Отговори на тема  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
помощ по проект 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
НАпълно съм съгласен с вас относно смисъла на темата.
След като дремнах малко и отрезваях реших, че не си струва.
Благодаря на всички!
Моля някой от модераторите да изстрие темата.

Чет Окт 15, 2009 2:09 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Тия кредитни карти са голяма банкова тъпня с елементи на рекет - само лапни шарани ги ползват.
Истината е в дебитните карти - имаш-плащаш, нямаш-бачкаш.

Чет Окт 15, 2009 2:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
само лапни шарани ги ползват

Жичка, ти явно си някоя глуха акула тогава, дето не е чувала за овърдрафт :D .

Чет Окт 15, 2009 3:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
Тия кредитни карти са голяма банкова тъпня с елементи на рекет - само лапни шарани ги ползват.

+1. Но живота на кредит е примамлив :) Иначе аз имах кредитна карта която направих само защото тогава дебитните от БГ банки не работеха в нета. И на мацките в банката им беше много чудно, що мойта карта винаги е на + :) Една от тях даже се опитваше да ме убеди че това е невъзможно и кредитната ми сметка не можела да излезе на дебит. Да ама се оказа че може :)

Чет Окт 15, 2009 4:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:

+1. Но живота на кредит е примамлив :) Иначе аз имах кредитна карта която направих само защото тогава дебитните от БГ банки не работеха в нета. И на мацките в банката им беше много чудно, що мойта карта винаги е на + :) Една от тях даже се опитваше да ме убеди че това е невъзможно и кредитната ми сметка не можела да излезе на дебит. Да ама се оказа че може :) Много им беше тъжно че бях открил как да си ползвам картата без да плащам лихви и таксички :) Е като изключим годишната подръжка заради която я закрих :)

Чет Окт 15, 2009 4:07 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами аз истинска кредитна мисля че нямам, всички са снеснижаем сотатък, т.е. дебитни, друг е въпроса че по тази на банк ъф америка, имам овърдрафт, по тези на ПИБ не знам как е, ама не искам и да разбирам. Докато бях зад локвата ги позлвах, откакто се върнах само за онлайн рапзлащания, ... и установих че Бг картите ми са или изтекли, или блокирани, щото си помня всичките осурнайсет пина, а тази на банк ъф америка тъкмо я поднових, и се оказа че за плащане през нета иска ауторизация, да ама за тая ауторизация иска SSN, я немам такова животно, не ми и требе, някакво девойче от съпорта се чуди половин час, накрая повярва че наистина няма SSN към картата и каза, ами обади се еди къде си може да ти помогнат, обадих се, ама там иска SSN за ауторизация .. кво ли непробвах ... и така, някъе иам визитка на един пич в кона дето ми вади картата, той върши работа и не минава през тъпата им централа, ама трябва да я намеря :)

Чет Окт 15, 2009 5:10 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
само лапни шарани ги ползват

Жичка, ти явно си някоя глуха акула тогава, дето не е чувала за овърдрафт :D .

По-по-по-по-по-по.... :D

Ми те овърдрафт дават и на някои дебитни сметки, макар че погледнато реално и овърдрафта си е безмислена история. По правило парите от потребителски кредит са най-безмислено изхарчените пари.

Чет Окт 15, 2009 9:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами нали точно за овърдрафт на дебитна сметка ти говоря бе. Овърдрафт по кредитна сметка е просто безсмислено понятие :) .
А дали парите от кредит са най-безсмислено изхарчените го остави всеки сам да си решава. За теб и Цецо може да е така, ама за други хора да не е. Някои просто предпочитат да имат някой неща сега и са готови да заплатят съответната цена (лихва) за това. Други като теб пък първо събират известно време и после харчат и съответно плащат друга цена (време) за това. Всеки си има различни приоритети и начин на мислене.
За мен пък няй-тъпото нещо е да разправяш колко "най-безсмислени" неща правят другите хора :D .

Чет Окт 15, 2009 11:05 pm
Профил

Мнение 
Овърдрафта като вид кредит "разваля" дебитните карти, затова човек много трябва да внимава да не му го пробутат тихомълком! "Кредитните" карти са безмислени защото ги раздават на хора които и без това си имат достатъчно пари. А цената за използването им е +20% (и времето да ги изкараш).
Вярно е ,че девиза "Всичко - сега и веднага" е направо неустоим за повечето хора, но дали това "Всичко" си струва усилията впоследствие - всеки да си решава сам. Само да не кажат после ,че не съм ги предупредил. :D

Пет Окт 16, 2009 1:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това за плюс 20-я процента нещо не можах да го разбера какво точно се опитваш да кажеш, ама си мисля, че най-вероятно имаш предвид някоя екзотична кредитна карта от БГ банка (ако въобще и в БГ има още такива екзотики). Защото аз имам предвид нормална кредитна карта каквито са по белия свят и, по която не е задължително да оставяш баланси на края на месеца и на всичкото отгоре има една камара бенефити като например до 5% кешбак, допълнителни гаранции на купените продукти, автоматични застраховки при рентване на кола и т.н. и т.н. Просто ползването на кредитна карта има толкова положителни неща, че единственото лошо (лесен достъп до кредит с голяма лихва) съм склонен да го пренебрегна, защото ползването му малко или много зависи от самия човек :) .

Пет Окт 16, 2009 2:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
нормалната лихва на годишна база по овердрафт на всички БГ-кредитни карти е над 22%.
е, има и екзотични с повече проценти. с по-малки няма екзотики.
лихвата, която получаваш за парите вътре е толков мизерна, че на практика ти трябват поне 15-20 бона, за да излезеш на нула с таксите.
ако ти нулират картата си виновен само ти и банката не възстановява нищо.
вземат си пари за каквото им скимне и сменят вида на картите по-често отколкото номерата в КАТ даже.
при това могат да си променят договорите с клиентите когато си поискат, дори без да ти кажат.

