|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:47 am
Новото правителство - какво ни чака?
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Има ли някой да твърди, че Бойко е цвете за мирисане? Въпросът е какво ще свърши все пак.
Ето още един поглед към нещата от живота. Дълго е , но си заслужава. Конкретно по темата - към края на интервюто.
http://www.afera.bg/index.php?option=co ... &Itemid=30
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Юли 08, 2009 12:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе интересно ми е тия дето плюят по Гойко, къде видяха алтернативата?
Щото в момента имаме варианта Гойко +-Костов +-Янев.
Другия вариант беше пак да гледаме тройката педали.
Или по скоро да гледаме двамата педали + Гойко. Щото НДСВ са политически трупове, а Атака са със статут на вечно изолирани заради изперкалия си лидер.
Ами на мен ония старите вече ми писнаха. Незнам Гойко какви ще ги надроби, ама съм сигурен, че ми се гледа нещо малко по-свежо, щото ония предишните мнооооого смърдят. Мутра бил. Ми мутра е. То в БГ половината ми познати под 40 години, под една или друга форма са минали през "мутренското". Поне не е мижитурка. Щото Станишев си беше мижитурка, лисунгерче. Както и царо. Както и вътрешния министър. Е тоя типаж ми е сто пъти по противен от мутрите. Баси не останаха ли мъже в БГ - само некви хлъзгави травестити. Гойко поне е тъп и предвидим.
Трети вариант няма. Повтарям НЯМА. Така че преди да плюете по сегашния избор, помислете какво друго е имало шанс да се случи. За съжаление избора винаги се свежда до краен брой възможности, коя от коя по - лоша. Тука е така.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 08, 2009 2:09 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Юли 08, 2009 2:26 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е сега е момента да се приеме двупартиен модел на държавата - подготвят почвата за ВНС, променят конституцията и да видиш тогава ще има ли махленски пазарлъци тип 3+5+8.
Мама му стара, Англия и Щатите как се оправят с две партии само ...
|
| Сря Юли 08, 2009 3:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
+1
Хареса ми това, че Бойко осъзнава какво го чака, ако се издъни като Мони - на същото място!
А ако успее да оправи батака поне малко и стабилизира Държавата - на следващите избори ще е непробиваем.
Дори сега, ако нещо се сдуха и има предсрочни избори пак ще победи, като обере още гласове.
|
| Сря Юли 08, 2009 7:52 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
От "Осанна" до "Разпни го" в БГ има само една крачка. 
|
| Сря Юли 08, 2009 9:09 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Незнам обаче дали разбира, че трябва да набие няколко глави на кол. Просто този път без жертви няма как да мине. Дребнички да са, ама ще трябва зрелище. Народа огладня. А хляб няма. Така че остава сеира.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 09, 2009 8:33 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Не знам как ще стане на практика без прокуратурата и съдебната система, а те не са му подвластни. Вчерашния опит да се начуква канчето на главния прокурор и да му се поставят срокове беше доста безпардонен.
|
| Чет Юли 09, 2009 8:40 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми не е точно така. Конституцията е едно, на практика се случва съвсем друго. Както знаем съдебната ни система начело с прокуратурата и накрая със съдиите е пълна с продажни душици, чиято единствена цел е да са на власт.
Главния прокурор е също с мандат и той изтича след краен период от време. А после думата има ВСС. Който пък се назначава от парламента. Така че прокуратурата в БГ е крайно зависима от изпълнителната част. Но какво от това. Според мен така и трябва да бъде. Незнам кой идиот заложи в конституцията прокуратурата да е част от съдебната власт. Нормалното е обвинителя да е подчинен на тоя който търси вината. И трябва да може да се контролира, назначава и уволнява от този който обвинява (т.е. държавата). По същия начин по който защитника е подвластен на обвинения, прокурора трябва да е подвластен на обвинителя. В БГ правораздаването обвинителя е държавата. Независим трябва да е само съдията.
При сегашното положение прокуратурата е зависима, ама не от държавата, а от обвиняемия, т.е. от парите му. Защото знаейки, че по закон и се полага независимост, може да си прави каквото иска.
