кво ли не. Много години назад са, нямат шанс
според мене. Смисълът от такива покупки се вижда до година-две - или вземат ново парче
пазар или покупката отива на боклука. Досега _всичките_ им покупки целещи тоя пазар
са отишли на боклука, аз предсказвам, че и тая ще отиде там.
|
| Чет Авг 26, 2010 10:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
tgi, съжалявам да го кажа, ама май ти си изпуснал влака  .
|
| Чет Авг 26, 2010 10:53 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е, от авторитет като тебе щом иде кой съм аз та да се съмнявам.
За кой влак точно говориш всъщност?
|
| Чет Авг 26, 2010 11:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
За влака, че одавна има уиндоус за мобилни устройства и след като върви прилично на арм, ще върви прилично и на атом. Отделно ако въобще си си направил труда да прочетеш статията ще видиш, че те купуват поделението, което произвежда чипове за айфона. И не на последно място - кое те кара да мислиш, че на атом ще върви само уиндоус? Казах ти, че и Нокия ще ги ползват, а най-вероятно и андроид. Та изпускането ти на влака е, че одавна интел не е само в Уинтел, а и в много други неща. Ако си пропуснал случайно - и маковете и линуксите вървят на интел  . Така че не си говорим тук само за интел и бозата, а за интел и всички бози срещу арм и всички бози в ембедед маркета  .
|
| Чет Авг 26, 2010 11:58 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е, така звучи по-приемливо. Първото приличаше на лична атака.
Какъв точно windows има на мобилни телефони. xp? vista? 7?
Разните полу-неща, дето ги кръщават с това и онова име, нямат много общо с "истинското нещо".
Интел не са излезли от пазара за wintel PC-та до ден днешен. Това, че apple минаха на
интел не променя нищо, наличието на линукс променя незначително малко цялата картина.
Това, че са купили раздела правещ нещо за iphone е може би цялото обяснение на
покупката, ако ги позабавят малко със завземането на пазари (докато интел си мислят, че
правят нещо в посока тия пазари) ще са постигнали част от целта си (забавянето, че
нищо няма да направят в тоя пазар те е лесно пресказуемо).
|
| Пет Авг 27, 2010 12:15 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Докато другите се мъчат да правят готини процесори, Интел си правят готини фабрики за процесори. Познайте кой ще е по-напред на пазара? Дори и да са изоставали с някои продукти, в технологията Интел винаги са били първи, което в крайна сметка се е оказвало решаващо да се наложат.
|
| Пет Авг 27, 2010 1:00 am |
|
 |
|
tgi
|
Че имат едни от най-добрите процеси няма съмнение. Но какво значи "да се наложат",
те откак IBM ги наложиха през 80-те друго налагане не са правили. Добре са се справяли
за да стигне цялата кривотия на x86 чак до днес, разбира се, и това има връзка и с
процесите им - но не много повече отколкото платкаджийниците имат връзка с
продукцията на системи примерно (има и чипаджийници, както и платкаджийници,
не е нужно да ги притежаваш макар да помага).
А баш истинските неща просто ги няма в digikey, IBM откога имат 64 битови power
процесори цъкащи нагоре из гигахерците не ми се мисли, ама такива работи не
ги дават за масова употреба  .
Та за налагането им в мобилния пазар ще трябва някой да ги наложи дето е вече там,
сами нямат шансове. А в embedded пазара и те, и MS мъчат с демота и глупости да имитират
присъствие вече десетилетия, с все същия практически нулев успех.
|
| Пет Авг 27, 2010 1:24 am |
|
 |
|
Dimitar
|
После ми се сърди за влака - ти даже и статията не си чел, ама веднага ми скочи на бой  .
Стига бе човек - направи си труда да видиш поне какъв процент от телефоните са с Уиндоус. После провери и банкоматите и да видиш как там с изключение на едни май няма и 5%, които се владеят от OS/2 Warp (уиндоус клонинг  ) всичко друго е Уиндоус. Поогледай се малко около теб - няма да ти навреди в никакъв случай  . Забравих и колите - всички фордове са с ембедед уиндоус  .
|
| Пет Авг 27, 2010 1:26 am |
|
 |
|
tgi
|
Е и кво като я прочетох - пише точно това, което очаквах да пише.
" Chief Executive Officer Paul Otellini is using deals to get chips into a wider range of devices. While Intel semiconductors run more than 80 percent of the world’s personal computers, they’re absent from phones now on the market. "
Good luck, кво да им кажа. А това, че банкоматите имат и дори фордовете имали вградени wintel PC-та
не слага интел извън wintel-PC пазара. Дано работят по-добре от баркод четците в Метро, колко пъти
е трябвало да ги рестартирам (POE нахранени са та става лесно) та да заработят няколко **минути**
по-късно докато се обуят всичките бози вече не помня. Та ако и фордовете като завъртиш ключа чакаш
бозите да се обуват .... мале мила. Не вярвам да го правят де, предполагам говориш за някаква
прикачена дрънкулка без която колата все още би вървяла.
|
| Пет Авг 27, 2010 1:44 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Естествено, че говоря за ентъртейнмънта - не вярвам някой да е толкова луд, че да сложи в ECU-то уиндоус  . И престани да слагаш и интел, където има уиндоус - уиндоуса върви и на много други процесори  . А и до сега за разлика от баркод скенерите ти в Метро не съм попадал на неработещ банкомат - съвсем сериозно  .
|
| Пет Авг 27, 2010 4:19 am |
|
|