Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Цветница 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
RFT написа:
ToHu написа:
съседа. Иди да поживееш нормалния живот на хората и може и той да почне да ти се струва ненормален.

Pirev ти май почна да се американизираш, т.е. адаптираш усеам скоро ще ти хареса ;)

Бил съм там достатъчно,че да ми се стори нормален.....И в 4 сутринта в центъра на нищото някъде около Providence,RI ми гръмна гума на колата на интерстейт 95 север и след 2мин дойде полиция при положение,че не съм я викал и в района нямаше жива душа,дойде и пътна помощ....Полицая стоеше като камък отстрани без гънка по униформата и 3 пъти ме пита дали искам да ми смени гумата той.....Изчака докато си сложим резервната и ни обясни къде е най-близката бензионостанция за да си оправим гумата.А не мен на 1 март супер тъпия идиот-полицай със шкембето,омазаната униформа и накривената шапка ми написа първия ми акт в живота (изобщо акт от 5год имам книжка) за невключени светлини в центъра на едно село в 12 на обяд,карах с 30км/ч и нямаше коли от никъде....И поне три пъти настоятелно ми предложи друго решение,но ми е много под достойнстово разговор с такива елементи....Ти ми кажи кое нормално там или тук?!@?!?@!?@!?

8O

Яхай самолета и бегай. Нали знаеш какво гласи прословутата табела в хижата - "Тука е така". Смисъл като не те кефи - търси си друга хижа.

Аман вече от мрънкачи. Няма ли най-накрая да изпоемигрирате всички недоволни? 99,9% съм сигурен че няма по-мрънкащо и песимистично настроено племе от българите. Сигурен съм, че даже мрящите от глад африканци гледат на живота по-положително от българите.

Върви там зад океана в рая и си живей живота. Що ти трябва да се мъчиш тук? И нас също.

Темата беше отворена за празник, не за опело.

Чет Апр 24, 2008 7:55 am
Профил ICQ

Мнение 
Не се нерви ... с Българи няма оправия, едва ли от всички тия доволни има и 10% които нистина да имат за какво да са доволни там, но то пък всеки си знае за себе си, а и хортаа се променят и представие им се променят, и критериите и изискванията.
Няма значение, аз като казах че и там не е ного нормално имах друго в предвид, чудно как ората виждат тамсамо хубавтенеща а тук само лошите, те тва е необеснимо. Ми я иди в LA и да те видя колко време ще чакаш автобуса ..... е то може да няма автобус ама ти си чакай, или колко време се приираш от работа .... едва ли аз съм бил най-големия карък да улуча на задръстване в което сигурно имаше коли колкот има в цяла София, то бива късмет ама чак толкова .... интересно защо всички или почти всички отишли там говорят само за позитви ... както и да е хайде да не отплесваме темата в друга посока.
Да са живи и здрави имениците и догодина да почерпят ....

п.с. великден иде ... яйчица трябва да се боядисват .....

Чет Апр 24, 2008 9:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Яхай самолета и бегай. Нали знаеш какво гласи прословутата табела в хижата - "Тука е така". Смисъл като не те кефи - търси си друга хижа.
Аман вече от мрънкачи. Няма ли най-накрая да изпоемигрирате всички недоволни? 99,9% съм сигурен че няма по-мрънкащо и песимистично настроено племе от българите.

Проблема Цецо е, че повечето като дойдат тук и пак нещо все не им харесва и продължават да си мрънкат. Мрънкача си е такъв без значение къде се намира, ако ще и в рая да е :) .

Чет Апр 24, 2008 4:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
RFT написа:
Бил съм там достатъчно,че да ми се стори нормален.....И в 4 сутринта в центъра на нищото някъде около Providence,RI ми гръмна гума на колата на интерстейт 95 север и след 2мин дойде полиция при положение,че не съм я викал и в района нямаше жива душа,дойде и пътна помощ....

Мда, разни случки, разни хора, разни идеали. Преди няколко седмици пръснах нова хамериканска гума, на две седмици, в дупка като кратер, ни полиция дойде, ни никой. В сервиза отказаха да я подменят, защото не съм си купил комплект от 4-ри, ами само 2. Но когато ги купувах никой не ми спомена, че няма гаранция само за 2, нито пък ми даде допълнителен лист към гаранцията, с обяснение кога и как тече гаранцията. Платих си като поп новата гума, спестиха ми $15 за монтажа. Кой да съдиш за дупките в село Чикаго ? Общината, щата, федералните ? В Пловдив има по-малко дупки, отколкото тук. През 3-4 мили виждаш коли с резервни гуми ( едни тънки и смешни ), явно си ги слагат за кеф.

Отидеш да се разходиш на брега на езерото, забранителни табели, не можеш да припариш до брега, без да отнесеш някоя глоба. Не бил частна собственост, но общината забранява да се разхождаш по брега. Виж да се разхождаш из магазините няма проблем, там харчиш пари, лесна мишена си за някой с пушкало, с една дума подпомагаш хамериканската икономика ( магазини, погребални агенции и т.н. ). Парковете са затворени за разходка след 10 вечерта, най-вероятно престъпните елементи се активизарат след 10 часа. Въобще всичко което не може да произведе доларчета ти е забранено. Златен кафез, но все пак си е кафез. И понеже туземците с години живеят в кафез, не могат да си представят какво е да си извън кафеза. Не е полезно да се мисли, колкото по-малко мислиш, толкоз по-добре.