бенефити? кеш-бек? хехе [-X ташак направо. голям 8)
автоматична застраховка при наемане на кола? :lol: трябва някой път да си наемеш кола като си дойдеш
допълнителни гаранции? :-& то осовни няма, ти за допълнителни са размечта

всички банки са някакви недоразумения. примерно Банка ДСК.
не е спестовна. отдавна не е и държавна (поне няма нищо общо с българската държава).
доколко е банка могат да се оплачат само клиентите й.
каса? да има каса вътре. ама не касата прави банката.

тука сме бананова република още.
само дето бананите не растат по дърветата и си ги внасяме. и са малко скъпи за основна храна.
на половината сирена пише "с растителни продукти". другата половина имала ~5% мляко.
само едни кремвирши ги рекламират, че са от месо. другите и кучето не ще да ги яде.
да мине 500км у нас (софия-варна/бургас) е бавно и/или опасно.
-----
българските потребители - най-защитени в света
американските болни - най-здрави в света
китайските джуджета - най-високи в света
съветските интегрални схеми - най-големи в света

Пет Окт 16, 2009 9:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе от скромния ми опит с западни банки и български банки, отговорно твърдя, че една ПИБ предлага не по лоши условия по кредитните си карти спрямо западните.

Значи на ПИБ, карта с що годе нормален лимит (макс до 25к), струва около 40кинта(БГ) за годишна подръжка след първата година. Срещу това получаваш разплащане без никакви такси, 45 гратисен период и около 18% годишна лихва, при 3% минимална месечна погасителна вноска. Лихвата е наистина висока, но тя е висока в БГ по всички видове кредити, там е друга песен. Има там някакъв кеш бек от 1%, ама то тва е безмислено така или иначе. Застраховките и наемането на кола си е стандартна услуга на Visa, така че не зависи от банката, то си е даденост. За застраховаката - е факт и в БГ. За колата - ми ако наемеш от sixt ще е факт. Ако наемеш от някой незнаем БГ рентиер... то там отстъпката ще ти е най-малкия проблем. Всичко това смятам е нормално. Но и от тая карта няма никакъв смисъл щото за няколко лв. годишна подръжка човек си вади Visa Electron в същата банка. Която си работи като нормална Visa, само дето си е чисто дебитна (овърдрафта не го коментираме той е нещо друго). Е нямаш кеш беци, застраховки и пр. кукички, ама си знаеш че си работиш с твойте пари и се простираш според чергата.

Иначе за Хамериканската банка. Мисля че беше ЛаСеил, ама може и да бъркам (тя май отече в канала вече :) ) Та тия олигофрени, понеже 6 месеца не беше ползвана дебитната карта (подчертавам дебитна с пари в нея на сметка), я бяха треснали с една "наказателна" такса от 100$, за неизползване на картата. :evil: Друг курвенски номер от който ми се оплака едно приятелче е че в неговата хамериканска банка му прибирали такса върху всяка транзакция от картата, транзакция в магазин имам предвид, не теглене от банкомат. Което си е ебати обирджисйтвото, а странното е че според него си било нормално. Ама на мен не ми се струва да е нормално.

Та така за картите. За туй аз си оперирам на дебит или кеш. Нещо което живеещите в америка до преди 1 година намираха за абсолютна глупост (лудост). Убеждаваха ме, че там не можело да съществуваш в правния мир ако не взимаш кредити и не ти се пише кредитна история. Ама сега доста от тях не мислят така :):):)

Пет Окт 16, 2009 10:12 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
бе аз съм с корпоративна авис карта и не съм получавал никога намаление при рентване на кола, където и да е.
напротив - все ми правят допълнителни застраховки. е, и аз не се дърпам твърде.
а за застраховката за смърт и при самолетна катастрофа, ако си си купил билета с визата... дано да не се налага да се възползвам, но ми се струва, че ще има 1800 допълнителни условия и уловки. примерно - клиента трябва да се яви лично да си вземе обезщетението и при това да докаже, че е необратимо мъртъв.

аз ползвам ПИБ карта с неснижаем остатък. супер е за плащания в сиви зони (включая интернет).
няколко пъти ме спасява. само не мога да разбера що ми вземат пари при фалшива транзакция, при която явно някой се е опитал да ме източи.
първи път, като се случи спрях картата и ги помолих да ми издадат нова. всеха хи хората таксата и ми издадоха нова... със същия номер.

Пет Окт 16, 2009 10:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бе в тоя ред на мисли, понеже Димитър чете темата, а той е в час с хамериканската финансова действителност.... Я ми обясни какво е това мероприятие банкрут на физическо лице? И как аджеба се отразява на живота на въпросния индивид? Че разни задоекански познати се мъчат да ми обяснят, че видиш ли кво като дължали пари наляво и надясно, нямало проблем. Отиваш обявяваш банкрут и минаваш на чисто???? 8O Което без да съм спец. по задоекански финансови машинации ми изглежда тотална глупости и едва ли е вярно....

Пет Окт 16, 2009 11:08 am
Профил ICQ

Мнение 
Няма какво да говорим, bank of amerika ми взема по 20 $м всеки месец за поддръжка на картата, имали и по дааверска тарифа каза жената като говориха последно, ама ралзиката май е 5$ по малко, това са си 240$ всяка година за обслужване на картата .... в сравнение с тях ПИБ са ангелчета, да не казвам че от една година по кредитната-дебитна, не съм внасял и лев, и там пак има толкова колкто имаше послендо, т.е. не са ми взели и един лев такса ...

Пет Окт 16, 2009 12:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща