Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Ipad??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
Защитата на пик-а е бонус за програмистите ,а не ограничение.

Защитата е бонус за програмиста на PIC-a и ограничение за потребителя-бракониер.
Кефа за единия води до греда за другия. :)

ji4ka написа:
Освен това, с горния цитат от Микрочип нежно им намекват да не разчитат чак толкова на тая защита.

Разбира се, че ще намекват. Който е решил да бракониерства, ще си цепне gz, но ще го направи.
Че не може да се спре бракониерстването, е ясно на всички, но поне може да се ограничи.

ji4ka написа:
И от космоса се вижда ,че Apple-то всякак се стремят да държат монопола...

Трябва да са луди филантропи, за да не се стремят към монопол и печалби от това.
Разработвайки PIC базиран продукт и защитавайки кодът му, авторът не прави ли същото?

ji4ka написа:
Незвисимите програмисти са им само за парлама - "вижте ни колко сме куул".
Тяхна си работа , това са решили - да си го правят, но поне да не подвеждат хората ( и програмистите ).

Външните програмисти получават разработен пазар - AppStore, зад който стои Apple.
Ако са добри в занаята, в страничката на приложението ще валят добри отзиви,
рейтингът ще скача, следващата версия може от 2 да стане на 5 долара и т.н.
Та не знам за какво подвеждане става дума, но нека сравним възможностите
за реклама и продажби на една малка софтуерна фирма с тези на Apple.
Ще стане паралел между квартално кафене с пет маси и веригата McDonalds. :)

Нед Яну 31, 2010 12:16 am
Профил

Мнение 
Private написа:
...Външните програмисти получават разработен пазар - AppStore, зад който стои Apple

Даа, могат да правят всичко, стига да започва с App - Апппрограмисти. :D Няма да се учудя ако за всяка програмка Apple-то си апп-ва и %.

Нед Яну 31, 2010 5:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Стига бе, това е такава смешка че не си струва обсъждането и дори подигравките.

Тия са в модния бизнес -никога не са имали свестен tech продукт - и нямат много връзка с нашего брата.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Яну 31, 2010 9:39 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
Няма да се учудя ако за всяка програмка Apple-то си апп-ва и %.

30% до колкото си спомням :D .

Нед Яну 31, 2010 11:57 pm
Профил

Мнение Avira-та ви АЛАРАМИРА ?!
:)

Прикачени файлове:
Коментар на файл: appstore java
appstore.jpg
appstore.jpg [ 52.74 KiB | Прегледано 1132 пъти ]
Пон Фев 01, 2010 6:42 pm
Профил

Мнение 
Ами .... Apple са концептуалисти, и на тях се дължат много от нещата които днес ги има. В технологично отношение в много аспекти са доста напред пред другите, продуктите имса много по пипнати, с някои малки и неприятни изключения. Примерно MAC Book, аз имам такъв PRO, е позлвам го з боза ама това друг въпрос. Като цяло елязна машинка, добре направена, лека, производителна, икономична ... ако не беше малоумния проблем с батерията, сменях я веднъж и то не тук а в САЩ но същата работа, след 8 месеца отново се прецака.
Иначе много неща са добре измислени, дори твърде добре, тих е и не духа много, в същото време не прегрява. Захранващия куплунг е почти перфектно измислен, няма начин да го скъсаш при спъване ... е кабела не са го приглепили много добре, не се е скъсал но вече виждам оплетката, т.е измъква се от маншончето.
Корпуса е хубав, пипнат и елегантен .. това нещо под MAC OS изкарва 2 пъти по дълго време от кой да е боза базиран лаптоп от кой да е клас при еднаква натовареност, примерно гледане на филм. MAC OS само по себе си е дбре замислен, и приложенията за него са доста по стабилни.

Като цяло има много добри идеи, и за много неща бибил добър, аконе са тъпите им батерии .. и лошото е че във вскеи модел има някава таква недомислица която прецаква иначе хубавя продукт. Отняколко месец ансам имам желание да го разфасовам, но въпреки това не може да не се оценяват качествата.

За телефона е друго нещо, според мен безмислена глупост, но тоново първата и единствена таква, все още хит, и не напразно, има хора се кефят на екстри, аз пък съм си наумил да си направя телефон, 2 реда 7х5 само часовник и аларма ... това ще е перфектния телефон.

Та иновата история е някаква таква според мен, но то нея ще излязат много други продукти си мисля, и то все хубави.

Пон Фев 01, 2010 10:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:

аз пък съм си наумил да си направя телефон, 2 реда 7х5 само часовник и аларма ... това ще е перфектния телефон.

Е аз такъв имах преди 8 години.
Първия ми GSM беше точно такъв един алкател, който като му свършеше акумолатора влизаш в първия магазин купуваш три батерии R3 и продължаваш да говориш. Беше с дисплей два реда по 8 символа. :D

Вто Фев 02, 2010 2:31 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами това е телефона мечта, а за алкатела е one touch view модела ако се не лъжа, имах такъв. Ериксон Т-29 е точно такъв модел, за кво ти е да имаш нещо повече, игри глупости, камери .... скоро и самобръсначка ще му вградят. Не изкарват и по годинапреди да се счупят ... в момента съм с една 8 годишна нокиа, и съм си доволен, бях я отписал, смених няколко ама след последния пак не яси извадих, очукана, като и свърши батъерията и малко забива ама се преживява, на 8 години е все пак ... или 7... колкото и да е не е малко, последната ми изкара със зор 1 година .... свърши трагично :)

Вто Фев 02, 2010 3:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2