Храната се дели на два вида: пластмасова и органик. Опитваш се да им обясниш, че в Европа пластмасовата храна е забранена, не ти вярват, как тъй в "най-най-развитата" държава могат да ядат пластмаси, докато в Европа ще ми ядат органик храна. Ядеш нещо си с много хубав вид, обаче няма вкус. Майонезата не се съхранавя в хладилници, ей така си стои по рафтовете. Досещате се колко яйца има вътре и дали е майонеза. Може би използват кокошки, които снасят яйца с екстендед температурен обхват. Знам ли ? Хамериканска му работа.

Нормалното и ненормалното се преплитат в странна съвкупност.

Чет Апр 24, 2008 4:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Проблема Цецо е, че повечето като дойдат тук и пак нещо все не им харесва и продължават да си мрънкат. Мрънкача си е такъв без значение къде се намира, ако ще и в рая да е :) .

Много се кефя като ми кажат "На мен тук всичко ми харесва" , след което следва "При първа възможност обаче ще се махна" :)

Чет Апр 24, 2008 4:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
това с майонезата е тревожно, преди време един приятел пак от америка ми беше казал че едно прясно мляко го забравил в колата и след седмица като го намерил още не се било вкиснало и можел да си го слага в кафето си помислих че ме базика а той искаше да каже какви добавки има в храната там
да не развъди бактерии майонеза при стайна температура трябва да е с някаква добавка със супер кисилинност

Чет Апр 24, 2008 7:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
това с майонезата е тревожно, преди време един приятел пак от америка ми беше казал че едно прясно мляко го забравил в колата и след седмица като го намерил още не се било вкиснало и можел да си го слага в кафето си помислих че ме базика а той искаше да каже какви добавки има в храната там
да не развъди бактерии майонеза при стайна температура трябва да е с някаква добавка със супер кисилинност

Имам пресен спомен с едно хамериканско прясно мляко. Бяхме го забравили в долния ъгъл на хладилника, та след 2-3 седмици престой беше станало на една огромна буца, можеше да се гребва от него с лъжица, като все едно е кисело мляко.

Чет Апр 24, 2008 10:05 pm
Профил WWW

Мнение 
Абе честно да ти кажа и тук млякото не е много по различно :) Значи някои плодове и зеленуци там мибяха по вкусни от тия тук, доматите специално ако не се лъжа, ябалките бяха много хубави, също и цитрусите не бяха лоши, направо си бяха доста по добри от тия тук, но лично за мен хранта ме притеснява най-малко, доброто прасе яде всичко .... а не знам с какво и как си гледат кравите ама такова телешко тукне съм виждал дори и бегло подобие ... И други позитивни неща има и не по малко негативни, просто има си плюсове имаи минуси.
Е бат Рек да разкаже за прехода през пустинята, не знам дали е успял да налучка пътя по който аз минавах ама във цял вегас нема такъв ролер ....

Чет Апр 24, 2008 11:22 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Е,че доматите имат вкус на зеле,то на краставици а пък те от своя страна на нищо,това е така, и оргеник продуктите в хамериканско са супер гадни,но не е невъзможно да намериш и по-хубава храна,в Чикаго не може да се оплачете,че няма няколко десетки магазина с всичко от България.Бях открил бензиностанция там където живеех в БГ продукти,овче сирене страхотно качество около 9$/кг,буркан печена капия 3$,вафла Море*и 60 цента,еми супер смешни цени за стандарта.Не говорех за това колко е цветно и хубаво в САЩ и какъв рай е.....Просто правех сравнение ние тук колко акълни се изкарваме всеки ден и на какъв хал сме във всичко,а тъпите американци както биха отсекли 98% от българите,че са супер тъпи и ограничени и не знам си какво.....Защо като са толкова тъпи полицая ще ми помага,сигурното така е решил пилешкия му мозък а не защото работата му е да пази и помага всеки в нужда,а не да си изкара пари за кръчмата довечера от мен,бай Кольо с таксито или някоя 19-годишна госпожица с Кайен турбо С караща с 130км по Цар Освободител.
Прост народ,слаба държава,това е....Еми понеже всеки българин си вика остави го тоя колко е зле да си мрънка или се изнася,за това и ни управляват такива боклуци,за това олиото е 4лв литъра,за това няма и места в детските градини при огромен демографски срив и др. и др. Народът вместо да сваля правителства и да беси виновниците на полянката в Ларгото,си изключва парното и си купува кренвирши от 2,40лв/кг.
Спирам да мрънкам,извинете господа,оттук натам колко е розово положението :D слагам очилата и си свиркам някоя нова чалгийка и пей сърце......

Чет Апр 24, 2008 11:27 pm
Профил

Мнение 
Чакай сега, тва че народа не прави революця е съвсем друго нещо, въпреки че и то е свързано с това че е по лесно да мрънкаш и да се оплакваш отколкото да направиш нещо. Заова и тия дето малко по акъл имат и не искат да са като овцете вместо да се занимават с това на овцете да им е добре си гледат своя живот, то се видя тия дето са мислили за овцет до къде са стигнали .. е после са им построили паметници ... гоям праз, знайш през къде им е за тия паметници и за овцете като са виснали на бесилото ..... то стига да се загледате във наите възстания и може да разберете що за паплач сме.
Та така, който не му харесва или да си ходи, или да си мрънка, то и на мен не ми е всичко розово ама ако почна да плача коко е гадно няма да има кога да си го направя по малко гадно, ама това хората не ги бърка ......абе ...

Чет Апр 24, 2008 11:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Що не понамалите поркането, докато тропате по клавиатурата, че вече не се разбира какво казвате, и казвате ли изобщо нещо, или само си мърдате пръстите :evil:

Пет Апр 25, 2008 11:33 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2