Мен ако питаш ГП трябва да се назначва директно от НС. И прокуратурата трябва да си директно на подчинение на министъра на правосъдието. Щото иначе чии го крепи тоя министър? Какво контролира той - независимата съдебна власт?
Ама тук навлизаме в едни дебри....
Между другото набиването на кол, не минава задължително през пройзнесена присъда. Знаем какво се случи със Божков, Софиянски. Там присъди няма. Но тези хора вече не са фактор в политиката.
Пък и тук не говорим да съдим Доган. Ама разни противни и не толкова силни плужеци като Фидел Беев, Делян Пеевски и прочие, не би било лошо да бъдат показани няколко пъти по телевизията с белезници. Па и само от предварителния арест да е. Клеймото остава.
|
| Чет Юли 09, 2009 9:51 am |
|
 |
|
plameniv
|
Това ако се случи ще най голямата грешка която може да се направи да се назначава от парламента.
В момента си избира от ВСС който пък е на квотен примцип като и президента има квота там във ВСС, и не е толкова зависим от парламента или властоимащите защото каквото и решение да се вземе се взема с гласуване с определени проценти!!!
По принцип най добре е главния прокурор да се избира както президента се избира и трябва да е независим и необременен от никоя партия за разлика от президента.
Съдиите и изобщо цялата държавна структура както и армията трябва да са напълно безпартиини. Думата партия трябва да остане за онези навън, иначе корупцията ще е много жестока и ще слугуват на дадени партиини интереси.
Най лошото което Лостов можа да сътвори е да разтури следствието и полицайте да работят като следователи, то си беше много добре преди но мошенника го е направил с някаква лична цел най вероятно. 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Юли 09, 2009 12:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
проблема у нас е кажи-речи на 1000 години. крумовите закони не са били въведени случайно.
преди 90 години също е имало проблем
 |  |  |  | Цитат: ЗАКОН ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА РАЗБОЙНИЦИТЕ
Утвърден с указ N: 721 от 07.12.1922 г. и обнародван в ”Държавен вестник ”, брой 205 от 12 декември 1922 г.
Чл. 1. Разбойник се счита онзи, който по навик или занаят сам или с други лица извършва грабеж, насилие или убийство с цел за ограбване. Чл. 2. Изтреблението на разбойниците в околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тази сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийският началник може да образува потери, с които да ги преследва. Във всяко населено място, където се забележат разбойници, кметът веднага назначава потеря за преследването им и донася на околийския началник. Чл. 3. За началници на потерите ще се назначават лица, каквито околийският началник намери за добре. Чл. 4. На отличилите се при преследването потераджии се дава възнаграждение от общия кредит, който се отпуска за изтребление на разбойничеството. Размера на възнаграждението ще се определи и дава от Министъра на вътрешните работи. Чл. 5. Потераджия, който убие или залови разбойник, получава награда от 5-20 хиляди лева. Ако ли потераджията или длъжностното лице, което ги преследва, бъде убито, семейството му получава до 50 000 лв. обезщетение и инвалидна пенсия. Ако ли само осакатее, то получава награда 20 000 лв. и инвалидна пенсия. Лекуването на всички ранени и заболели по преследване на разбойниците е безплатно. Наградите се отпускат със заповед от Министъра на вътрешните работи. /тук не са имали в предвид министъра на водоскоците и шадраваните - бел.публикатор/ Чл. 6. Околийският началник или началникът на потерята се разпорежда до общинската власт за храненето на потерите от самото местно население, където това е най-удобно за потерята. То е длъжно да им дава и квартири, когато това се намери за нужно. Чл. 7. Ако някое лице, посочено от общинската власт за член в потеря, искана от околийския началник умишлено откаже да участвува в нея или като участник в нея скрие или избегне да изпълни дълга си, като откаже да изпълни заповедите давани му от началника, наказва се с тъмничен затвор до 1 година. Със същото наказание се наказват и онези административни и общински власти, които умишлено не изпълняват постановленията на настоящия закон. Чл. 8. Министерството на вътрешните работи може да назначи, колкото намери за нужно, специални лица агенти за преследване на разбойниците, които агенти могат да бъдат изпращани в разпореждане на околийските началници в борбата им с разбойниците. Тяхната заплата ще бъде определена по щат изработен от Министъра на вътрешните работи, одобрен от Министерския съвет. Чл. 9. Така образуваните потери и назначени агенти, заедно с другата въоръжена сила, преследват разбойниците. Като общ началник на тази сила в окръга е окръжният управител, а в околията - околийският началник. Чл. 10. За разбойници се обявяват и онези лица, за които полицията, въз основа на събрани доказателства донася на надлежния съд, че те са извършили разбойничества. Съдът на другия ден след получаване полицейското донесение, прави публикация в най-близкия местен вестник и съобщения до всички общини на околията, където е местожителството на подозряното лице или където е станало известно като разбойник, и ако в двадесетдневен срок никой от роднините или познатите на това лице не установят къде се намира, съдът го обявява за разбойник и обнародва това в ”Държавен вестник”. Чл. 11. Заловените разбойници се съдят от областния съд в околийския център, в района на който са заловени, в 7-дневен срок от залавянето им по закона за углавното съдопроизводство (чл. 649-656). Съдът веднага с пристигането си взема всички мерки и разпоредби да гарантира бързото разглеждане на делото. З а б е л е ж к а: Всички власти са длъжни да дават най-голяма спешност на разпоредбите на съда. Чл. 12. Осъденият на смърт разбойник се обесва на публично място в центъра на околията. Чл. 13. (1) Осъждат се на повече от 5 години строг тъмничен затвор, или на доживотен строг тъмничен затвор, онези лица, които като узнаят положението и качествата на разбойниците, им стават укриватели без да са били принудени за това с насилие. З а б е л е ж к а: (1) – Чл.13 от закона за изтребление на разбойничеството, доколкото се отнася до дела за грабежи се отменява съгласно & 3 от закона за допълнение на някои от наказанията и на съдопроизводството по делата за грабежи - обнародван в ”Държавен вестник”, брой 264 от 23 февруари 1922 година. Чл. 14. Всяко лице, което знае къде се намират разбойниците и не донесе веднага на властта, се наказва с тъмничен затвор до 1 година. Чл. 15. Настоящият закон отменя всичките закони, които му противоречат.
|  |  |  |  |
не съм много фен на извънредното законодателство, но пък съм фен на законите от 1 страница.
|
| Чет Юли 09, 2009 1:34 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Пламене, полицаите не станаха следователи по време на Костов, а по времето на Сакса, 2004-2005г. Сакса е причината за последните 8 години безхаберие, стига сте търсили под вола теле, Костов та Костов, ако Костов беше продължил да управлява още 4-ри години, всичката БСП(к) и ДПС паплач сега щеше да е обикновена работническа класа, а не мастити бизнесмени.
И аз подкрепям мнението на Цецо, че трябва да се набучат доста глави на кол, просто за назидание на новите дупетати, и не спешно да се строят магистрали, ами спешно да се построят 10-тина нови и модерни затвора, с всякакви удобства, а бъдещите Убитатели ще имат грижата да чукат камъните по пътищата. Така най-бързо ще се построят магистралите, с белите и нежни ръчици на пасмината управляващи за последните 8 години.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юли 09, 2009 2:21 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
те тия дори и цветя да поливат, пак ще им увяхнат... ти за чукане на камъни си мечтаеш
най-тежкото, което са вдигали последните години е било чаша и вилица
|
| Чет Юли 09, 2009 2:45 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Съгласен съм, но прехода от вилица и чаша, до вила и кофа, мисля няма да им е много труден, щото са сходни инструменти 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юли 09, 2009 2:49 pm |
|
 |
|
sthx
|
Дедо, тоя закон не е адекватен вече. Тия дето трябва да гонят разбойниците са най-големите разбойници. Пък и самите разбойници от тях се люпят.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Юли 09, 2009 5:12 pm |
|
|